Vierailija

Apteekit parhaita asiakaspalvelussa

28.11.2011 12:10

Suomalaiset kokevat saavansa apteekeista selvästi parempaa asiakaspalvelua kuin päivittäistavarakaupasta, todetaan maanantaina julkaistussa EPSI Rating -selvityksessä.

EPSI Rating mittasi suomalaisten tyytyväisyyttä apteekkeihin ja päivittäistavarakauppaan loka-marraskuussa 2011. Valtakunnallisen ja riippumattoman tutkimuksen mukaan apteekeilla on Suomen tyytyväisimmät ja uskollisimmat asiakkaat. Apteekkien valtteja ovat sijainti, aukioloajat sekä ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu.

Apteekkitoimiala sai asiakastyytyväisyydestä 81,4 indeksipistettä sadasta, mikä tarkoittaa hyvää tai erittäin hyvää tulosta. Päivittäistavarakauppa jäi 74 pisteellään kauas taakse. Apteekkien saama tyytyväisyysluku on kansainvälisestikin korkea, esimerkiksi Ruotsissa vastaava luku on ainoastaan 71,7.

Apteekkien asiakaspalvelua mitattiin paitsi koko toimialana, myös ryhmittäin. Apteekeista tutkimuksessa olivat mukana Hyvän Mielen Apteekit, Oma Plus Apteekit ja Yliopiston Apteekki.

Korkeimman tyytyväisyysluvun saavuttivat Hyvän Mielen Apteekit. Paras imago on asiakkaiden mukaan Yliopiston Apteekilla, joka on myös parantanut asiakasuskollisuuttaan viime vuodesta huikeat 6,5 indeksiyksikköä. Erot ryhmittymien välillä ovat kuitenkin hyvin pieniä.

  • ylös 4
  • alas 4

Kommentit (3)

Vierailija
Myydäänkö lääkkeitä muualla kuin apteekeissa?

Ei myydä.

Kylläpäs myydään. Merkittävä osa Suomessa käytetyistä mm. rauhoittavista lääkkeistä ostetaan muualta kuin apteekista, niinsanotuilta "huumekauppiailta". Lopputulos on usein sama kuin lääkärin määräämillä ja apteekin myymillä lääkkeillä. Lisäksi tupakoinnin lopettamisessa apuna käytettäviä lääkelaatuisia nikotiinivalmisteita myydään elintarvikeliikkeissä ja muissa tupakan myyntipisteissä.

Ei vaan, ymmärrän kyllä pointtisi. Uutinen on varsin härskisti otsikoitu. Eihän se, että apteekeissa on parempi palvelu kuin ruokakaupoissa ole mikään argumentti esimerkiksi särkylääkkeiden markettimyyntiä vastaan. Apteekit, kuten Alko, ylläpitävät monopolia josta ei ole mitään hyötyä kuin niille itselleen ja omistajilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huumekaupppiaat?

Sä et oo tällä maankamaralla.

Nikotiinivalmisteet?

Nikotiinia on maailman sivu myyt tupakkituotteissa vaikka missä.

Missä marketissa myydään särkylääkettä?

Jos joku asuu 200 kilometrin päässä apteekista, niin kait hän voi ostaa sen buranapaketin vaikka sitten lähikaupasta, jos haluaa.

Itse ostan lääkkeeni apteekista, koska ei niitä muualla myydä. Myös ne rauhoittavat. Ovat halvempiakin kuin niillä huumekauppiailla. Mistähän niitä huumekauppiaiata löytyy?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat