Margariinilla pääsee ennenaikaiseen hautaan!

Vierailija

Eläinrasva ei todellakaan ole vaarallista. THL:lla on aihetta pyytää anteeksi Suomen kansalta. Teidän kannattaa kysyä mihin tutkimuksiin eläinrasvan vaarallisuus perustuu. Aina kun lehdessä tulee vastaan jokin älytön väite, kuten esimerkiksi, että voi tai eläinrasvaa tukkii suonet tai niitä syömällä kuolee sydänkohtaukseen, pyytäkää silloin jutun julkaisseelta lehdeltä perustelut miksi kirjoittavat juuri sillä tavalla. Jos jutussa haastatellaan jotain asiantuntijaa, pyytäkää häneltä viipymättä tietoa siitä, mihin tutkimuksiin hän perustaa näkemyksensä eläinrasvojen vaarallisuudesta.

Margariini aiheuttaa tulehdusta elimistössä (mm. suolistossa ja verisuonissa), jonka seurauksena yleinen vastustuskyky heikkenee. Lisäksi margariinit lisäävät riskiä sairastua syöpään, sydän- ja verisuonitauteihin sekä suolistosairauksiin. Tulehduksellisista suolistosairauksista uhkaa tulla kansantauti vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä suolistosairauksista kärsii n. 40 000 suomalaista. On todettu, että linolihaponkäyttö kolminkertaistaa riskin saada haavaisen paksusuolen tulehduksen. Happoahan saa rypsistä, rapsista, auringonkukkaöljystä ja margariinista.
Suolistotusairauksiin liittyy lisääntynyt syövän riski.

STRIP-tutkimuksen tavoitteet ja tulos:
Ohjauksen tavoitteena on edelleen, että nuoret noudattaisivat ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota, joka on vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia sisältävä, vähäsuolainen ja runsashiilihydraattinen. Projektin tulosten perusteella on Suomessa mm. otettu yleiseen käyttöön suositus rasvattoman maidon ja kasvi­öljylisän (MARGARIINI) käytöstä 12 kuukauden iästä alkaen. Tuloksia on sovellettu ja sovelletaan laajasti kehitettäessä neuvoloiden, koulujen ja muun terveydenhuollon neuvonta­menetelmiä ja optimoitaessa niiden vaikuttavuutta.
http://stripstudy.utu.fi/tutkimus.html

Kolesteroli voi tosiaan olla riskitekijä, mutta lähinnä siitä tekee riskitekijän pienet, sokeristuneet ja hapettuneet LDL-partikkelit. Ja mikä näitä aiheuttaakaan? Vähärasvainen hiilihydraattipitoinen ravinto.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Käsitys rasvan haitallisuudesta on juurtunut syvälle. Kaikki tietävät, että Atkinsin dieetti on koitunut joidenkin ihmisten kohtaloksi – tai niin meille on ainakin kerrottu. Ryhdyttyäni noudattamaan VHH-ruokavaliota vaimoni pakotti minut hankkimaan henkivakuutuksen. Kymmenen viime vuoden aikana lukuisissa tutkimuksissa on vihdoin ja viimein perehdytty siihen, mistä Atkinsin dieetissä on kyse. Tulokset osoittavat, että riski sairastua sydänsairauksiin itse asiassa pienenee, jos ihminen toimii vastoin terveysviranomaisten suosituksia ja rasvojen ja kalorien sijasta rajoittaakin hiilihydraattien syömistä. Sydämen terveydelle olennaisen eli hyvän hdl-kolesterolin määrä veressä kasvaa, ja verisuonia tukkiva vaarallinen ldl-kolesteroli pehmenee. Sen lisäksi veren insuliinipitoisuus laskee, insuliiniresistenssi katoaa ja verenpaine normalisoituu. Ihmiset ovat yrittäneet suojella sydäntään välttelemällä rasvaa. Vähärasvainen ruokavalio on kuitenkin sydämelle haitallinen, sillä se sisältää paljon hiilihydraatteja. Se, että terveysviranomaiset yrittävät saada kansan syömään rasvatonta ruokaa, on yksi perustavimmista syistä sille, että lihavuus- ja diabetesluvut ovat räjähtäneet käsiin.
http://www.rd.fi/vahahiilihydraattinen-ruokavalio-toimiiko-se

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Suomalainenko terve?

1. Lähes miljoonalla on luut hauraat D-vitamiinin puutoksen takia, vaikka kyseinen vitamiini keksittiin jo 1800-luvulla ja sen lähde on kesän keskipäivän aurinko Suomessa paljaalle iholle. Ja lisäksi sitä on tutkittu tieteellisesti jo yli 20 vuotta ja yliannostuksia ei ole missään raportoitu, mutta meitä pelotellaan edelleen sen saannista.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

2. n. 40 000 suomalaista sairastaa I-tyypin diabetesta, joka on vahvasti yhdistetty D-vitamiinin puutoksen aiheuttamaksi ja tämä on tiedetty jo 11 vuotta, mutta edelleen Suomessa tämä sairaus lisääntyy 4% vuosivauhtia.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm

3. n. 500 000 sairastaa II-tyypin diabetesta, koska meitä on valistettu mm. rasvan vaaroista 40 vuotta, jotta niitä pitää välttää. Margariini ja rasvaton maito sekä viljat on jotain terveysruokaa vaikka ne aiheuttavat sairauksia.
http://www.katsomo.fi/?progId=107561

4. n. 700 000 syö masennuslääkkeitä, koska suurimman osan aivojen välittäjäaineiden toiminta ei ole kohdallaan, johtuen hyvien rasvojen ja ravintoaineiden puutoksesta. Näitä aineita ei saa viljasta, rasvattomasta maidosta ja margariinista.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

5. n. 700 000 syö statiineita, vaikka ne ovat suurimmalle osalle täysin turhia ja jopa haitallisia. Oikeanlainen ruokavalio ja muutama lähes ilmainen lisäravinne pitävät suonet puhtaina liiallisesta kalkista, tulehduksesta ja LDL-kolesterolista.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

6. Myös monet syövät on yhdistetty D-vitamiinin puutteeseen, muista sairauksista puhumattakaan, kuten MS ja parkinson.

Tavallista kansalaista huijataan kaikilla elämän alueilla ja todistetaan erilaisten johtajien tai muiden auktoriteettien sanomisilla vääriä asioita oikeiksi. Meille esitetään uskottavaksi erilaisia totuuksia: erilaisten valkotakkisten totuus, tieteellinen totuus, lääketeollisuuden totuus, elintarviketeollisuuden totuus, virkamiesten totuus ja monta muuta ns. virallista totuutta.

Virallinen taho ei muuta kantaansa vaan valehtelee ja pelottelee kansaa milloin milläkin, jotta margariini maistuisi ja kansa söisi lääkkeensä kiltisti ja olisi hiljaa.

Meillä on Suomessa muutama lääkäri, monta terveysbloggaria ja muutama laillistettu ravitsemusterapeutti, jotka kertovat totuuden ja valistavat meitä tieteellisten tutkimusten ja satojen tuhansien parantuneiden potilaiden kertomusten valossa.

Miten voikin jossain maassa olla virallinen taho eli THL ja VRN niin läpimätä ja korruptoitunut kuin meillä Suomessa ja suurin osa kansasta vielä uskoo ihan kirkkain silmin, mitä nuo laitokset suoltavat suustaan. Sieltä se totuus tulee ja muita ei ole, vaikka tutkittua tietoa löytyy pilvin pimein.

Henkilötasolla kun rupeaa kaivelemaan, niin porukalla on kytköksiä lääketeollisuuteen, elintarviketeollisuuteen ja maatalouspolitiikkaan, joten ei ole lainkaan ihme, että ruisleipä, margariini ja rasvaton maito on terveysruokaa ja moni luonnollisemoi ruoka ei ole. Ja D-vitamiini on myrkkyä, jonka puutteen johdosta edelleen ihmisä sairastuu ihan joka päivä.

Ja lääkärille kun menet, niin on sormet valmiina näpyttelemään jotain reseptiä, vaikka suurin osaa sairauksista voitaisiin hoitaa ja jopa estää ruokavaliolla. Ja näinollen menisi vähemmän lääkkeitä, terveydehuollon resursseja ja loppujen lopuksi meidän työtätekevien veromarkkoja.

Vierailija

Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos. Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä. Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.
Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille. Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

"The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

- Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

1000 IU jokaista lapsen 11 painokiloa kohden ympäri vuoden, allekirjoittajana mm. Christel Lamberg-Allardt. Tavoitetaso artikkelin mukaan olisi 65 ng/ml eli noin 160 nmol/l.

Äidin D-vitamiinin puute raskauden aikana heikentää lapsen luontaisen immuunivasteen kehittymistä. Se voi altistaa syntyvän lapsen muun muassa autoimmuunitaudeille, kuten ykköstyypin diabetekselle. Raskaana olevien ja hedelmällisessä iässä olevien naisten tulisikin kiinnittää erityistä huomiota D-vitamiinin riittävään saantiin, suomalaisasiantuntijat muistuttavat.
http://ruohikolla.blogspot.com/search/label/D-vitamiini

Valtaosa tilastoista osoittaa, että useimmilla vakavasti sairailla ihmisillä on D-vitamiinin puutos tai heillä on ollut se menneisyydessä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiini voi suojata sairauksilta tavallisesta flunssasta syöpään. Lasten sairaudet kuten autismi, astma ja nuoruuden diabetes ovat leimaa-antavia niinä vuosina, jolloin meitä on käsketty välttämään aurinkoa. On alettu epäillä, että D-vitamiinin puutos liittyy näihin lasten sairauksiin.
http://www.terveydenjuuri.fi/D3vit.pdf

Vierailija

""" Tosiasioiden vääristely ja pelottelu johtaa traagisiin seurauksiin. D-vitamiinia on demonisoitu (erittäin paha kilpailija Big Pharmalle) mistä sitten moni on joutunut kärsimään. Valtaosa lapsista kärsii D-vitamiinin puutteesta, asia mistä neuvolalaitos on täysin pihalla. """

http://www.iltasanomat.fi/terveys/suomalaisvanhemmat-eivat-uskoneet---ta...

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

Vierailija

Eläinrasva ei todellakaan ole vaarallista. THL:lla on aihetta pyytää anteeksi Suomen kansalta. Teidän kannattaa kysyä mihin tutkimuksiin eläinrasvan vaarallisuus perustuu. Aina kun lehdessä tulee vastaan jokin älytön väite, kuten esimerkiksi, että voi tai eläinrasva tukkii suonet tai niitä syömällä kuolee sydänkohtaukseen, pyytäkää silloin jutun julkaisseelta lehdeltä perustelut miksi kirjoittavat juuri sillä tavalla. Jos jutussa haastatellaan jotain asiantuntijaa, pyytäkää häneltä viipymättä tietoa siitä, mihin tutkimuksiin hän perustaa näkemyksensä eläinrasvojen vaarallisuudesta.

Margariini aiheuttaa tulehdusta elimistössä (mm. suolistossa ja verisuonissa), jonka seurauksena yleinen vastustuskyky heikkenee. Lisäksi margariinit lisäävät riskiä sairastua syöpään, sydän- ja verisuonitauteihin sekä suolistosairauksiin. Margariinin käytöllä on yhteys rintasyöpään, vatsalihavuuteen ja suoliston tulehdussairauksiin kuten haavainen paksusuolen tulehdus. Tulehduksellisista suolistosairauksista uhkaa tulla kansantauti vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä suolistosairauksista kärsii n. 40 000 suomalaista. On todettu, että linolihaponkäyttö kolminkertaistaa riskin saada haavaisen paksusuolen tulehduksen. Happoahan saa rypsistä, rapsista, auringonkukkaöljystä ja margariinista.

Ja täältähän se sairastuvuusruokavalio tulee viralliseksi.
STRIP-tutkimuksen tavoitteet ja tulos: Ohjauksen tavoitteena on edelleen, että nuoret noudattaisivat ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota, joka on vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia sisältävä, vähäsuolainen ja runsashiilihydraattinen. Projektin tulosten perusteella on Suomessa mm. otettu yleiseen käyttöön suositus rasvattoman maidon ja kasvi­öljylisän (MARGARIINI) käytöstä 12 kuukauden iästä alkaen. Tuloksia on sovellettu ja sovelletaan laajasti kehitettäessä neuvoloiden, koulujen ja muun terveydenhuollon neuvonta­menetelmiä ja optimoitaessa niiden vaikuttavuutta.
http://stripstudy.utu.fi/tutkimus.html

Kolesteroli voi tosiaan olla riskitekijä, mutta lähinnä siitä tekee riskitekijän pienet, sokeristuneet ja hapettuneet LDL-partikkelit. Ja mikä näitä aiheuttaakaan? Vähärasvainen hiilihydraattipitoinen ravinto.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Käsitys rasvan haitallisuudesta on juurtunut syvälle. Kaikki tietävät, että Atkinsin dieetti on koitunut joidenkin ihmisten kohtaloksi – tai niin meille on ainakin kerrottu. Ryhdyttyäni noudattamaan VHH-ruokavaliota vaimoni pakotti minut hankkimaan henkivakuutuksen. Kymmenen viime vuoden aikana lukuisissa tutkimuksissa on vihdoin ja viimein perehdytty siihen, mistä Atkinsin dieetissä on kyse. Tulokset osoittavat, että riski sairastua sydänsairauksiin itse asiassa pienenee, jos ihminen toimii vastoin terveysviranomaisten suosituksia ja rasvojen ja kalorien sijasta rajoittaakin hiilihydraattien syömistä. Sydämen terveydelle olennaisen eli hyvän hdl-kolesterolin määrä veressä kasvaa, ja verisuonia tukkiva vaarallinen ldl-kolesteroli pehmenee. Sen lisäksi veren insuliinipitoisuus laskee, insuliiniresistenssi katoaa ja verenpaine normalisoituu. Ihmiset ovat yrittäneet suojella sydäntään välttelemällä rasvaa. Vähärasvainen ruokavalio on kuitenkin sydämelle haitallinen, sillä se sisältää paljon hiilihydraatteja. Se, että terveysviranomaiset yrittävät saada kansan syömään rasvatonta ruokaa, on yksi perustavimmista syistä sille, että lihavuus- ja diabetesluvut ovat räjähtäneet käsiin.
http://www.rd.fi/vahahiilihydraattinen-ruokavalio-toimiiko-se

Vierailija

Mitä, jos kokeilisit olla ilman huulirasvaa muutaman päivän? Ehdotus voi tuntua mahdottomalta, mutta huulirasvapaussi voi olla ainoa keino päästä irti kierteestä, jossa taidat olla. Niin ihania kuin huulirasvat ovatkin, ne myös koukuttavat. Parasta olisi laittaa huulirasvaa vain silloin, kun huulet sitä ehdottomasti tarvitsevat, ei tavan ja varmuuden vuoksi.

Kunnon kerros hoitavaa huulirasvaa yöksi ja ehkä vielä uusi kerros aamulla riittää useimmiten nujertamaan tilapäisen kuivuuden. Jos olet menossa paukkupakkaseen tai aurinkoon, voit sipaista suojaavan kerroksen rasvaa noin puoli tuntia aikaisemmin.

Vierailija

Ihon tehtävä on suojata meitä ulkoisilta ärsykkeiltä eikä se väsy, vaikka joka päivä rasvattaisiin ja pestäisiin samoilla tuotteilla. Se, pitääkö rasvaa vaihtaa, selviää muun muassa peiliin vilkaisemalla. Miltä iho näyttää? Jos iholla ei ole kuivaa hilsettä tai halkeamia, eikä se kiristä tai kutise, voit huoletta jatkaa saman voiteen käyttämistä.

Joskus ihoa tulee rasvattua vain tavan vuoksi, vaikkei tarvetta olisikaan. Muutaman päivän rasvaustauko selvittää, tarvitaanko rasvaa laisinkaan. Atoopikot tai ihosairauksista kärsivät rasvaavat tietenkin lääkärin ohjeen mukaisesti.

Vierailija

Meikkien värit tulevat metalleista, kuten raudan oksideista ja mineraaleista. Näiden mukana tuotteisiin pääsee aina pieni määrä maaperän epäpuhtauksia, kuten nikkeliä. Nikkelin määrä vaihtelee erästä, hinnasta tai ostopaikasta riippumatta, mutta määrät ovat pieniä jo EU:n antamien raja-arvojen takia.

Nikkeliallergia aiheuttaa kutisevaa ihottumaa yleensä siinä kohdassa ihoa, johon nikkelipitoinen tuote on koskenut pidemmän aikaa. Vain harva nikkeliallerginen saa meikeistä oireita. Jos esimerkiksi silmämeikit kutisevat, kannattaa kiinnittää huomiota meikin laatuun ja määrään. Turvallisinta on suosia ns. sensitive ripsivärejä ja kevyttä meikkikerrosta. Sopiva tuote löytyy vain kokeilemalla, koska nikkeliä ei ole ainesosaluettelosta millään nimellä.

Vierailija

Ihon hoito kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen pakkasia. Kuivahtamaan ja tulehtumaan päässeen, hilseilevän ihon kuntoon saaminen voi kestää viikkoja. Jos olet löytänyt hyvän voiteen, joka pitää kuivuuden kurissa, mikään ei estä taputtelemasta samaa voidetta ohuelti silmänympäryksille. Sitä voi laittaa aamuisin myös liikkuvalle luomelle meikin alle. Liikkuva luomi kannattaa kuitenkin jättää yöksi rasvaamatta, jotta välttää turvotuksen.

Puhdista iho huolellisesti. Hellävaraisin puhdistustapa on puhdistusmaito. Poispyyhittävät meikinpoistoaineet saattavat hangata ja ärsyttää herkkiä silmiä.

Valitse enemmin matta kun kiillettä sisältävä luomiväri. Sen avulla saat myös pehmeät rajaukset. Tavallinen tai sensitive-ripsiväri on parempi kuin paksuntava ja tuuhentava tuote, josta voi karista silmiä ärsyttäviä hiukkasia. Herkille ja atooppisille ei suositella irtoripsiä, joiden liima saattaa ärsyttää ja allergisoida.
Jos silmät eivät kestä mitään meikkejä, keskity muihin kasvojen osiin ja jättää silmät luonnollisiksi.

Vierailija

Vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta liikkuu edelleen paljon ennakkoluuloja ja virheellistä tietoa lehdissä ja kansan keskuudessa. Välillä jopa ravitsemuksen asiantuntijat levittävät näitä virheellisiä ennakkoluuloja karppauksesta. Asiantuntijoiden nuorempi polvi tuntuu onneksi suhtautuvan ruokavalioon avoimen myönteisesti, mutta muutama vanhempi jäärä – erityisesti Itä-Suomen yliopistolta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) – ei suostu poikkeamaan vanhoista opeista, kertoi tuoreempi tutkimustieto sitten mitä tahansa. Seuraavassa muutamia sitkeimpiä myyttejä ja muita väärinkäsityksiä karppauksesta.

http://www.magneettimedia.com/?p=8669

Ruoka olkoon lääkkeesi –sanoi jo Hippokrates v.400eKr
Olet mitä syöt
On helppo syödä itsensä sairaaksi
Sairautemme eivät johdu kevyttuotteiden tai lääkkeiden puutteesta
Huono perimä ei ole syy olla huolehtimatta itsestään- päinvastoin!
Terve keho ei sairastu

Ravinnon tiedetään vaikuttavan mm. immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään!, unen laatuun, jaksamiseen…

Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut. Kun immuniteettijärjestelmäsi pettää, kuolet.

Länsimainen lääketieteestä on tullut painajaista siksi, että ihmisillä on nykyään oletusarvo, että lääke on oikea vaihtoehto vaivaan kun vaivaan. Ja jos lääkkeestä tulee oireita ne hoidetaan seuraavalla lääkkeellä. Lääkkeellä on tietysti paikkansa oikeassa tilanteessa, mutta miksi pehmeämpien keinojen käyttäminen on niin paha asia ja leimataan "huuhaaksi"?

Lääkebisnekselle terve ja terveenä pysyvä asiakas on huono asiakas, voittoa tuottamaton asiakas.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat