Näin ruokit hyviä bakteereitasi

Kuva Shutterstock

Jotta terveyttämme palvelevat bakteerit voisivat hyvin ja perustaisivat perheitä, ne tarvitsevat ravintoa ja hyvät asuinolosuhteet.Lue koko juttu

Näin ruokit hyviä bakteereitasi

Kommentit (2)

Vierailija

Margariinit ja rypsiöljy ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

Margariinit ja rypsiöljy aiheuttavat elimistön tulehdusta, lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä. Eli ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa + loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % + vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, emulgointiaineet sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).

  • ylös 15
  • alas 11
Suolistoasiantuntija

Edellinen kommentti Vierailijalta on oikeaa asiaa, mutta artikkelin kirjoittajat eivät ymmärrä painottaa miten paljon kuitua (10 eri lajia) tarvitsemme, jotta suolistomme voi oikeasti hyvin.

Elimistömme on tehty n. 100 - 150 g kuitumäärälle (nyt syömme 13 g) ja siksi on niin paljon vaivoja. Toimistohipsiäiset eivät saa millääntarpeeksi kuituja syömättä siemeniä (liotettuja ja tehosekoitettuja) aika tukevia annoksia esim marjojen kanssa. Myös psyllium husk on hyvä kuitulisä. Leipää ei kannata tuputtaa kuidun takia 1-2 palaa enempää (sekin 100 % kauraa tai ruisnäkkiä), koska gluteiinihaitat ylittävät äkkiä hyödyt.

Kansallinen 500 g kasvissuositus (hedelmät, marjat, vihannekset, sienet, siemenet, pähkinät, levät) ei riitä. On melko helppo syödä kilo, jos siinä on 3 hedelmää, vihesmoothie, marjoja, marjasmoothie ja osataan syödä raakoja kasviksia kuten tomaatteja, avokadoja ja porkkanoita ym.

Jos suolistopotilaat omaksuvat tällaisen dieetin, vaivoista pääsee. Valitettavasti lääkärit suosittelevat usein väärin ja määräävät kortisonia ja antibiootteja, joilla homma vaan pahenee.
Uusi tutkimus on just löytänyt aivoista suolistobakteereita, joten suolistoterveyden painotus ennalta ehkäisyssä sen kun vaan kasvaa.

  • ylös 19
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat