Kommentit (1)

Lento Pro

Hei,
ihmiset ovat hyvin erilaisia siinä, millaisia viestejä pystyvät ottamaan vastaan ja millaisia kanavia pitkin. Ellei puhe toimi, voisin ehdottaa selkeän kirjeen kirjoittamista, jossa on hyvin selkeästi lueteltu allekkain myös ongelmat ja niihin ehdotettuja ratkaisuja. Koeta myös vakuuttaa, että jos tarvitset jotain, niin pyydät. Ja pyydä myös.

Kannattaa ehkä olla tiukka siinä, että ei ota vastaan enää kuin lahjoja, joista on oikeasti erikseen sovittu. Samaan aikaan voi kertoa, kuinka tärkeä mummo on lapsille ilman tavaraa ja kuinka on pahoillaan, että joutuu tavarahyökyyn puuttumaan, mutta että haluaa kasvattaa lapset arvostamaan sitä, mitä heillä on ja pitämään siitä huolta. Tavaran roudaaminen on myös vallankäytön keino, jolla puututaan siihen, millaista toisen arjen pitäisi omasta mielestä olla. Tätä ei kannata korostaa, mutta se on hyvä muistaa, koska se auttaa pitämään oman pään. 

Mielestäni olisi hyvä, jos isoäidille tarjoaisi jonkin muun kanavan ilahduttaa lapsia tai olla arjessa mukana, tavaroiden tilalle. Onko isoäiti siinä kunnossa, että voisi viedä lapset jonnekin? Kuinka usein mummo näkee lapset?

Lapset voisi ehkä ottaa hienovaraisesti mietintään mukaan. Mitä he tahtoisivat _tehdä_ mummon kanssa?

Ehkä kysyjän äiti tekee sitä, mitä olisi toivonut oman äitinsä aikanaan tekevän. Äideillä on monesti pienehköä pahempia vaikeuksia hahmottaa, että tyttärillä voi olla eri tarpeet kuin heillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat