Dieettien hyvät ja pahat

Kuva Shutterstock

Millä ruokavaliolla voisi laihtua nopeasti, terveellisesti ja pysyvästi? Asiantuntija kertoo erilaisten dieettien plussat ja miinukset.Lue koko juttu

Dieettien hyvät ja pahat

Kommentit (2)

Vierailija

Dash ei ole tutkitusti turvallinen. Pisin tutkimus on kestänyt vain 5 kk. Mitään muuta siitä ei selvinnyt kuin laski hieman verenpainetta heillä, joilla on korkea verenpaine. Mutta se nostaa sydänriskiä, sillä HDL laski ja triglyseriinit nousivat, mikä viittaa lisääntyneeseen insuliiniresistanssiin. Mutta näinhän käy tosin suositusruokavaliossakin, ja käy ilmi kun katselee diabetestilastoja.

Toinen seikka on tuo kylläisyys-nälkämekanismi. Se katoaa tärkkelykseen ja sokeriin perustuvalla suositusruokavaliolla, mutta toimii mainiosti vähähiilihydraattisella elämäntavalla. Tästä on osoituksena se, että kalorirajoittamatonkin VHH on tehokkaampi laihduttaja kuin kalorirajoitettu suositusruokavalio. VHH:lla syödään vähemmän kaloreita, koksa säätely toimii, eikä ole jatkuva nälkä! Tästä on selkeä  satunnaistettu näyttö, eikö asiantuntijat ole taaskaan tehtäviensä tasalla?

  • ylös 110
  • alas 107
Vierailija

Kylläisyyden tunteeseen vaikuttamisen optimointi voisi olla yksi keino kun haluaa pitkäjänteistä painonhallintaa. Aamusta lähtien riittävä määrä proteiinia ja erilaista (liukenevaa ja liukenematonta) kuitua mukaan jokaiselle aterialle. Hitaat hiilarit täyttävät vatsaa ja pitävät energiatason pidempään. Myös proteiinit vaikuttavat näläntunteeseen paljon nopeita hiilareita sisältävää ateriaa paremmin. Usein näiden aterioiden rakentaminen on vaan tuskallisen hankalaa. Itsellä on toiminut hyvin www.gutlyfoods.com kuitugranola. Siinä on 15 % proteiinia ja 26 % kuitua. Korkean proteiini- ja kuitupitoisuuden yhdistelmiä ei juuri ole saatavilla vaan niitä joutuu sekoittelemaan itse. Tuossa on tosi paljon erilaisia kasvipohjaisia raaka-aineita yhdessä paketissa. Lienee hyvä myös kasviproteiinin monipuolisuuden ja  imeytymisen kannalta. Pähkinöitä siinä on ja gluteiinia eli allergisille ei osu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat