Kipuun liikuntaa ja lääkkeitä, miksei kannabista?

Kuva iStockphoto

Kaikki keinot ovat sallittuja, kun ihmiseen sattuu. Mutta jotkut kivunlievittäjät ovat tehokkaampia kuin toiset.Lue koko juttu

Kipuun liikuntaa ja lääkkeitä, miksei kannabista?

Sivut

Kommentit (21)

Kyösti

Kannabis toimii lääkkeenä erittäin moneen kipuun paljon paremmin kuin lääkärin määräämät erittäin kovaa riippuvuutta aiheuttavat opiaatit. Eräskin tuttavani käyttää silloin tällöin menkkakipuihin kannabista kun mikään muu ei auta. Ei kannabis mikään ihme parantaja ole mutta useissa tapauksissa se toimii lääkkeenä paljon paremmin kun kemikaalilääkkeet mitä lääkäri määrää. Kannabis ei myöskään aiheuta psykooseja vaan saattaa laukaista sen jos sinulla on siihen taipumusta, mutta niin voi tehdä myös kuningas-alkoholi. Kannabiksen riippuvuus on myös verrattavissa kahviin joten en ymmärrä miksi siitä pitää näitten "asiantuntijoiden" aina mainita. Järki käteen ja luonnon oma lääke lailliseksi!

 • ylös 53
 • alas 21
kokeellinen lääke

Hyvä ystäväni, joka juuri jäi eläkkeelle 63 vuotiaana, on aina valitellut migreeniään ja saanut siihen myös reseptilääkkeitä. Nyt kuitenkin sanoi kokeilleensa kannabista ja oli siitä todella innoissaan. Hänen mukaansa migreenikohtaukset ovat lähes loppuneet ja kun sellainen on tulollaan, auttaa kannabis siihen silloin hyvin nopeasti. Nopeammin kuin mitkään hänen reseptilääkkeensä. Kertoo käyttävänsä sitä höyrystämällä ettei tarvitse hengittää savua.

 • ylös 83
 • alas 25
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
riippuvainen kahvista

Kannabis aiheuttaa riippuvuutta, sanoo neurologian dosentti Maija Haanpää. Dosentti voisi perehtyä aiheeseen tarkemmin, kun kannabisen riippuvuutta aiheuttava vaikutus on erittäin pieni ja ainoastaan henkisellä tasolla. Fyysinen riippuvuus on nolla. Tupakka, alkoholi ja kahvi ovat voimakkaampia riippuvuutta aiheuttavia nautintoaineita. Viimeisimmän Israelissa koehenkilöillä tehdyn tutkimuksen mukaan kannabiksen käytöllä on haittavaikutuksia. Näitä ovat:

- Kuiva suu

- Ruokahalun kasvaminen

Että silleen.

 • ylös 91
 • alas 32
tipse

Olisikohan todellinen syy miksi sitä ei suositella se, että siitä ei lääkeyhtiöt juuri rikastu?

 • ylös 53
 • alas 26
Teppos

Onneksi opioideihin ei liity riippuvuusriskiä, eikä yliannostuskuolemia? Dosentin argumentit ei kestä tarkempaa tarkastelua.

 • ylös 52
 • alas 19
Vierailija

USAssa vakava lääkeaineriippuvuus ongelma.

Opioideja syöneenä voin sanoa, että vieroitusoireet oli pahinta mitä olen ikinä kokenut (raiskaus, paiseet, synnytys, suolistosairaus, kehon murtumat, kolari, pahoinpitely..) kaverille kerroin, että sattuu ja paha olo, tämä ratsasti apuun tuoden vähän kannabista, kivut ja paha olo helpotti, pääsin eroon opioideista kannabiksella, ilman sitä, olisin sortunut panacodeihin uudelleen. Enkä jäänyt koukkuun kannabikseen kun se EI OLE ADDIKTIOTA AIHEUTTAVA kasvi.

Opioidit aiheuttavat suurta riippuvuutta, kannabis ei, ei dosenttienkaan pitäisi puhua asioista joista ei selkeästi tiedä mitään muuta kuin propagandaa. Lukisi edes tutkimuksia!

Mitä tulee psykoosiin, se psykoosi tulisi joka tapauksessa ja suurempi riski edelleen on saada opioideista psykoosi, kuin kannabiksesta.

Toivottavasti haastattelun antaja lukee viestejä ja alkaa oikeasti lukemaan niitä tutkimuksia jotka sanoo, että yli 60% lääkkeistä olisi mahdollista vaihtaa erittäin paljon vähemmän sivuvaikutuksia aiheuttavaan kannabikseen.

 • ylös 36
 • alas 21
Bedrocan auttaa hyvin kipuun

Lääkäri valehtelee, joko tietoisesti tai ei tunne aihetta. Kannabiksen tehosta hermosärkyyn on hyvin vahvaa näyttöä ja on kiistaton asia. Kannabis ei aiheuta riippuvuutta ja se on tutkittu riittävän hyvin. Toki ihmiselle voi kehittyä riippuvuus mihin vaan, mutta itse kannabis ei aiheuta riippuvuutta. Kannabis ei myöskään terveelle ihmiselle ole minkäänlainen riski missään mielessä ja se on tutkitusti erittäin turvallinen aine. Olen käyttänyt krooniseen kipuun lääkekannabista useita vuosia ja todennut sen erittäin hyväksi lääkkeeksi, ilman mainittavia haittoja. On surullista, miten ihmisille aiheesta VALEHDELLAAN ja ei kerrota totuuden mukaisesti. Ihme DDR jossa aivopestään ihmisiä, myös tässä asiassa. Tutkikaa aihetta ja huomaatte, että en puhu sontaa, vaan faktaa.

 • ylös 55
 • alas 19
Vierailija

Näyttöä on kannabiksen tehosta kyllä mutta suomalaiset eivät osaa etsiä tietoa muualta maailmalta, Mutta tässä maassa edelleenkin puhutaan "Kannabis psykooseista" Tämä maailma olisi täynnä psykoosi potilaita jos kannabis aiheuttaisi sen.

Ja sitten tuo riippuvuus asia miksi THL asiantuntijat ovat eri mieltä asiasta? 

https://thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/ehkaiseva-paihdet... Ja jos tuolla logiikalla mennään niin silloin ei tulisi määrätä vahvoja kipu lääkkeitä mihinkään sairauteen koska niihin jää myös koukkuun, Onneksi nykynuoriso ei usko lääkkeitten tehoon enää!

 • ylös 37
 • alas 24
Vierailija

Miksi suomessa puhutaan kovista lääkkeistä positiiviseen sävyyn mutta sitten kun mainitaan kannabis joka on miedoimpia huumausaineita mitä löytyy?

 • ylös 37
 • alas 17
Asioita tutkinut

Kannabis voi aiheuttaa psyykkistä riippuvutta. Olen huomannut ulkomaisilla kannabisfoorumeilla lukuisia ihmisiä, jotka ovat kamalan ahdistuneita koska eivät voi ottaa päihdekannabista esimerkiksi viikon matkalle mukaan ja pohtivat miten voisivat salakuljettaa sitä mukanaan jäämättä kiinni. Jos riippuvutta ei olisi, eihän olisi tarvetta ottaa päihdettä mukaan paikkaan jossa sitä ei voi käyttää. Kaikki toki eivät jää riippuvaisiksi ja kannabis on monessa mielessä paljon parempi päihde kuin esimerkiksi alkoholi. Kannatan kannabiksen laillistamista.

Lääkekäytössä kannabis on siinä mielessä ongelmallinen, että jos potilas käyttää laittomasti hankittua kannabista hoidossa, hän ei noudata sairautensa hoitosuunnitelmaa. Muussa kuin laillisesti hankitussa kannabiksessa CBD:n ja THC:n pitoisuudet ovat yleensä arvoitus ja niillä voi olla huonoja yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Kannabiksen käytöstä tulisi siksi mainita aina lääkärille, heillä on vaitiolovelvollisuus ja he voivat kertoa sopiiko muu lääkitys kannabiksen kanssa yhteen vai ei. Kaikkien päihteiden käyttö voi selvittää osan sairauden oireista ja muun lääkityksen aiheuttamista oireista, joten niistä on tärkeä mainita rehellisesti lääkärille.

Osa ihmisistä myös hylkää lääkärien määräämät lääkkeet ja korvaa ne kannabiksella. Tämä on harvemmin järkevä teko. Netistä löytyy paljon eri lääkevastaisten tahojen rahoittamia huijaussivuja, jotka väittävät kannabiksen olevan esimerkiksi syöpälääke tai "luonnollinen" hoitokeino moniin muihin sairauksiin. Todellisuudessa kannabiksen lääkinnällinen teho vakaviin sairauksiin on heikko. Kannabis toki toimii kivunlievittäjänä ja auttaa moniin vaivoihin, mutta sitä ei pitäisi koskaan kaupitella ensisijaisena lääkkeenä mihinkään sairauteen. Moni on koettanut hoitaa vakavia sairauksia pelkällä kannabiksella ja  kuollut, vaikka hänet olisi voitu parantaa oikeilla täsmälääkkeillä ja hoidoilla. Eräskin kannabismyönteinen sivusto levitti propagandaa sytostaatteja ja sädehoitoa vastaan, vaikka juuri niiden avulla suurin osa syövistä saadaan parannettua.

Joku kommentoija kritisoi että lääkäri määräävät "kemikaaleja". Kyllä myös kannabis sisältää runsaasti kemikaaleja, kuten juuri THC:tä ja CBD:tä. :)

 • ylös 27
 • alas 22
ÄäniJostainKaukaa

Voisitkin nyt tähän antaa yhden esimerkin lääkeaineesta, joka ei sovi käytettäväksi kannabiksen kanssa, koska kaikkien näiden vuosien aikana ei vielä sitä esimerkkiä ole saatu, vaikka väitetty on, että sellaisia voisi olla.
Nyt on tuhannen taalan paikka todistaa.
Seuraamme mielenkiinnolla, että joko nyt löytyisi.

 • ylös 34
 • alas 18
linda

Onko olemassa kannabis tabletteja vai onko kannabis vain poltettavaa muotoa, kun en ole asiaan perehtynyt ja kiinnostais kipulääkkeenä.

 • ylös 21
 • alas 22
höyryä lisää

Ei tarvitse polttaa. Nykyään kannabista on suosittua käyttää höyrystämällä ns. vaporizer-laitteella. Näin et saa keuhkoihisi savua eikä näin ollen vahingollisia karsinogeenejä tai tervaa. Vaporizer laitteita löytyy kymmeniä erilaisia ja eri hintaisia. Hieman googlausta niin alkaa löytymään. Myös suomessa on näiden laitteiden jälleenmyyjiä useita.

 • ylös 44
 • alas 21
Reija

Mennäkseni tuohon alaselän kipuun ja pinnetiloihin. Kysyin Kelalta saisinko alennusta kun aloittaisin salilla käynnin? En voi käydä uimassa koska ihoni on niin kuiva ja atooppinen. Kelan tyrmäävä vastaus oli että apua ei tule. Jatkoin kirjettä "turha on tulla sanomaan että olen selästäni paremmassa kunnossa siinä vaiheessa kun töitä löytyy". Kelalla ei ole siihen mitään osaa eikä arpaa. Itse olen maksanut kaiken kuntoilun omasta pussistani. Kelalta en saanut siihen senttiäkään. Joten näinkö Kela meitä auttaa kuntoutumaan? Katin paskat!

 • ylös 17
 • alas 21
Vierailija

Ihan sama,lääke -tai viihdekäyttö.Sekaisin näyttää porukka olevan.

Todellakin toivon,että keskustelu tästä loppuu ja kannabiksen käyttäjät alkavat itse ottaa vastuuta asioista.Olen todella iloinen,että Kela on alkanut hylätä ja keskeyttää esim. kuntoutustukia käyttäjiltä.Jos haluaa käyttää,niin käyttää omalla rahalla ja omalla kustannuksella.Eikä tarvi tulla sossuun tai terveyspuolelle valittamaan käytön aiheuttamia kustannuksia,oireita tai muita sivuilmiöitä.

Toivottavasti myös julkiseksi kuka käyttää,jotta voidaan verotuksellisesti ottaa yhteiskunnalle takaisin kustannuksia.Ja laillistamisen myötähän tämä tulee onneksi mahdolliseksi,sillä toiminnasta on maksettava vero.

 • ylös 17
 • alas 39
Realisti

Miksi kelan pitäisi maksaa ihmisille kuntoilusta?

Ja saattaa tulla yllätyksenä, että yllättävän moni kuntoilee ihan omalla kustannuksellaan ja jopa omaksi ilokseen.

Jos se kuntoilu vielä parantaa vaivoja ja omaa yleistä terveydentilaa niin sitä suuremmalla syyllä siihen kannattaa itse panostaa.

 • ylös 21
 • alas 18
Vierailija

riippuvainen kahvista kirjoitti:
Viimeisimmän Israelissa koehenkilöillä tehdyn tutkimuksen mukaan kannabiksen käytöllä on haittavaikutuksia. Näitä ovat:

- Kuiva suu

- Ruokahalun kasvaminen

Että silleen.

Kannabiksen käytön vakavin haittavaikutus on äkkikuolema. Todistetusti. Perehdy sinäkin kannabikseen tarkemmin, niin ei tule kirjoiteltua lapsuksia. Te kannabiksen puolustelijat sorrutte usein vähättelyyn tai korkeintaan poimitte jonkun lievän haitan ja sen perusteella julistatte sanomaanne "terveystuotteesta" ja "ihmelääkkeestä". Ja juu on se kannabis haitattomampi kuin tupakka ja alkoholi, mutta ei nyt kuitenkaan käytetä niitä joka käänteessä lieventävänä asianhaarana. Siis yleensä.

 • ylös 19
 • alas 39
hupiaineen ylikäyttäjä

"Kannabiksen käytön vakavin haittavaikutus on äkkikuolema."

Jaahah, tässäpä varsinainen totuus tuli julki. Sinulla varmaan on tähän joku esimerkki. Kenties yliannostus kannabista suoneen piikitettäessä ;-)

 • ylös 41
 • alas 19
april

"Kannabiksen käytön vakavin haittavaikutus on äkkikuolema."

Huom. tämä oli kirjoitettu 1.4.

 • ylös 36
 • alas 17

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat