Mainettaan parempi valmisruoka

Kuva Shutterstock

Ovatko einekset ja valmisruoat köyhää ravintoa? Eivät ainakaan aina.Lue koko juttu

Mainettaan parempi valmisruoka

Kommentit (2)

Vierailija

Mutta kun ei ole tieteellistä pätevää näyttöä, että tyydyttynyt rasva olisi haitallista. Sellaista uutta näyttöä ole olemassa nyt, eikä ole koskaan ollutkaan.

Myös suolan minimaalinen käytöö ei pereustu tieteelliseen näyttöön. Liian vähäinen käyttö lisää kuolleisuutta, eikä suolan vähentäminen muutenkaan vähennä verenpainetta kuin n. 20 % ihmisistä.

Näin siis oikeassa tieteessä, mutta ei noista uskomuksistaan näytä 'asiantuntijatkaan' pääsevän mihinkään. Teollisesti kovetetut ravinnonkaltaiset rasvat kuten margariinit ja muut kemianteollisesti yltiöprosessoidut siemenöljyt (ns. kasvisöljyt) sensijaan kannattaa jättää kauppaan.

  • ylös 11
  • alas 18
Kokenut ja lukenut

Raudan saanti on yllättävän monella tietämättään pielessä.
Hemoglobiini, varastorauta ja trans - rauta pitäisi kaikki olla kunnossa. Kaikki ne tulisi mittauttaa nuoremmilla kerran vuodessa ja iäkkäillä 2 krt / v.
Varastorauta (S-ferrit) tulisi olla välillä 30 - 70. Monilla miehillä sitä on usein niin paljon, että se on sydänterveysriski. Silloin verenluovutus on hyvä keino.
Monilla naisilla ja huonosti syöjillä raudat ovat niin heikot että siitä tulee monia tunnistamattomia ongelmia: huono uni, väsymys, alakulo, iho-oireita, vastenmielisyys liikuntaan kun ei jaksa jne. Terveydenhuollon ammattilaisetkaan eivät ole selvillä näistä itsekkään tarpeeksi hyvin, joten eivät osaa myöskään opastaa. Netin terveysohjeet ja oireet raudan osalta ovat myös suppeita ja yksioikoisia.
Paksunsuolen syöpä rupeaa useimmiten vuotamaan salakavalasti verta, jota ei aikaisessa vaiheessa huomaa, jos ei mittauta rauta tasoja. Sitten hoito tulee useasti liian myöhään ja siksi tämän syövän kuolleisuus on n. 50 %.
Tehokkaaseen rauta tasojen palautukseen on saatavissa hyviä yrttinesteitä apteekeissa ja terveyskaupoissa, rautaruokien ja pillereiden lisäksi.

  • ylös 11
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat