Vierailija

Vatsan vasemmalla puolella navan korkeudella on tullut kahdessa päivässä vatsakipua joka tuntuu istuessa ja eri asennoissa / vatsaa "liikuttaessa".
Kipu tuntuu vain pienessä osassa vatsaa ja voimakas painaminen sattuu. Kipu on hieman voimistunut sen ilmaantumisen jälkeen.
Mistä voisi johtua?

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija
Vasemmalta puolelta löytyy umpisuoli. Voit testata onko kyseessä umpisuolentulehdus hyppimällä, jos pystyt hyppimään kyseessä on tod. näköisesti jokin muu...

Minulla ainakin on umpisuolenleikkausarpi oikealla puolella vatsaa

Vierailija

Vasemmalla puolella vatsaa (itsestä kasottuna) se on tod. näk. virtsatiekivi eli munuaiskivi... Siis jos on todella kovat kivut. Itselläni oli se ja oikeasti luulin alavatsani revittävän auki, ollessani hereillä ja tajuissaan... Sitä kipua/tuskaa ei voi sanoin kuvailla... Eikä sitä toivo kenellekään...

Hyvä tavaton, mikä keskustelu... Umpilisäke sijaitsee navan oikealla puolella eli oikeakätisillä ihmisillä sillä puolella, millä on se käsi, jolla he kirjoittavat. Myös oma umpisuolileikkausarpeni löytyy oikealta puolelta napaa, oikean käden puolelta. Asian voi tarkistaa joltakin nettisivulta, esimerkiksi hakemalla "umpilisäke" tai "umpisuoli".

Minulla vastaavanlainen kipu johtui munasarjan kystasta. Ja se oli iso! Leikattiin viime keväänä pois ja se oli sellasen 20cm halkasijaltaan...just ja just lekuri sai sen ylipäätään pois tähystysleikkauksella. Ja leikkauskin venyi yli kolmetuntiseksi.

Eli olet nainen, niin voi tuostakin olla kyse.

Umpparikipu tuntuu juuri lisäkkeen kohdalla navan oikealla puolella. Umpparikipu voi alussa tuntua ylävatsalla, josta siirtyy päivän, kahden kuluessa tuonne oikealle. Lisäkkeen tulehdukseen kuuluu yleensä myös pahoinvointia, oksentelua ja kuumetta, toki nämä oireet voivat puuttuakin. Navan vasemmalla puolella ollessaan kipu voi viitata divertikkuliin eli umpipussin tulehdukseen, haimaan tai pernaan. Tuskinpa kysessä on gynekologinen vaiva, koska synnytyselimet (tässä tapauksessa munasarjat) sijaitsevat paljon alempana, noin lantion lonkkaharjanteiden korkuudella.

Just.....kyllä nuo ihmisen ruuminosien ja sisäelinten sijainti luokitellaan ihmisestä itsestä katsottuna. Piste. Ja umpisuoli sijaitsee oikealla puolella, vinosti lonkkaluun harjan yläpuolella.

säteilee selään

Vierailija kirjoitti:
Joo. Paitsi että umpparikipu säteilee hyvin monesti juuri vastakkaiselle puolelle.....

Enpä ole kuullut, varmaan melko harvinaista.

Selkään kyllä säteilee ja silloinkin pitää kiirehtiä päivystysleikkaukseen, eli heti lääkärin.

Vierailija

Mulla on tullut tänään illalla siis 20.6.16 noin 20 aikaan pientä kipua ja äitiltäni on leikattu umppari ja hän sanoi että jos kipu siirtyy oikealta vasemmalle ja takaisin oikealle on sillon umppari mutta jos täällä on nyt jotain "lääkäreitä" jotka tietää nii voisitteko kertoa että mikä minulla on kun kipu siirtyy ja katoaa vähäksi aikaa ja palaa taas kun painan tai liikun :/

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat