Vierailija

Kokeilin tässä taannoin Kevyt kokki-lehdessä 12/2011 olleen S.Kuosmasen hehkuttaman kaalilaatikonreseptin mukaan ruokaa pienelle perheellemme. Laatikosta tuli ruman näköistä vetistä mössöä. josta olisi riittänyt ainakin kahdeksalle, vaikka reseptin mukaan siittä oli tarkoitus tulla neljän hengen annos. En ymmärrä mikä meni vikaan, noudatin reseptin ohjeita tosi tarkkaan.
Onko kukaan muu kokeillut ko. reseptiä?
Pirjo

  • ylös 7
  • alas 9

Kommentit (4)

Minulla Kuosmasen laatikko onnistui hyvin. Paistoaikakin lyheni olosuhteiden pakosta ja siksi varmaan laatikko oli mehevä ja maukas, annos oli suuri mutta maistui se lämmitettynäkin hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,

Mukavaa, että ihmiset ovat innostuneita kokeilemaan Kevyt Kokin ruokaohjeita, niistä onkin tarkoitus saada uudenlaista inspiraatiota omaan kotikokkailuun. Olen Sakari Kuosmasen kaalilaatikko-ohjeen testannut ruokatoimittaja ja muistan ohjeen hyvin. Laskin annosmäärän ajatellen kaalilaatikon pääruuaksi, kuten Saku toivoi. Lisukkeeksi Sakun laatikosta varmasti riittäisikin kahdeksalle hengelle, kuten viestiketjun aloittaja kertoo.

Muuten on harmillista, ettei laatikosta tullut toivotun kaltaista. Voin vain koittaa arvella, mikä on saattanut mennä pieleen, sillä testaamani versio toimi ihan hyvin. Toki Sakarin kaalilaatikko on kermaista verrattuna ihan perus-kaalilootaan, mutta vetistä se ei mielestäni kyllä ollut. Yksi mahdollisuus on, että vettä on ollut kaalin ja riisin keittoon liian paljon. Aivan tarkkaa määrää on vaikea antaa, sillä kaali ja riisi imevät nestettä hieman eri tavoin, riippuen siitä, kauanko niitä keittää ja kuinka kovalla lämmöllä. Ajatus ohjeessa oli, että vesi imeytyy molempiin täysin ja jollei niin käy, ne on syytä valuttaa lävikössä.

Kaalilaatikkoa kannattaa myös paistaa niin kauan, että kermamaito on kunnolla imeytynyt laatikkoon. Ruuan kannattaa myös antaa vetäytyä paistamisen jälkeen.

Toivottavasti näillä vinkeillä tulee ensi kerralla parempaa, ja kiva kuulla, että osalla laatikosta tuli kuitenkin hyvää.

Hyvää loppusyksyä ja intoa kokkailuun!

t.Krista Niiniharju

On kokeiltu ja aivan ihanan suussa sulavaa tuli ja aion tehdä myös jatkossa. Erittäin hyvä ruoka ihan pääruokana eikä vaan lisukkeena ja myös maistui ehkä vielä entistäkin paremmalta huomenna lämmitettynä.
-kaalin ystävä-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat