Auttaako luontaistuote polvikipuun?

Kuva Shutterstock

Kommentit (1)

Asiantuntija

Nivelterveyttä parantavia aineita ovat ainakin inkivääri, glykosamiini, MSM, codroitinsulfaatti, viherisimpukkauute, hainrustouute, hyaloronihappo, boswellia serrata ja cissus quadrangularis kasvien uutteet ja Omega3 rasvahappo. Näistä tuotteista on useita kauppavalmisteita.

Myös vit. C ja D-vit., Mg ja Zn sekä Si ravinnemäärien on oltavat hyvät.

Näillä aineilla sain itselläni vaarallisen perinnöllisen polvien nivelrikon korjaantumaan niin, että 13 v vanhoissa kuvissa on selvästi vähemmän rustoa kuin tuoreissa kuvissa. Lentopallo ja tennis sujuvat taas kivuitta.

Alaraajojen niveliä ei kannata pitää pitkiä aikoja 90 asteen kulmassa joka heikentää rustoterveyttä.

Myös ortopedian erikoislääkäriveteraani Esko Kaartinen pitää luontaistuotteiden käyttöä järkevänä.

Kasvikunnassa on monia lääkekasveja, joilla on terveydellistä vaikutusta niveliin. Monet lääkkeidenkin tehoaineet on löydetty nimenomaan lääkekasvien kautta.

Se että, ei ole tutkittu, ei merkitse mitään. Lääketeollisuus, joka rahoittaa lähes kokonaan lääketutkimuksen ja muutenkin ohjailee tutkimustrendejä vaikutusvallallaan, ei tietenkään rahoita kilpailevien tuotteiden tutkimusta.

Toimiiko jokin asia, on kuluttajille tärkeämpää kuin onko siitä tehty tutkimusta, jonka puolueettomuudestakaan ei voi tietää. Lääketeollisuuden on osoitettu tekevän paljon epäluotettavaa tutkimusta. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat