Seuraa 

Olen kärsinyt varmaan koko ikäni kohonneesta verenpaineesta (äidilläni oli verenpainelääkitys jo alle 50v).
Pahimmat lukemat tulevat kun paine mitataan esim. lääkärissä tai sairaanhoitajalla (150/103 viimeksi tänään, pulssi kuitenkin jotain 70 pintaan). Kotona lukemat ovat ihan hyviä; 124/89 pulssi 66(tämäkin tänään). Kotilukemissakin tuo alapaine jonkunverran kohollaan.
Miten tuota verenpainetta saisi laskettua ? Tiedän että painoa voisi pudottaa (169/81 nyt). Lääkäri tosin totesi ihanasti ettei mulla mitenkään kauheasti ole mitään ylipainoa, kerrankin taisi olla lääkäri, joka katsoi ruumiin rakennetta tms.
Suolaa en juurikaan käytä, kahvia juon 1-4 kuppia päivässä, enkä tupakoi. E-pillerit käytössä, paineet tosin olivat kohollaan jo ennen pillereitä.
Vai onko tämä painejuttu nyt vaan kestettävä ja otettava sitten lääkkeet kun sellaset työnnetään ?
Vai olisiko vielä jotain tehtävissä ?

  • ylös 9
  • alas 7

Kommentit (4)

Suolan määrää voi aina vähentää katsomalla muun muassa leipäpaketista, että se on vähäsuolaista. Löysin juuri niin kivan ruischiabattan, kunnes huomasin sen olevan runsassuolaista. Jää jatkossa hyllyyn.

Kaikki edellämainitsemasi asiat vaikuttavat suotuisasti verenpaineeseen, eli se ettet tupakoi, suolankäyttöä kontrolloit jne. Yksi asia mitä listoissa ei ollut oli liikunta, liikuntaa harrastamalla verenpaineeseen voi vaikuttaa todella paljon. Liikuntaa auttaa muutenkin kun vain painoa laskemalla. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja liian stressin poiskitkeminen auttavat varmasti. Pyydä terveysasemaltasi verenpainemittari lainaan, ja merkitse siihen lukemat esim. kuukauden ajalta. Miettikää tämän jälkeen lääkärin kanssa uudelleen lääkitystä. Enemmänhän ne arvot painavat, mitä sinulla todellisuudessa kotona ja työssä on kuin vain ne arvot mitkä sinulla on silloin tällöin lääkärin tai sairaanhoitajan mittaamana. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tervehdys Pai :)
Komppaan tuota liikunnan vaikutusta. Pitkäkestoinen rento liikunta kuten kävely, hiihto, pyöräily ym todella vaikuttaa verenpaineeseen. Stressi helpottaa ja olo kevenee.
Itselläni on myös kokemus siitä, että säännöllinen syöminen ja sitä myötä aineenvaihdunnan vilkastuminen laski verenpainetta. Painokin laski samalla. Kolmen kuukauden ja viiden kilon jälkeen sain jättää toisen verenpainelääkkeen pois!
Samat keinot varmasti auttavat nuorempanakin ja ainakin siirtävät lääkityksen tarvetta myöhemmäksi. :)

Hei!
Joillakin ihmisillä on syntyjään korkeammat verenpainelukemat vaikkei olisi paino-ongelmia, liikaa suolankäyttöä, stressiä tai harrastaisi liikuntaakin sopivasti. Ehkä sinä Pai kuulut juuri heihin. Arvot ovat kyllä kotona mitatessa useimmilla alhaisempia, ehkä sinäkin vähän jännität mittausta. Jos et ole aikaisemmin juurikaan liikuntaa harrastanut, uskon sen kyllä tekevän hyvää sinunkin lukemillesi (eivät aivan pahat ole, en toki tiedä ikääsi). Stressi on kyllä sellainen mikä nostattaa arvoja salakavalasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat