Kommentit (7)

Vierailija

Nyt on kyllä tohtorilla kevyt vastaus. Tunnistan itse tuollaisen särinän jopa välillä omasta puheesta. Sillä ei kyllä tinnituksen kanssa ole mitään tekemistä...

 • ylös 51
 • alas 32
Hammaslääkäri

Itselläni korva särisee aina, kun niskahartiaseutu jumittaa. Hieronta ja kaulan alueen lihasten venyttely auttaa, voice massage samoin. Myös puremalihasten kireys/kiristely voi välillisesti aiheuttaa korvaoireita.

 • ylös 31
 • alas 28
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
KirsiMari

Vasen korvani reagoi rutinalla kaikenlaisiin koviin ääniin. Rutina on hyvin epämiellyttävää ja kartan meluisia paikkoja tämän vuoksi. Imuroida on pakko ;(  Kävin tutkituttamassa korvat, kuulo mitattiin ja todettiin hyväksi molemmissa korvissa, lääkärit (sekä työterveys- että korvalääkäri) olivat ymmällään. Korvalääkäri kuitenkin fiksuna konsultoi  toista, joka tiesi heti mistä oli kyse: noin promille ihmisistä kuulee jonkin liikkeen korvassaan. Eli korva reagoi ääneen, siellä supistuu jokin lihas(vai mitä kummaa nyt tapahtuukaan) ja minä KUULEN rahinana sen korvan reaktion. Ei voi tehdä mitään, pitäisi poistua vuoden parin sisällä mutta minulta ei ole poistunut vaan pikemminkin pahentunut. 

 • ylös 21
 • alas 26
Kille Kihveli

Minulla on samankaltaista vaivaa. Tietyt korkeat äänet aiheuttavat vasemmassa korvassa rutinaa/rätinää aivan kuin särkyneessä kaiuttimessa. Itselläni on kuulovaurio/tinnitus kyseisessä korvassa (olen muusikko). Ja se tuli mulle jo varhain 22 vuotiaana. Tosin muistan että jo pikku lapsena jotain häikkää/alttiutta vasemmassa korvassa oli. Se esimerkiksi joskus "rumpsahteli" oudosti kun olin väsynyt ja käymässä nukkumaan. Tulehduksia ei minulla muistaakseni lapsena ollut. Näkemykseni onkin, että ihmiset joilla vastaavia vaivoja korvissaan on kannattaa suojata kuulonsa tavallista paremmin melulta.

 • ylös 18
 • alas 5
Vierailija

Olipa vastaus! Kirjoittaja nimenomaan sanoi, että särinä tulee korkeista äänistä, mutta tähän lääkäri vastaa puhumalla "äänestä, jolle ei löydy ulkoista lähdettä".

 • ylös 26
 • alas 0
Olenko tajunnut tinnituksen vä...

Pakko tulla kommentoimaan vanhaan artikkeliin että ompa ala-arvoinen vastaus tohtorilta. Eihän tuo nyt voi tinnitusta olla. Itselläni on täysin sama vaiva ollut n. 20 vuotta ja mahdollisesti johtuu lapsena olleista putkista ja niistä jääneestä reiästä ja sen paikasta. Olen itse laittanut merkille sen että tietyt taajuudet särisevät, eikä toisinaan vaadi edes suurta äänenvoimakkuutta että ääni alkaa säristä kuten huonosti kuuluva radio. Oire on myös vaihtelevaa ja oman kokemukseni mukaan liittyy myös vaikun määrään korvassa. Saattaa olla kuukaudenkin jakso kun ei tule kertaakaan särinää, ja sitten yhtäkkiä saattaa jonain päivänä säristä lähes kaikki tietyn taajuuden äänet. Erittäin mielenkiintoinen ja toisinaan ärsyttävä vaiva johon olisi kiva saada tarkempi vastaus. Mikäli tuo tosiaan on tinnitusta, niin olen kyllä käsittänyt tinnituksen aivan väärin. Luulin sen olevan korvien soimista, en kuullun tietyn taajuuden äänen rätinää.

 • ylös 22
 • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat