Vierailija

Tänä kesänä oikeaan jalkaani todettiin marssin jälkeen akillesjänteen tulehdus. Tulehdus kuitenkin parani levon myötä syksyyn mennessä. Nyt talvena noin kuukausi sitten tapaturman (jalka lasista läpi ja 4 tikkiä jänteen seudulle) seurauksena tulehdus diagnosoitiin uudestaan, tällä kertaa kroonisena.

Nyt kuukauden ajan on syöty erilaisia tulehduskipulääkkeitä, levitelty erilaisia voiteita ja käytetty jääpussia.

Kysymykseni kuuluukin, että onko jollain saman kokeneella kertoa siitä, että kuinka vakava tulehdus on kun en kuukauden jälkeenkään pysty vielä nousemaan pelkän tulehtuneen jalan varassa varpaille. Yrittäessä ei tunnu niinkään suurta kipua vaan enemmänkin voimattomuutta jalassa. Normaali kävely kuitenkin onnistuu ilman suurimpaa nilkuttamista. Magneettikuvauksiin pääsen vuoden vaihteen jälkeen, mutta oman mielenrauhani vuoksi haluaisin jo tietää, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Toinen kysymykseni on, että saako/kuuluuko jännettä venyttää? Olen käynyt kahdella eri lääkärillä, joista toinen sanoi, että ehdottomasti kuuluu venytellä ja toinen taas kielsi melkein koko jalan käyttämisen.

  • ylös 6
  • alas 9

Kommentit (1)

Tausta: kahden vuoden takainen nilkan sivunivelsiderepeämä aiheutti jalalle kolmen viikon lastahoidon. Levon jälkeen urheiluun palaaminen aiheutti achillesjänteen tulehduksen. Hoitona oli ensin: liikunta alas jälleen, tulehduskipulääke ja venyttelyä. Tilanne rauhoittui, mutta alkoi taas uudestaan, kun urheilu alkoi. Kahden vuoden aikana achilles on muutaman kerran ärtynyt kunnolla uudestaan.

Nyt on päästy tasapainoon, jossa ennaltaehkäisyn ja hoidon kulmakivet ovat:
- [u]aina[/u] venyttely ennen ja jälkeen liikunnan
- ei pitkiä taukoja liikunnassa, vaan tasaisesti koko ajan achillesta kuormittavaa liikuntaa
- juokseminen pururadalla tai muualla pehmeällä, mahdollisimman vähän kovalla tiellä
- jos ärtymisen merkkejä ilmaantuu, muutaman päivän tulehduskipulääkekuuri ja vielä enemmän venyttelyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat