Nopea laihtuminen motivoi, jos liikakiloja on paljon

Kuva Shutterstock

Jos ylipainoa on paljon, laihdutuksen alkuun voi olla hyvä ottaa tiukempi jakso, jolla painon lasku saadaan vauhtiin. Lue miten se onnistuu.Lue koko juttu

Nopea laihtuminen motivoi, jos liikakiloja on paljon

Kommentit (7)

Joku raja

Sanonpahan vaan että huh huh. Alle 800 kcal/pv on kyllä erikoinen ehdotus arvostetulta terveyslehdeltä, vaikka klikkauksia poikineekin. Toivoisin huomattavasti vastuullisempaa otetta tähän aiheeseen. Mihin lähteeseen nämä neuvot perustuvat? Palssa tuskin on tällaista suositellut.

 • ylös 32
 • alas 35
Vierailija

No mikäs vika alle 800 kcal/pv on? Ihminen kestää helposti vaikka parin viikon vesipaaston. Tarkoitushan oli tehdä tiukka aloitus!

Ja ei 800 kcal/pv ole pitkäaikaisestikaan ajateltuna liian pieni. Keholle tärkeintä on saada ruoasta proteiinia, ja jos sitä ei tule, kerää keho sen omista lihaksista. Lihaskataboliaa tulisi välttää.

Lisäksi useiden kuukausien pelkästään proteiinin syömisen jälkeen iskee nk. rabbit starvation, eli proteiini myrkytystila. Tämä siis siinä vaiheessa kun on kehosta alkaa loppua rasvat. Tila voi toki tulla myös siitä että syö pelkkää proteiinia reilusti yli TDEEn, eikä muita makroja.

Siksi olisikin suositeltavaa syödä proteiinin ohella joko rasvaa tai hiilaria. Vähärasvainen vähäkalorinen ruokavalio johtaa enemmän kuin usein sappikiviin, joten rasvaa siis! Kehon rasvavarastoista kyllä löytyy loput, ja syötyjä hiilareita ei keho edes tarvitse.

Yleinen nyrkkisääntö proteiinimäärälle on 1g/rasvaton kilo, ja proteiinimyrkytyksen (jota ei edes tarvitsisi pelätä ellet kuukausia syö ainoastaan itsemetsästettyjä jäniksiä) suojaksi yleinen nyrkkisääntö on puolet kaloreista muusta proteiinista. Ihmisestä riippuen se on siis esim. 60g proteiinia (240 kcal) + 27g rasvaa (241 kcal), joten hyvin pärjäisi vaikka lopun elämän 480 kcal/pv tai kunnes rasvaprosentti tippuu alle turvallisen rajan (~2% miehillä), kumpi vaan tulee eka.

Ne ONGELMAT tosin mitä tästä tulee; jatkuva nälkätila niin ei kantti kestä, ahmimishäiriöt (keho tiedostaa että nyt mennään niin matalilla että pakko tankata heti kun mahdollista), todennäkösesti yksipuolinen ravinto johtaa hivenaineiden ja muiden tärkeiden ravintoaineiden vajeeseen, neste ja suolatasapainot heittää tosi helposti, starvation mode muutama kuukausi ennen rabbit starvationia, onhan näitä.

Kaikki on kuitenkin handlattavissa, ja ei satunnainen parin viikon jakso erittäin vajailla kaloreilla ketään riko, jos vaan kantti kestää
Kuten tuo 1g/rasvaton kg nyrkkisääntö, on kuuluisa vähintään 1200 kcal/pv myös aika pitkälti hatusta temmattu. Se on ollut tarpeeksi lähellä määriä, jotka on todettu suurimman osan ihmisistä pystyvän käsittelemään "loputtomasti", eikä kumpikaan ole mitään muuta; ohjesääntö, jonka oikea taso on yksilöllinen, ja jossa on reilusti varaa jotta ei tietämättömät riko itseään.

 • ylös 13
 • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joo tolla kalorimäärällä saadaan todella ylipainoinen nopeesti luovuttaan, epäonnistuun ja ahmiin hirveeseen nälkäänsä. Hyvin meni taas tämäkin.

 • ylös 12
 • alas 22
kokemusta

Ei, ei ja vielä kerran ei. Kaikki ns. laihdutuskuurit on tuhoon tuomittuja, koska sellaisia ei jaksa loputtomiin

ja kun palaa entiseen, niin kilot tulee rytisten takaisin. Ainoa ja pysyvä on loppuelämän kestävä

ruokaremontti.

 • ylös 28
 • alas 36
piripä

Ei aina ole näin. Olen jokaisen raskauden (4) jälkeen rysäyttänyt vauvakilot pois ja ne pysyivätkin aina poissa kunnes tulin uudestaan raskaaksi. Raskaanaollessa tuli syötyä kamalan paljon mutta ylipainoa ei onneksi tullut. Pellillinen korvapuusteja maidon kanssa on hyvää. Nyt olen lopettanut tupakanpolton ja kiloja on kertynyt 10 joista kaksi on pudotettu. Tässä iässä (53)paino ei enää putoakkaan samalla tavalla, vaan tahti on hitaanpaa. Punttisalia ja lenkkiä niin eiköhän se siitä. Jokainen meistä on yksilö ja täytyy löytää omat keinot.

 • ylös 10
 • alas 13
Jonny

Luetteko te kokonaan näitä juttuja? Tässä kerrottiin että JOS HALUAA NOPEITA TULOKSIA LAIHDUTTAMISEN ALKUUN. Olen itse kokeillut tuota ja minulle sopii. jos teille ei sovi, niin älkää kokeilko.

 • ylös 23
 • alas 7
Vierailija

Joku raja kirjoitti:
Sanonpahan vaan että huh huh. Alle 800 kcal/pv on kyllä erikoinen ehdotus arvostetulta terveyslehdeltä, vaikka klikkauksia poikineekin. Toivoisin huomattavasti vastuullisempaa otetta tähän aiheeseen. Mihin lähteeseen nämä neuvot perustuvat? Palssa tuskin on tällaista suositellut.

Jos ei ole ahmimishäiriötä tai tiedä, että paastoaminen tai syömisen rajoittaminen aiheuttaa halua "kompensoida" - niin 800 kcal /pv on aivan asiallinen tapa syödä jopa useiden viikkojen ajan. 

Tutustu aiheeseen esim. M. Mosleyn kirjoista. Ne perustuvat asiantuntemukseen, eivät kuvitelmiin. 

Jos jokin tapa ei sovi itselle, sitä ei tietenkään silloin pidä noudattaa. Minulle esim. pätkäpaaston versio, jossa paastotaan parina pv viikossa, ei sovi, mutta tietyssä aikaikkunassa syöminen joka päivä sopii. Molemmat tavat helpottavat vähentämään syömisen määrää. Kaikki tietävät, miten läski lähtee teoriassa, mutta menetelmien tarkoitus onkin tehdä siitä sellaista, että sen pystyy toteuttamaan. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat