klo 17:41 | 22.8.2011
Moikka! Olisiko joku niin kltti että voisi kertoa minulle lehdessä olleen puolukka jäätelöön ohjeen. Siinä oli ainakin puolukoita ja marenkia, taisi jopa olla semifretto tyylinen. En muista missä lehdessä kyseinen jälkiruoka oli, mutta ainakin kuullosta herkulliselta. Samassa lehdessä taisi olla se omena reseptikilpailun tulokset. :) Pystyisiko kukaan auttamaan? kiitos
Löytyi! Helppo on. Ei kun maistelemaan.
Puolukka-marenkisemifreddo
G Valmistus 20 minuuttia + jäädytys
8 annosta • Yksi annos 145 kcal
2 keltuaista
1/2 dl tomusokeria
2 valkuaista
ripaus suolaa
3 rkl sokeria
1 prk vaahtoutuvaa kevytvaniljakastiketta (rasvaa 9 %)
200 g (pakaste)puolukoita
1 ps (60 g) marenkeja
Koristeluun
1 dl puolukoita
sitruunamelissan lehtiä
1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää valkuaisten joukkoon ripaus suolaa ja sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa myös vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä keltuaisseokseen ensin vaahdotettu vaniljakastike ja sitten vaahdotetut valkuaiset. Nostele lopuksi joukkoon puolukat. Rouhi joukkoon karkeasti marengit.
4. Kaada seos kelmulla vuorattuun tai silikoniseen pitkulaiseen vuokaan. Anna jäätyä kylmässä seuraavaan päivään. Kumoa semi freddo vuoasta ja koristele puolukoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Anna lämmetä 10 minuuttia ja tarjoa.
Kiitoksia sinä ihana ihminen :D