Kun maksa pettää, on kiire

Kuva Shutterstock

Alkoholin aiheuttamat maksasairaudet etenevät salaa ja oireita tulee vasta, kun maksavaurio on edennyt jo pitkälle. Silti sairastunut voi olla kolmikymppinen.Lue koko juttu

Kun maksa pettää, on kiire

Kommentit (6)

tisilven

Mitenhän se brittien kuningataräiti eli 100-vuotiaaksi, vaikka kuuleman mukaan joi litran giniä joka päivä? Taitaa olla urbaanilegenda se litra. Vai tehtiinkö hänelle jotain taikatemppuja.

 • ylös 28
 • alas 35
Vierailija

En ole tuota juttua kuningattaren äidin jumisesta lukenut mutta kommentoin tuota edellistä kirjoittajaa että veikkaan että kunigataräitin litra oli siis sekoitettua gintonicia ei raakaa,meneehän se kai sitten päivän aikana sellainen valmissekoitusdrinkki helposti ja huomaamatta(vaarallinen harrastus kuitenkin) mutta aikamoisen hyvät geenit on täyttänyt olla kuiten ihmisellä että noin iäkkääksi kuitenkin eli.Ehkä briteillä on joku geenimuunnos asian suhteen maksan puolella? vai tehtiinköhän hänellä vaan sitten maksansiirtoa uuteen jossain vaiheessa?.

 • ylös 25
 • alas 21
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mitä mieltä tästä?
VATSAN 3-VAIHEINEN TT: Kaksi sarjaa varhaisessa vaiheessa ylävatsalta ja venavaiheen sarja koko vatsan alueelta. Kuvatulla alueella keuhkojen basaaliosissa ei aktuellia. Ei pleura- eikä perikardiumnestettä. Maksa on tehostumiseltaan homogeeninen, vasen lohko ja lobus caudatus ovat jonkin verran suurentuneet. Maksassa pesäkemuutoksia ei todeta. Vena portae ja maksalaskimot avoimet. Ei sappitiedilataatiota. Sappirakko on ohutseinämäinen. Sappirakossa pari röntgenpositiivista konkrementtia. Ei cholecystiittiin sopivaa. Haimassa ei aktuellia. Perna kooltaan normaalin ylärajoilla, koko 13 cm, homogeenisesti tehostuva. Ylävatsalla vähäistä kollateraalilaskimoa. Para-aortaalisesti, parailiacaalisesti ja nivusalueella ei näy imusolmukesuurentumia. Virtsarakko on sileäseinämäinen. Ei ascitesnestettä. TT-tutkimuksessa suoliston alueella ei aktuellia. Pieni rasvakudosta sisältävä napatyrä. Luisissa rakenteissa ei destruktiivista. - Pienet sappikivet, ei cholecystiittiä. Ei sappitiedilataatiota. Maksan vasen lohkon ja lobus caudatus ovat suurentuneet, maksan ulkopinnassa ei näy selvää kyhmyisyyttä, ei vielä kirroottiseen muutokseen sopivaa. Maksassa ei näy pesäkkeitä.

 • ylös 18
 • alas 7
Vierailija

Minulla oli kaksi enoa. Molemmat vetivät viinaa kaksin käsin, toinen sitten kuoli keuhkosyöpään ei niin nuorena tupakoinnin takia. Toinen melkein 80v yleiseen kuihtumiseen. Lääkärit totesivat että ihme tapaus, keho valmistaa oluesta ja kirkkaasta tarvittavat ravintoaineet vaikkei syö paljon mitään. Toivottavasti olen saanut samut geenit.

 • ylös 14
 • alas 6
Ylpeästi juovuksissa

Täyttä potaskoo. Minä juon koko ajan joka päivä ja olo vaan paranee. Hirteen hampuusit ja muut narkkarit

 • ylös 7
 • alas 18
Vierailija

Olisiko toisen enosi kohdalla kyse "valluvalpio"-ilmiöstä eli lääkärien tutkimusten VÄHÄISESTÄ ontumisesta. Kuulin vaan tällaisesta huhuja, kun puhuivat ensi vkolla alkavasta Olet mitä syöt -sarjasta. Siis lääkärit sanoivat, että jätkä on terve, totuus olikin aivan muuta, kun kunnolla tutkittiin. Ja ko. tyyppihän eli aika pitkälti alkolla...

 • ylös 21
 • alas 6

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat