Flunssassa vain jälkitauti on vaaraksi

Kuva Shutterstock

Taas flunssassa! Milloin jatkuvasta sairastelusta pitäisi huolestua?Lue koko juttu

Flunssassa vain jälkitauti on vaaraksi

Kommentit (2)

Vierailija

Altistumme viruksille ja bakteereille jatkuvasti, eikä se läheskään aina johda sairastumiseen. 

Miksi kukaan ei kerro syksyllä, miten sitä vastustuskykyä vahvistetaan? Ai niin, siitä ei saa rahaa eikä vetäviä klikkiotsikoita.

Moni suomalainen (vauvasta senioriin ja ruokavaliosta riippumatta) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville puutossairauksille.

90 prosenttia ihmisen vastustuskyvystä ­sijaitsee suolistossa. Kunnon ruokaa ja riittävästi D-vitamiinia. D-vitamiini on hämmästyttävän tehokas virusten vastainen aine. Se tuottaa kehossa 200-300 erilaista virusten vastaista peptidiä, jotka tappavat bakteereja, viruksia ja sieniä. D-vitamiini vähentää riskiä sairastua flunssaan, influenssaan ja muihin virustauteihin ja nopeuttaa toipumista edellyttäen, että ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) on vähintään 95 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen tarvitaan iästä ja koosta riippuen 30-100µg D-vitamiinia päivässä. D-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän toiminnassa.

Keuhkokuume on yleisin influenssan mahdollinen jälkitauti. Keuhkokuumeen saa myös ilman influenssaa. Se voi olla kohtalokas, jos tupakoi tai on muuten heikko vastustuskyky. Tupakoitsijan keuhkot ovat vaarallisen myrkyttyneet tupakassa olevista myrkyistä, että mahdolliset antibiootit eivät keuhkokuumeen bakteereihin välttämättä tehoa. Siten ihminen kuolee keuhkokuumeeseen, vaikka itse syyllinen on tupakointi ja huono vastustuskyky.

  • ylös 48
  • alas 62
Flussasta vapaaksi päässyt

Flunssan takia ei kannata mennä lääkäriin, koska hän ei sitä osaa parantaa.

Flunssasta voi parantua nopeastikkin, jopa yhdessä vuorokaudessa.

Keinoina on syödä C-vitamiinia 2-4 g tunnissa joka toinen tunti ja ottaa samalla kotimaista influenssa - sinkki valmistetta.

Järkevintä on tietysti estää flunssan tulo. Siinä tärkeintä on syödä D-vitamiinia 100 - 150 mcg / pv 11 kk vuodessa tai ainakin niin, että veren taso pysyy 120 - 150 välillä. se kannattaa mittauttaa, koska se ei maksa kuin muutaman kympin vapaissa labroissa.

Unen puute, liika nopeiden hiilareiden syönti tai jonkinlainen ylirasitus laukaisevat flussan päälle eli silloin immuunivaste notkahtaa.

  • ylös 28
  • alas 42
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat