Kommentit (8)

Turha klikki

No onko se kurkuma sitten hyvä vai paha?tämän klikki artikkelin ei antanut minkäänlaista vastausta.

  • ylös 147
  • alas 30
Kokenut Ravintoasiantuntija

Kurkuma on yksi eniten terveyttä edistävistä ruoka-/yrtti- mausteaineista, jota voi huoletta käyttää jopa n. 1 rkl/pv. Sen terveysvaikutukset on tarkaan kuvattu mm. prof. Sinikka Piipon kirjassa " Elinvoimaa Mausteista". Mielenkiintoista miksi Schwab ei halunnut suositella tätä vaikka sen vaikutukset ovat laajalti tunnetut ja kiistattomat. 

  • ylös 67
  • alas 48
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Asioista tietävä

Kurkuma on turvallinen, tehokas  ja monivaikutteinen terveystuote, jota ilman muuta kannattaa käyttää ennaltaehkäisyssä. Sen vaikutuksia on helppo löytää googlaamalla. 

Suomalaiset ravintosuositukset sisältävät aivan liikaa nopeita hiilihydraatteja, käsvattavat suolistyossa nain haitallista bakteerikantaa ja tuottaa näin varmasti ylipainoa ennen pitkää. Kaikki n. 50 - 60 vuotiaat jotka olen tavnnut ja jotka syövät ruokasuositusten mukaisesti, ovat ylipainoisia. 

Lisäksi ruokasuositusten ravinneheikot ruoka-aineet (peruna- sokeri - valkoinen jauho) aiheuttavat vajaaravitsemusta monen ravintoaineen kohdalla. 

Ruokasuosituksista on päättämässä ihmisiä, joilla on sidonnaisuuksia eines- ja lääketeollisuuteen. 

  • ylös 32
  • alas 13
Kurkumarisotto

Kurkumarisotto

Käytän kurkumaa rakkaudesta ruokaan, en tieteellisistä syistä. Jos aineen Vaikutukset ovat laajalti tunnetut ja kiistattomat ei tätä keskustelua tarvitse käydä. En muista nähneeni kurkumasta satunnaistettua kaksoissokkotutkimusta tuhansien koehenkilöiden aineistolla. Olen täysin samaa mieltä Schwabin kanssa siitä, ettei yksi mauste kesää tee. Kansanterveyden kannalta tärkeämpää olisi keskittyä tupakoinnin, alkoholinkäytön ja liiallisen energiansaannin vähentämiseen. Yleistä totuutta kurkumasta ei ole.

  • ylös 11
  • alas 18
Vierailija

Suolistomme kunto kertoo missä tilassa koko kehomme on, tämä seikka on vain unohtunut "lääkeuskovaisten maailmassa". Onneksi osa lääkärikunnasta on alkanut kyseenalalaistamaan tätä "lääkeuskovaisten" näkökantaa. Esim. diabeteksen hoito oli pitkään sitä, että hiilihydraattien saantia rajoitettiin, nopeiden hiilihydraattien. Nykyään kyseiselle hoitokäytännölle nauretaan, mutta mitä on tapahtunut kun diabeetikoiden määrä on räjähtänyt 1970 -luvulta lähtien (jolloin Arvo Ylpön D-vitaamiinisuositusta, noin 100 mikrogrammaa/pv) laskettiin rajusti alaspäin... Ravinnolla on suuri merkitys perusterveyteen, on se runsaan 40 vuoden aikana unohtunut täysin. Tarvitsee myös ihmetellä asiantuntijoiden negatiiviset kommentit ravinnon vaikutuksesta perusterveyteen. Onko niin, että on vaikea hakea rahoitusta omiin tutkimuksiin, jossa se ei palvelisi ruoka- tai lääketeollisuuden intressejä? Siltä se hieman näyttää, kun vuosisatojen aikana kerääntynyt tieto on nykyään täysin virheellistä...

  • ylös 26
  • alas 12
Kurkuma- allergiako?

Itse sain kurkumaöljykapseleista allergisen reaktion (nokkosihottumaa). Voiko se johtua ristikkäisallergiasta esim. koivun kanssa? Itsellä siis siitepölyallergia kaikille puille, kasveille, heinille, pöly- ja eläinallergiat. Omena-allergia puhjennut aikuisena niin pahana, että adrenaliinipiikki mukana.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat