Kommentit (3)

4iskä

Ei, ainakaan alle 15- lapselle. Ainoastaan jos on vatsavaivoja, kaikkea pitää kokeilla. Meillä juotiin 2 v, kun noudatetaan tiukkaa fodmap ruokavaliota. Laktoositon rasvaton aikuiselle ainakin parempaa.

"Vesi vanhin voitehista"

Minkä ihmeen vuoksi ruuan kanssa pitää juoda kauramaitoa tai muutakaan prosessoitua maidon korviketta?? Vesi on aivan oivallinen ruokajuoma ja janojuoma myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
maitojuna

Eihän kysyjä kirjoittanut mitään ruuan kanssa juomisesta! ("Vesi vanhin voitehista").  Ruuan kanssa kannattaakin lipittää mahdollisimman vähän nesteitä, jotta a) ruoka tulee pureskeltua tarpeeksi ja b) ruuansulatuksen aloittavat entsyymit (esm amylaasi) sekoittuvat kunnolla pöperöön jo suussa. Hyötysuhde paranee 70%aa.  Ihminen kuitenkin tarttee nesteitä ( enemmän kuin kiinteää ravintelia) ja maito nyt vaan yksinkertaisesti on lähes täysravintoa.  Maitosokerin (laktoosi) jättäisin pois, kuten omilta lapsiltani olen äidinmaidon jälkeen tehnytkin, koska sokerimolekyylit, jotka voivat jakautua kahteen "yksöissokeriin" ( monosakkariidiin)  happavoimat suun ja altistavat suun "reikäbakteereiden " ( s.mutans)  invaasioon ( hyökkäykseen).   Ihminen eläisi nykyaikaisilla maitotuotteilla pelkkänä ravintona.  Itsekin 2 vuotta pelkällä "pro-maidolla" (maitohyllystä normaalisti ostettuna.) elänyt 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat