Vierailija

Hei, olen 13 vuotias 161cm pitkä ja painan välillä 57 ja 59 kg eli painoni heittelee paljon. Mistä tuo johtuu? Mutta kuitenkin haluaisin laihduttaa ja tarvitsisin siihen apukeinoja. Huomioitavaa on kuitenkin se, että asun kotona parin muun sisaren ja äitini ja isäni kanssa. Eli nyt jotain hyvää apukeinoa painon pudotukseen koska koen olevani erittäin lihava. Kiitos jo etukäteen auttaville ! :D

Sivut

Kommentit (202)

Ystävä rakas olet murrosiän kynnyksellä tai murrosiässä. Uuseilla nuorilla pieni 'liikapaino' enteilee pituuskasvupyrähdystä ja hormonitoiminnan aloittamista. Niin on ollut minulla itsellä ja samoin lapsillani.

Jos olisit langan laiha pyrähdystä ja normaalia kehitystä ei välttämättä tulisi. Poikani oli sinun iässäsi saman painoinen ja pituinen. Nyt pari vuotta myöhemmin ilman laihdutuksia hän painaa saman, mutta on 14 cm pidempi.

Toivon sinulle kärsivällisyyttä, itsensä hyväksyntää ja ihanaa nuoruutta ! Don't worry, be happy !

:)

Itse olen myös 13-vuotias, ja noin puolitoista vuotta sitten ajatukseni olivat aivan kuin sinulla nyt. Ja sehän siitä sitten seurasi, että sairastuin syömishäiriöön. Et ole ylipainoinen, joten ethän aloita laihdutuskuuria? Elämä syömishäiriön kanssa ei ole elämää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tottakai 13-vuotiaskin voi kiinteytyä, mutta ÄLÄ jätä syömättä!
Syö terveellisesti paljon kasviksia, hedelmiä, proteiinipitoista maitoa, rahkaa, piimää, kananmunaa. Suosi kanaruokia ja kalaa. Kiinnitä huomiota annoskokoihin ja ruokailuväleihin. Syö 3-4tunnin välein säännöllisesti, että kehon aineenvaihdunta pysyy hereillä. Lisää liikuntaa, sellaista mistä tykkäät. Laita musaa, tanssi. Pyöräile, hiihdä? Ota kaveri mukaan ja tunnin kävelylenkille tai musiikkia kuulokkeista, jos on joku soitin. Jätä herkut pois. Ei karkkia, sipsiä, hampurilaisia, valmispitsoja jne. Voit ottaa niitä kerran viikossa JOS syöt loput 6 päivää viikosta hyvin ja terveellisesti. Juo runsaasti vettä. Googlettamalla löytyy varmasti vatsalihasliikkeitä, joita voi tehdä vatsan kiinteyttämiseksi, mutta vatsan pienentämisessä oikeanlainen ravinto on ykkösasia.

ja lisään vielä että painon vaihtelu kahden kilon välillä on ihan normaalia. onko sinulla jo menkat? jos on niin minulla vaihtelee paino menkkojen mukaan. menkkoja ennen paino nousee ja menkkojen jälkeen paino laskee. Se riippuu myös siitä paljonko olet juonut ja syönyt, oletko käynyt vessassa... kokeilepa juoda rakko täyteen ja käy vaa'lla ja käy uudelleen rakon tyhjennyttyä, painosi on laskenut. Samoin ennen ja jälkeen liikunnan paino on eri, koska kehosta haihtuu nesteitä ulos. Samoin saunan jälkeen paino on laskenut. Vinkkinä vielä että laita vaaka pois ja hommaa mittanauha. Painolla ei ole väliä koska se voi lisääntyä vaikka laihtuisitkin! Mittanauha on hyvä tapa seurata miten vyötärö tai reiden paksuus tms. muuttuu.

Olet ihana ja hyva juuri sellisena kuin olet. Olet normaalipainoine, ja vaikka tuon ikaisena olisikin pienta pyoreytta, se on taysin normaalia ja tasoittuu pituuskavun myota.

Unohda siis kaikenlaiset laihduttelut ja itsesi liika tarkkaileminen, siita ei ole mitaan hyotya, painvastoin.
Oelt ihana ja hyva juuri sellaisena kuin olet. :)

Syö terveellisesti ja liiku säännöllisesti, tuossa iässä ei kannata yrittää sen mutkikkaampia kikkoja. Nälkälaihduttamisen sijaan painoa pitäisi tiputtaa liikkumalla, samalla kiinteytät kroppaa.

Ei karkkeja, ei sipsejä, ei tupakkaa. Suklaa sallittu.

Saat kroppasi todennäköisesti normaalipainoon vuosien aikana, et nopeasti, muista että mitään ei ole vielä menetetty tai hävitty, olet vasta 13v. Liikakiloista ei pidä lamaantua ja masentua vaan suhtautua asiaan kylmän rauhallisesti.

Mä oon kolmetoista kanssa, mutta pituutta 150.6 ja painoa n 42.6.
En kuitenkaan pidä läskeistäni yhtään, joten haluaisin kiinteyttää. Sain paljon vinkkejä ton ruokavalion suhteen ! :)

Mieleni on jo kauan tehnyt puuttua lasten ja nuorten syömiseen. Nyt provosoiduin karppauskeskustelusta. Vanhemmat voivat antaa lastensa ravinnoksi karkkeja, sipsejä, ranskalaisia perunoita ja limppareita, eikä asia kiinnosta ketään. Nyt kun puhutaan ns. karppauksesta, on uhattu lasten huostaanotolla, jos lapsille syötetään proteiinipitoisia elintarvikkeita ja kasviksia. Huh, huh.

Eniten minua surettaa kouluruokailu. Asiakkainamme on ollut useita opettajia, joiden velvollisuus on syödä yhdessä lasten kanssa. Kun olemme käyneet läpi opettajien lihavuuden ja väsymyksen syitä, olemme todenneet, että kouluruuassa on liian vähän proteiineja ja liikaa hiilihydraatteja.

Koulussa on tarjolla hyviä salaatteja, mutta perunasta, riisistä, makaronista ja vehnäjauhosta saadaan aivan liikaa hiilihydraatteja ja äärimmäisen vähän terveydelle tärkeitä aineita. Suurin ongelma on kuitenkin vähäinen proteiinin saanti. Ymmärtäähän sen, jos yhtä ateriaa kohden on käytössä 53 senttiä, ei sillä paljon lihaa ja kalaa osteta. Tähän vielä suunnitellaan säästöjä lisäämällä puuropäiviä!

Kun kouluruoka sisältää paljon nopeita hiilihydraatteja ilman proteiinin vastavoimaa, verensokeri nousee korkealle, jolloin lapsi hyppii seinille ja on levoton. Samalla erittyy reippaasti insuliinia, mikä poistaa lähes kaiken sokerin verenkierrosta ja aivot jäävät ilman energiaa, jolloin lapsi sammuu kuin kynttilä. Tällaiseen lapsen toimintaan ei tarvita tv:n tai tietokoneen ääressä valvottuja öitä, siihen riittää huonosti tasapainotettu kouluruoka. Samasta sylttytehtaasta löydämme syyn lasten ja nuorten lihavuudelle.

Mielestäni vastuuseen tulisi saattaa kouluruuasta päättävät tahot, jotka syöttävät lapsille ruokaa, mikä tekee heidät levottomiksi, väsyneiksi ja lihaviksi. Kouluruokailusta lapset saavat mallin myös muuhun ruokailuun ja vanhemmat kuvittelevat lapsensa saavan koulussa ravintosisällöllisesti hyvän aterian. Jos lapsillanne on tällaisia ongelmia, kokeilkaa pari viikkoa omia hyviä eväitä oikeanlaisen kotiruuan kera ja koette ihmeen.

Suosittelisin esim. aamiaiseksi kasvismunakas, ruisleipää ja hedelmä, lounaaksi selkeä pala lihaa tai kalaa, kasviksia ja maitoa, välipalaksi hedelmä ja juustoa, päivälliseksi lounaan kopio sekä iltapalaksi marjoja ja rahkaa. Tätä kutsutaan hyväkarppaukseksi. Maistuis varmaan sullekin.
http://www.turkulainen.fi/blogit/lukijan-kirjoitukset/104597-ravinto-vai...

Hyviä rasvoja:

Kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kylmäpuristetut öljyt. Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta). EI MARGARIINIA

Hyvää rasvaa tulisi saada n. 1 g per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.

Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon. Kasvikunnan tärkeimmät proteiinien lähteet ovat täysjyväviljavalmisteet, herneet, pavut ja pähkinät. Muissa kasviksissa on niukasti proteiineja. Pelkästä kasvisruuastakin voi saada riittävästi proteiineja, kun Proteiinien keskeisimmät lähteet ateriaan sisältyy monipuolisesti eri kasviksia, joiden sisältämät proteiinit täydentävät toistensa aminohappokoostumusta.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Hyviä hiilihydraatteja:

Syö kasviksia (ei peruna), hedelmiä ja marjoja vähintään 500 grammaa päivässä.

Vähähiilihydraattisen ruokavalion teho painonhallinnassa perustuu siihen, että se vaikuttaa elimistön insuliinintuotantoon. Insuliini on "lihotushormoni", jota ilman ihminen ei liho. Jos ihmisen elimistö erittää liikaa insuliinia (kun sekä maksan että lihasten glykogeenivarastot ovat täynnä, ylimääräiset hiilihydraatit muuttuvat elimistössä ylimääräiseksi rasvaksi), paino nousee. Kun vähennät ruokavaliossa hiilihydraattien määrää, insuliinin eritys alkaa laskea automaattisesti. Insuliinitason laskiessa elimistö tasapainottuu ja alkaa polttaa rasvaa.

Täysjyväviljaa jos viljat sopivat?

Mä oon kans 13-vuotias.. Mun paino heittelee hirmu usein,mut tällä hetkellä se on 47 kiloo. En tiiä onks se liikaa vai sopivan verran :D Oon 158-160cm pitkä.Itse koen olevani sopiva,mutta joskus kun vilkaisee peilistä itseään,tulee sellainen olo että olisi hirvee läski.. XDDD.. En tykkää itestäni! ;D

Moi! Oon 13v täyttävä tyttö ja olen pitkä 160.2 ja painan 55kg 

haluan laihtua ainaki 49-50kg koska olen liian painava :(

Mun mielestä minun pitäisi painaa vaan 49kg,mutta kaikki muut sanovat että olen kuulma sopivan painonen mutta omasta mielestä olen liian läski 

Laihdutuksessa tärkeintä on hyvä motivaatio. Minä olen 10v ja en varsinaisesti laihduta, mutta liikun paljon syön terveellisesti ja jätin imelän syönnin. Ja huom kauhistelevat äidit en tee tätä ulkonäkösyistä vaan minulle tulee terveellisestä elämästä hyvä olo.

Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin elimistö polttaa rasvaa energiaksi (joko varastorasvaa taikka syötyä rasvaa riippuen kumpaa tarvitsee polttaa). Ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä.

Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla vaan syömällä oikein. Syömällä ihminen laihtuu ja pysyy terveenä. Länsimainen tapa laskea kaloreita koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi. Laihduttajat väsyttävät aineenvaihduntansa syömällä mahdollisimman vähän kaloreita. Kun on sitten laihduttu vaikka 20 kiloa ja aletaan syödä toisenlaista ruokaa, turvotaan kaksinkertaisiksi.

Oman kalorinkulutuksen tarkka laskeminen on käytännössä mahdotonta. Siihen tarvitaan laboratorio-olosuhteet ja tarkat mittalaitteet. Niitä löytyy vain esim. liikuntatieteen tutkimuslaitoksista.

Ruokavalio ratkaisee 90 % painonhallinnasta, terveydestä, vastustuskyvystä, lihaskunnon kasvattamisesta ja ylläpidosta sekä lihasten palautumisesta, liikunta loput. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa.

Liian monelle "tavallinen" kotiruoka on lisäainepitoisia eineksiä, viljaa eri muodoissaan, sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasvirasvoja (margariini, kasvirasvakerma jne...), sokerisia muroja, sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt huonoja hiilihydraatteja (kasviksia pitää syödä vähintään 1/2 kiloa päivässä), sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde.

Ruoansulatuksessa tärkkelys, sokerit ja hiilihydraatit pilkotaan glukoosiksi ja muiksi sokereiksi, jotta ne voivat imeytyä. Glukoosin ylimäärä varastoidaan lihaksiin glykogeenina. Pieni osa glukoosista varastoituu maksaan. Kun maksan glykogeenivarastot ovat täynnä, se muuttaa glukoosin rasvaksi elimistöön ja yleensä siihen vyötärölle haitalliseksi sisäelinrasvaksi.

Kun hiilhihydraatteja ei ole muuttaa glukoosiksi, niin maksa muuttaa rasvaa glukoosiksi ja näinollen rasva palaa.

Lisätkää liikuntaa asteittain kunnes päivittäisestä liikunnasta tulee elämäntapa (muistakaa erityisesti hyötyliikunta). Liikunta on se voima, joka pitää kehon kunnossa. Ilman liikuntaa laihduttaja ei saavuta täydellistä voittoa. Kaikki liikuntamuodot kelpaavat. Etsiytykää sellaisten liikuntalajien pariin jotka todella kiinnostavat. Pääasia, että nousette sieltä sohvalta!

http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

Kuulostiko liian helpolta?

Laihdutus on järjetön bisnes, kun kaikki päivälehdet ja aikakauslehdet ovat viimeisen 30 vuoden aikana joka kevät ja syksy kirjoitelleet milloin mitäkin laihdutusopasta ja liikuntavinkkejä lehtiinsä, jotta lehti myy. Kauppa se on joka kannattaa. Ja tyhmä ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kun mitään uutta ei tapahdu eikä tule tapahtumaan, niin kerrataan vanhoja asioita vuodesta toiseen hiukan artikkelia muuttaen. Lisäksi kaikenlaista rasvasiepparia, ateriankorviketta, pirtelöä, välipalapatukkaa ja vaikka mitä ihmeainetta myydään miljardeilla, jotta rasva palaa, vaikka kansa ei laihdu yhtään, päinvastoin.

Missä vika?

Ja virallinen taho ja heitä edustavat tyypit (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) kyllä varmistavat, että Matti ja Maija Meikäläinen jatkossakin aloittavat aamunsa mikropuurolla ja rasvattomalla maidolla sekä vetävät leipää naamariinsa aamusta iltaan margariinilla, etteivät vaan laihtuisi ja tervehtyisi.

"Nykyään yli 70% länsimaalaisten ihmisten ravinnosta tulee ruuista, jotka eivät ole lajillemme ominaisia, kuten viljat ja maitotuotteet. Vaikuttaisi siis, että useimpien kroonisten tautien taustalla on modernin maailman mukanaan tuomien elämäntapojen ja ruokavalion suuri poikkeama siitä ympäristöstä, johon geenimme ovat tottuneet."

http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/

Geenit ja oikeanlaisen ravinnon merkitys!

http://www.mtvkatsomo.fi/?progId=74917

Moi !! Itse olen 13 vuotta myös ....

minä olen 150 cm pitkä ja painan 43 kg se on minun mielestä hyvä paino mutta minun vatsan ympärys on oikeasti aivan järkytön ..

oon itkeny jo monta kertaa ku oon kattonu peilistä aina se sama pömmpömaha on siinä ja oon yrittänytkii laihduttaa monta kertaa mut ei..

haluaisin kiinteyttää pelkää vatsaa / lantiota koska mielestäni käteni ja jalkani ovat tosi kauniit :)

minulla on kavereita jotka kaikki on minua luultavasti laihempia eikä niitten tartte kattoo kuinka paljo syövät esim  karkkia. Kun olen kavereitteni kanssa ja he haluavat syödä karkkia nii kyllähän minunkin pitää :( monetsanovat että ei mun tartte laihduttaa mutt ne ei tiedä minkälainen mää oon oikeesti joskus aatelen että laihistan nii nautän kivalta :) mut ei sitäkään kestä. Halusin kirjottaa tässä vähä tätä mun juttuu ja anteeks jos on kirjoitus virheitä !!

tsemppiä teille muille :3

Monipuolinen ja terveellinen ravinto ja /tai kotiruoka on pelkkä tyhjä fraasi, jota suurin osa suomalaisista ei edes ymmärrä. Esimerkiksi pasta, ruispala ja big mac ovat eri ruokia, mutta kaikkien pääraaka-aineena on sama ravinneköyhä vilja. Toinen haaste tulee ravintoaineiden imeytymisestä. Monen suomalaisen suoliston toiminta on kaukana optimaalisesta.

Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin elimistö polttaa rasvaa energiaksi (joko varastorasvaa taikka syötyä rasvaa riippuen kumpaa tarvitsee polttaa). Ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä.

Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla vaan syömällä oikein. Syömällä ihminen laihtuu ja pysyy terveenä. Länsimainen tapa laskea kaloreita koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi. Laihduttajat väsyttävät aineenvaihduntansa syömällä mahdollisimman vähän kaloreita. Kun on sitten laihduttu vaikka 20 kiloa ja aletaan syödä toisenlaista ruokaa, turvotaan kaksinkertaisiksi.

Oman kalorinkulutuksen tarkka laskeminen on käytännössä mahdotonta. Siihen tarvitaan laboratorio-olosuhteet ja tarkat mittalaitteet. Niitä löytyy vain esim. liikuntatieteen tutkimuslaitoksista.

Ruokavalio ratkaisee 90 % painonhallinnasta, terveydestä, vastustuskyvystä, lihaskunnon kasvattamisesta ja ylläpidosta sekä lihasten palautumisesta, liikunta loput. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa.

Liian monelle "tavallinen" kotiruoka on lisäainepitoisia eineksiä, viljaa eri muodoissaan, sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasvirasvoja (margariini, kasvirasvakerma jne...), sokerisia muroja, sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt hiilihydraatteja, sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde.

Ruoansulatuksessa sokerit ja hiilihydraatit pilkotaan glukoosiksi ja muiksi sokereiksi, jotta ne voivat imeytyä. Glukoosin ylimäärä varastoidaan lihaksiin glykogeenina. Pieni osa glukoosista varastoituu maksaan. Kun maksan glykogeenivarastot ovat täynnä, muuttaa maksa ylimäärän glukoosin rasvaksi elimistöön ja yleensä siihen vyötärölle haitalliseksi sisäelinrasvaksi.

Kun hiilihydraatteja ei ole muuttaa glukoosiksi, niin maksa muuttaa rasvaa glukoosiksi ja näinollen rasva palaa eli mitä enemmän syöt hiilihydraatteja sitä vähemmän laihdut.

Lisätkää liikuntaa asteittain kunnes päivittäisestä liikunnasta tulee elämäntapa (muistakaa erityisesti hyötyliikunta). Liikunta on se voima, joka pitää kehon kunnossa. Ilman liikuntaa laihduttaja ei saavuta täydellistä voittoa. Kaikki liikuntamuodot kelpaavat. Etsiytykää sellaisten liikuntalajien pariin jotka todella kiinnostavat. Pääasia, että nousette sieltä sohvalta!

http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

Kuulostiko liian helpolta?

Laihdutus on järjetön bisnes, kun kaikki päivälehdet ja aikakauslehdet ovat viimeisen 30 vuoden aikana joka kevät ja syksy kirjoitelleet milloin mitäkin laihdutusopasta ja liikuntavinkkejä lehtiinsä, jotta lehti myy. Kauppa se on joka kannattaa. Ja tyhmä ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kun mitään uutta ei tapahdu ihmisen fysiologiassa eikä tule tapahtumaan, niin kerrataan vanhoja asioita vuodesta toiseen hiukan artikkelia muuttaen. Lisäksi kaikenlaista rasvasiepparipilleriä, laihdutusryhmää, ateriankorviketta, pirtelöä, välipalapatukkaa ja vaikka mitä ihmeainetta myydään miljardeilla, jotta rasva palaa, vaikka kansa ei laihdu eikä tervehdy yhtään, päinvastoin.

Missä vika?

Ja virallinen taho ja heitä edustavat tyypit (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) kyllä varmistavat, että Matti ja Maija Meikäläinen jatkossakin aloittavat aamunsa mikropuurolla ja rasvattomalla maidolla sekä vetävät leipää naamariinsa aamusta iltaan margariinilla, etteivät vaan laihtuisi ja tervehtyisi.

Mitä muuta Pekka Puskan pulju on saanut aikaan, kuin -50 luvulta terveen kansan sairaaksi. Ja kaksituhatpäisen puolityöttömän lääkärikunnan nostettua 20 000 täysin työllistettyyn lääkäriin ja 700 lääkärin vajeeseen. Eikä sekään riitä !!!! Eikä kukaan reagoi, eikä tee asialle mitään?57

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat