Hoida verenpaine alas ajoissa – se kannattaa

Kuva Shutterstock

Korkea verenpaine ei tunnu missään, mutta se vaurioittaa koko kehoa. Ethän tartu ongelmaan vasta, kun suoni pettää aivoissa, sydämessä, silmässä...Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Lisäys artikkeliin
Jotkut lääkkeet nostavat verenpainetta, mm. Thyroxin, jota käytetään autoimmuunisairauteen eli Kilpirauhasen vajaatoimintaan. Nostaa esim.alapaineen kahdeksastakymnenestä yhdeksäänkymmeneen

Vierailija

Aina mainitaan ylipaino, tupakoinnin lopettaminen, suolan välttäminen ja liikunnan lisääminen. Miksi ei muisteta mainita alkoholiin käyttöä korkean verenpaineen merkittävänä taustasyynä?

Vierailija

Korkea verenpaine ei ole itsenäinen sairaus, vaan oire niinkuin on esimerkiksi kuume.

Molemmissa tapauksissa olisi hyvä selvittää oireen aiheuttaja.

Aikuisista suomalaisista noin kahdella miljoonalla on kohonnut verenpaine ja verenpainelääkkeitä käyttää noin miljoona suomalaista.

Liika natrium (yksi syy tusinasta, joka voi nostaa verenpainetta) ei kerry elimistöön vaan poistuu virtsan mukana. Siis normaalisti, kun elimistö on tasapainossa. Näin ei käy jos noudattaa virallisterveellistä (liikaa hiilihydraattia) ruokavaliota, jossa insuliini on jatkuvasti koholla, sillä kohonnut insuliini pysäyttää munuaisten natriumin erityksen.

Yksinkertainen fakta, tunnettu 1920 -luvulta asti. Ihmisille ei vaan kerrota. 

Miksi?

Liialliset hiilarit ja kaikki siemenöljyt pois ja magnesium sekä D-vitamiini riittävälle tasolle niin varmaan jo puolet nykyisistä verenpainepotilaista tervehtyisi.

Miksi kukaan ei kerro näistä muista syistä, jotka nostavat verenpainetta, vaan aina parjataan tärkeää suolaa?

http://www.ravintoterveys.net/verenpaine.htm

Vierailija

Olet aivan oikeassa kritisoidessasi miksi artikkelissa ei puututa helppoihin ja tehokkaisiin ravintokeinoihin verenpaineen säätelyssä. Verenpaine on, aivan oikein, oire, joka kertoo muutenkin huonosta ravitsemuksesta.
Ehkä lehden taustajoukot haluavat myydä lääkkeitä.
Myös Omega3 rasva (vaikka 2 g kalaöljyä kapseleina) ja 150 mcg D-vitamiinia ovat myöskin tehokkaita estäjiä.
Laskua auttaa myös punariisi.
Itse olen jo seniori-iässä mutta hyvä dieetin takia paineeni ovat 65 / 105.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat