Kommentit (2)

Keksijä

Kapseli-lääkkeen, siis sellaisen muovipintaisen kuorikon nieleminen on helppoa, kun suussa on nestettä ja kasvot ovat alaspäin vaakatasossa. Silloin neste nostaa kapselin pintaan lähelle kurkkua ja se menee ongelmitta alas niellessä. Näin voi nielaista jopa useita kuorikoita yhdessä.

Uppoavan pillerin tai pillereitä voi nielaista niin että suussa on reilusti nestettä ja leuka on nostettu etu - yläviistoon mutta ei työnnetty eteenpäin vaan sen annetaan olla rennosti lähellä kurkkua. Tässä asennossa pillerit laskeutuvat nesteen pohjalle eli lähelle kurkkua ja nielemisliike vie ne sujuvasti ruokatorveen. 

Näin jakamalla pillerit kelluviin ja uppoaviin stressi nielemisestä häviää.

Molemmissa tavoissa nestettä vaan pitää olla ison nielauksen verran. 

Kaikkein "varminta" on kuitenkin laittaa suu täyteen jotakin geelimäistä ainetta kuten jäykkää kiisseliä, jogurttia yms. ja pillerit sen sekaan. Kaikki menee alas helposti eikä tartu kurkkuun. 

  • ylös 15
  • alas 10
Tabukammoinen

Nimimerkki Keksijän neuvot kuulostavat hyviltä. Itse olen esim antibioottikapselin (puolitettava) niellyt banaanin tai pehmeän pullamaisen sämpylän+veden kanssa (ensin suu lähes täyteen banaania tai sämpylää ja hieman pureskelua, sitten tabletti suuhun niin että se sekoontuu mössöön ja heti perään vettä niin paljon että on pakko nielaista mössön seassa se tabu alas). Ruuan nieleminen ei ole minulle ongelma, mutta tabletit tahtoo jäädä pyörimään suuhun. Tämä ei tosin ole hyvä jos lääke on otettava tyhjään vatsaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat