Kommentit (3)

Spesialisti

Päiväntasaajalla asuvien S-D25 tasot ovat noin 120 nmol/l. Eivät siis liene selvinneet hengissä. Suosittelen D-Vitamiini mittausta LC-MS menetelmällä jota ainakin Huslab käyttää. Tämä menetelmä antaa luotettavimman tuloksen. Toksinen pitoisuus D-Vitamiinille on yli 375 nmol/l.
Viralliset suositukset ovat aivan liian pienet erityisesti kasvisruokavaliota noudattaville. Myös imeytyminen on yksilöllistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Veren D-vitamiinipitoisuus n normaali, kun se on 100 - 150 nmol/l

Tähän ei riitä edes vastasyntyneillä se 10 µg.

Syöthän D-vitamiinia?

Suomessa paljas iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä. Talvella D-vitamiinia ei saa lainkaan auringosta. Ruuasta D-vitamiinia (onhan käytännössä mahdotonta saada riittävää D-vitamiinimäärää ruokavaliosta oli se millainen tahansa) saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50 µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100 µg päivässä.

Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Suomessa ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) matalat (10 µg päivässä) D-vitamiinin saantisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneille sekä kissoille ja pienille koirille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat