Ovatko makeutusaineet sokeria terveellisempiä?

klo 10:34 | 26.4.2018
Suu kaipaa makeaa, mutta onko se viisaampaa nauttia vanhana kunnon sokerina vai uusina makeutusaineina?Lue koko juttu
Suu kaipaa makeaa, mutta onko se viisaampaa nauttia vanhana kunnon sokerina vai uusina makeutusaineina?Lue koko juttu
Ladataan...
Melkoista höpö höpö juttua, jos tämmöistä allaolevaa väitetään niin kannattaisi laittaa lähdeviitteet juttuun.. tuskin on muuta kuin tilastollinen yhteys kuten jäätelön kulutus per kk vs. hukkumiskuolemilla.
"Makeutusaineiden runsaalla käytöllä on kuitenkin todettu olevan samoja terveyshaittoja kuin sokerilla. Niiden säännöllinen runsas käyttö kasvattaa riskiä sydän- ja verisuonisairauksiin, sekä aikuisiän diabetekseen."
Juttu oli kyllä melko köykäinen, mutta pienellä etsimisellä löytää kyllä keinomakeuttajista paljon tietoa. Osan on todettu sekoittavan kylläisyyskeskuksen toimintaa, osa on vaarallista kuumentuessaan. Ja mikä tärkeintä, kaikkia vaikutuksia ei edes tiedetä.
Vierailija voi huoletta tutustua tehtyihin tutkimuksiin, kaikki ovat löydettävissä myös suomeksi. Ei tämän tason lehdessä yleensäkään viitteitä mainita - eikä tässä asiassa tarvitakaan. Kuuluu jo yleissivistykseen tietää makeutusaineet vaarallisiksi.
On tässä tullut seurattua tutkimustenkin kautta makeutusaine juttuja kolmen vuosikymmenen ajan ja eipä näistä hyvistä vaihtoehdoista kuten aspartaami ole mitään varteenotettavaa tutkimusta löytynyt mitkä vakuuttaisi haitoista.
Steviakasvin lehtijauhetta ei taida saada muuten kuin itse kasvattamalla ja kuivaamalla ?
Stevioliglykosidi kuuluu samaan keinotekoisten muunneltuun ryhmään kuin aspartaami ja sukraloosi , niitä kannattaa välttää !
eikö Fruktos sokeri limsassa karkeissa ja pullissa ole vaarallista myöskropalle?+