Kuntosalien aukemista odotellessa: voit pitää lihaskuntoa yllä myös muilla tavoin

UKK-instituutin johtajan Tommi Vasankarin mukaan kuntosali ei ole ainoa paikka, missä voi kasvattaa lihaksia.Lue koko juttu

Kuntosalien aukemista odotellessa: voit pitää lihaskuntoa yllä myös muilla tavoin

Kommentit (5)

SeKo

Suihkussa hiuksia pestessä kyykkyjä. Samoin hampaita pestessä joko kyykkyjä tai varpaille nousuja. Ihan huomaamatta pysyy lihaskunto :)

  • ylös 24
  • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sirpukka

Nuorena rakastin käydä aerobicissä! Nyt 54v laitan MEIDÄN SAUNASSA (ei kiuas päällä!) netistä soimaan hyvää teknoa kovalla äänellä ja vedän stepperillä HIIT-treenin, kesto 15 min muutaman kerran viikossa, tulee nuoruus mieleen ja hyvä olo! Siitä suoraan rentouttavaan suihkuun.

Hankalasti toteutettavat kotiliikunnat jäävät usein lyhytaikaisiksi.

Monipuolisuus lisää kokonaisliikunnan määrää miellyttävästi ja motivoivasti:

1-2 krt /vko uimahallissa, jossa voi uida matkaa tai ottaa 30 sek HIIT spurtteja on hyvä pohja. Siihen vielä HGH:ta (human growth hormone, kasvuhormooni) lisäävät ja sillä lihaksen kasvua kehittävät tosi napakat löylyt alkuun ja loppuun sekä proteiinitoti kotona, on jo hyvä pohja.

Kaikki mahdolliset rappuset 2 askelmaa kerrallaan ja reippaalla tempolla on tehokasta perusharjoittelua jaloille viikon mittaan sekä 2 km lyhemmät matkat aina kävellen.

Joku ryhmäliikunta, pallo- tai mailapeli tuo liikkuvuutta ja sosiaalisuutta, mutta kyllä pari kertaa vaikka vain 30 min kerrallaan kuntosalissa on tärkeää ja vaikeasti korvattavaa lihaskunnon vahvistamista. Lihaskadosta kärsii yli 95 % työikäisistä ja ikääntyneistä. 

Aina kannattaa ottaa rauhallinen metsäkävely ja mieluiten vielä kumisaappailla umpimetsässä, jossa tasapaino paranee, luonnon tuoksu ja maabakteerit tulevat iholle ja luonto tulee hyvin lähelle. 

Näillä tavoilla saadaankin jo n. 10 t erilaista ja toisiaan täydentävää liikuntaa viikossa, joka jo pitää virkeänä ja siltä osin terveenä. 

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Sydämen ja nivelet saa pysymään kunnossa ja hyöty - arki - työmatkaliikunnalla, jos maksimoi askeleet ja porrasnousut.

   Nivelliikkuvuuteen, liikehallintaan, aivoterveyteen ja lihasvoiman tasoon nämä eivät kuitenkaan riitä.

2 krt viikossa uimahallissa rapakoissa löylyissä, 2-4 kpl 25 m:n HIIT spurttia uimalla, ainakin kerta kuntosalia (mielellään 2 krt mutta eri liikkeet) ja jokin maila- tai ryhmäliikunta päälle antaa jo monipuolisemman treenipohjan.

     Kohtuulliset varusteet, hyvä lajitekniikka ja liikkumiseen varattu stressitön aika nostavat liikunnan miellyttävyyden, tehon ja tulokset selvästi elämää rikastavlle tasolle ja torjuvat lisäksi aivojen nykyistä ja tulee rappeutumista.  

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat