Onko valkoinen leipä aina tummaa huonompaa?

Kuva Shutterstock

Mikä on terveellisin leipä – entä leivänpäällinen?Lue koko juttu

Onko valkoinen leipä aina tummaa huonompaa?

Kommentit (4)

Vierailija

Voin terveyshaittoja ei ole tieteellisesti osoitettu, joten olisi jo aika lopettaa tuo uskomusten jankuttaminen.

Täysjyväkän ei ole ongelmatonta, sen runsailla antiravinteilla, kuten lektiininilä, saattaa olla hakalia vaikutuksia suolistoon.

Ilman leipääkin ihminen pärjä vallan mainioisti, jopa paremmin, jos tarkastelaan esim. diabetes 2:sta tai lihavuutta.

  • ylös 10
  • alas 9
Vierailija

Kovaa tai pehmeää rasvaa?

Ei. Tällä ei ole mitään tekemistä rasvan terveellisyyden kanssa, onko se kovaa vai pehmeää. Pehmeä eli juokseva rasva voi olla epäterveellistä ja tulehduttavaa tai kova rasva aivan hyvä energian lähde. On hyvin epäviisasta, virheellistä ja vanhanaikaista jakaa rasvat koviin ja pehmeisiin ja kuvitella että sillä on jotakin tekemistä terveellisyyden tai epäterveellisyyden kanssa.

http://jalkeilla.blogspot.fi/2017/05/rasvaisia-juttuja-osa-2-miten-valit...

Rypsi-, rapsi-, palmu- ja auringonkukkaöljy eivät ole kuuluneet Suomalaisten ruokavalioon. Olemme eläneet tuhansia vuosia ilman margariineja, levitteitä ja näitä siemenöljyjä. Elintarviketeollisuus ei käytä kylmäpuristettua luomu öljyä, vaan teollisesti puhdistettua ja voimakkaasti kuumennettua öljyä tai margariinia, josta antioksidantit ovat tuhoutuneet, rasvahapot muuntuneet ja johon käsittelyssä syntyy munuaisille haitallisia ja karsinogeenisia 3-MCPD-yhdisteitä.
.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Virallisten ravitsemussuositusten mukaan teolliset kasvirasvalevitteet, margariinit, pullomargariinit, teollisesti käsitellyt kasviöljyt ja kylmäpuristetut öljyt ovat kaikki samanarvoisia pehmeän rasvan lähteitä ja terveyden edistäjiä, vaikka näin ei ole.

Siemenöljyjen ongelmat liittyvät puhdistamiseen kuumentamalla öljy 200-asteiseksi, käyttämällä haitallisia kemikaaleja öljyn prosessoinnissa syötävään muotoon sekä katalyyttisellä vaihtoesteröinnillä keinotekoisesti kovettamalla öljy kovaksi rasiarasvaksi. Tällaisia öljyjä ja rasvoja ihmiskunta ei ole koskaan aikaisemmin ravinnostaan saanut. Kuka ostaa tällaista teollista moskaa? 

Suomessa rypsiöljyä suositellaan myös paistamiseen? Hiljattain uutisoitiin tutkimuksesta, jonka mukaan paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja sisältävät öljyt muuttuvat molekyylirakenteeltaan syöpävaarallisiksi, kun niitä paistetaan kuumassa lämpötilassa. Syöpävaaralliseksi paistettaessa muuttuvia rasvoja ovat mm. rypsiöljy, rapsiöljy, maissiöljy ja auringonkukkaöljy. Tutkimuksessa havaittiin, että näihin rasvoihin muodostuu helposti runsaasti myrkyllisiä aldehydiyhdisteitä, jotka altistavat mm. syövälle, suolistosairauksille ja dementialle.

Vierailija

Jäteöljyt eli rypsi-, palmu- auringokukka- ja rapsiöljyt kasvirasvavalmisteet ja margariinit ne elimistön tulehdusta aiheuttavat ja ylläpitävät. Liika hiilihydraatti aiheuttaa ylipainoa ja II-tyypin diabetesta. Senhän nämä "kasvirasvamannekiinit" hyvin tietävätkin ja saavat niiden teollisuusjätteiden mainostamisesta hyvät liksat. Voi, kylmäpuristettu neitsyt oliiviöljyn ja luomu kookosöljy, eivät aiheuta tulehduksia kehossa. Täysrasvainen jogurtti ja- juustot ovat parhaita, kaikki kevytvalmisteet joutavat roskapönttöön, ne ovat pelkkää kuraa. Elimistö tarvitsee rasvaa energiankulutukseen ja se myös pitää nälkää loitolla, eikä lihota. Luuleeko nämä "Shwabit", että kansalaiset eivät osaa etsiä ja lukea nykyaikana näiden teollisuusjätteiden ja- öljyjen valmistustapoja, mistä niitä valmistetaan ja miten ja mitä moskaa niihin lisätään, kuin myöskin niiden haitallisuutta ihmiskeholle? Kuinka hömöinä ne ihmisiä oikein pitävät? Etteivät ihmiset olisi kiinnostuneita omasta terveydestään ja pitäisi siitä huolta?

  • ylös 7
  • alas 10

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat