elina

Pakko jonnekkin avautua tästä, kun alkaa tuntumaan että en tiiä miten pystyn elämään tämän kanssa. Olen 55kg/168cm nainen, vuonna 2013 oireiluni alkoi sillä, että yhtäkkiä juoksulenkeillä ja salilla alkoi voimakas heikotus, huimaus ja pyörtymisen tunne. Jätin silloin raskaamman urheilun pois, kävin lääkärissä, otettiin perusverenkuvat, aivon magneettikuvaukset ja kaikki normaalit. Vähensin liikkumista pelkkään kävelylenkkeihin. Sitten huimausta ja heikotusta alkoi esiintyä siinäkin, lisänä myös lisälyöntisyyttä. Kävin neurologilla, otettiin sydämen tutkimukset ja ei löytynyt mitään.

Olen nyt 5 vuotta elänyt niin, että en jaksa nykyään tehdä yhtään mitään liikunnallista, pelkkä kävely saattaa alkaa heikottaa ja joudun taukoja pitämään. Syöminen ja nukkuminen sitä ennen ei auta. Nykyään en jaksa edes kotitöitä tehdä enkä seistä pitkään, suurimman osan päivästä makaan sängyssä. Lisänä on tullut viimeaikoina myös ajoittaista hengenahdistusta, ruokahaluttomuutta, unettomuutta, osittain varmaan senkin seurauksena että kunto on romahtanut.

Välillä käyn valittamassa oireista lääkärille, mutta he ottavat perusverenkuvat ja muuta eivät keksi kuin että oireet ois stressiä. Stressi, joka on taukoamatta jatkunut 5 vuotta putkeen. Mielenterveyteni alkaa reistaa jo pahasti, kun mitään en pysty kehollani enää tekemään, olen pahasti invalidisoitunut ja kukaan ei keksi muuta kuin että oireet olisi psyykkisiä. Mitä enää keksiä tähän, onko olemassa jotain sairauksia mitkä aiheuttaisi tämmöstä nuorella ihmisillä, jolla on tavalliset verikokeet otettu, neurologiset testit ja sydänfilmit? Kumminkin alipainoa ei pitäs olla vaikka hoikka olenkin, vaiva pysyny jo hyvin pitkään eli luulis ettei ois tulehduksellinenkaan. Homeesta ei voi olla, sillä olen 5v aikana vaihtanu monesti kämppää enkä altistu sille. Voiko olla et psyykkinen stressi lopulta vie minut siihen kuntoon, että olen vaan kuoleman kielissä? Mitään ei ilmeisesti oo enää tehtävissä, ku tää sinnittely ja jatkuvat yrittämiset ei auta oloa.

 • ylös 16
 • alas 16

Kommentit (6)

Raudanpuute?

Kaikki kertomasi sopii raudanpuutteeseen.
Raudan päätehtävä on kuljettaa happea, mutta sitä tarvitaan myös soluihin.
Sen puute heikentää fyysistä suorituskykyä sekä yleistä hyvinvointia ja jaksamista.
Riskiryhmiä on esim. murrosikäiset tytöt ja nuoret naiset, syynä usein toistuva verenvuoto (kuukautiset).
Rautaa voi ostaa apteekista ilman reseptiä, suositeltu päiväannos n. 60-kiloiselle 200 mg.
Jos raudanpuute on syypää niin hyöty rautalisästä näkyy melko nopeasti, jo viikossa tai kahdessa.
Käyttöä pitäisi kuitenkin jatkaa pidempään.

 • ylös 10
 • alas 11
Vierailija

Googleta cfs väsymysoireyhtymä, oireesi sopivat täydellisesti taudinkuvaan! Ihme ettei kukaan lääkäri (ilmeisesti) ole osannut epäillä sitä...

 • ylös 13
 • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hei! Kävin tutkimassa netissä ja todellakin muistuttaa kyllä tätä oireyhtymää. Mutta en tiedä mistä voisin saada apua diagnosointiin, sillä luki ettei suurin osa lääkäreistä ole perehtynyt siihen. -elina

 • ylös 10
 • alas 8
Vierailija

Vaadi varastoraudan mittaus eli ferritiini. Sen arvo tulee olla noin 100.

Rautaa ei saa syödä ilman todettua anemiaa.

Jos et saa verikoetta kunnallisella, niin Synlabissa se maksaa n. 20 euroa eli on halpa.

Osta ainakin monivitamiinia ja D-vitamiinia. Myydään ruokakaupoissa.

Myös laajaa-aliset kilpparikokeet olisi hyvä saada.

 • ylös 14
 • alas 12
Vierailija

Moni suomalainen (vauvasta senioriin ja ruokavaliosta riippumatta) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville puutossairauksille ja oireille.

Esim. kilpirauhasen vajaatoiminta tulee jos ravinnossa on liian vähän seleeniä, jodia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia sekä D-vitamiinia. Näiden hivenaineiden ja D-vitamiinin puute on yleistä suomalaisilla. Pelkästään D-vitamiinin puutostila voi johtaa kilpirauhasen autoimmuunisairauden syntyyn.

Suomen väestöstä noin 30 % ei saa tarpeeksi jodia, rautaa ja seleeniä.

Eli ei nää sairaudet ihan taivaasta tipu. Toki on sairauksia, joihin ei voi edes ravinnolla vaikuttaa, mutta ne eivät ole lisääntyneet.

Raudan ja D-vitamiinin puutostilan oireet sekoitetaan usein masennukseen tai kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin, joten vaadi näiden mittaus. ÄLÄ syö rautaa ilman todettua raudan puutosta ja varastoraudan (ferritiini) seurantaa.

Näiden kuukausihinnaksi tulee alle 10 euroa, joten ei ole rahasta kiinni terveyden ylläpito.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä. Myös ravintoainepuutoksista johtuvia oireita ja sairauksia hoidetaan yleensä lievittämällä oireita haitallisilla lääkkeillä, kun pitäisi hoitaa oireen syytä. Elämme 2000-lukua ja sairauksien hoito on monesti kuin keskiajalta.

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. 

Toki lääketiede on kehittynyt huimasti viimeisen 100 vuoden aikana ja moni sairaus joka ennen tappoi, pystytään tänä päivänä ehkäisemään tai parantamaan.

 • ylös 10
 • alas 9

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat