Pelien menestyksen ansiosta markkinoille on tullut lukemattomia uusia liikuntapelejä, joista monet on suunnattu aikuisille. Tanssi, seikkaile tai joogaa kotona – liikuntapelit auttavat parantamaan kuntoa ja ylläpitämään terveitä elämäntapoja sekä kotona että ulkona.  Kokeile striimata treenisi ja seuraa muita liikkujia motivaation parantamiseksi. Suoratoisto eli striimaaminen auttaa jakamaan onnistumiset, ja sen avulla voit seurata vaikka kavereidenkin edistymistä.

Nike+ Kinect Training
Niken ja Xboxin Kinect Training tarjoaa kotiurheilijalle paketin, johon kuuluu lihaskunto- ja kestävyysharjoituksia. Pelaaja voi koota itselleen sopivan treenikalenterin ja seurata tavoitteisiin pääsemistä, ja ruudussa näkyvää hahmoa jäljittelemällä voi korjata omaa tekniikkaansa. Peleissä pääsee esimerkiksi pelaamaan polttopalloa ja hyppäämään aitoja.

Dance Dance Revolution
Legendaarinen Dance Dance Revolution on ensimmäisiä tanssipelejä ja onnistunut saavuttamaan liki kulttimaineen. Siinä seurataan ruudun alareunasta tulevia nuolia, ja tanssia voi tanssimaton, Wii-ohjaimen tai esimerkiksi tasapainolaudan avulla. Pelissä voi myös keskittyä treenaamaan vain ylävartaloa tai pelata koko vartalolla.

Pokémon GO
Mobiililaitteissa toimiva Pokémon GO ei ole varsinainen liikuntapeli, mutta hyötyliikunnan saaminen sen avulla on muodostunut suosituksi harrastukseksi niin lasten kuin Pokémonien parissa varttuneiden aikuistenkin parissa. Pelissä otetaan kiinni Pokémoneita eri puolilla kaupunkia tosielämän sijainneista, joten Pokémoneja voi etsiä kävellen tai vaikka hölkäten. Tämä peli tarjoaa Pokémonien ystävälle oivan tavan lisätä liikuntaa elämään; monet jopa tallentavat tai striimaavat hauskimmat hetket ja jakavat ne somessa.

Wii Fit U
Wiille suunnattu Wii Fit U tarjoaa joogaa ja voimaharjoittelua pelaajalle. Siinä hyödynnetään tasapainolautaa ja pelin mukana tulevaa askelmittaria. Erittäin hyvät arvostelut saanut peli tarjoaa muunneltavia treenejä, ystävällistä ohjeistusta ja toimivan käyttöliittymän, ja siinä on myös striimaus-ominaisuus.  Peliä on hyödynnetty jopa fysioterapiassa Yhdysvalloissa; etenkin aivovammoista kärsineet kuntoutujat tunsivat tasapainonsa parantuvan pelin ansiosta.

Zumba Fitness
Pelin taustalla on Shakiran koreografi Beto Perez. Nintendo Wiillä ja Xboxilla toimiva Zumba Fitness mahdollistaa Zumbatreenit suoraan kotoa käsin. Zumba on tanssillinen treeni, jossa pidetään hauskaa ja yhdistellään liikkeitä hiphop-tanssista, lattaritansseista ja breikkauksesta menevään musiikkiin, kuten salsaan, hiphoppiin, rumbaan, flamencoon ja reggaetoniin.

Tehosta treeniä suoratoistolla
Striimaus eli suoratoisto on yhä suositumpaa pelaamisen ja urheilun saralla. Alun perin striimaus oli suosittua urheilutapahtumissa ja esimerkiksi nettikasino saattoi näyttää pokeritapahtumat livenä. Suoratoistetut tapahtumat muuttuivat sittemmin livepeleiksi, ja nyt striimaus on levinnyt lisäksi eSportsiin ja yksityishenkilöille. Monet kuvaavat treeninsä ja näyttävät somessa, kuinka kuntoprojekti etenee. Tämä lisää motivaatiota ja syitä pysyä treeniaikataulussa.
Pelejä löytyy moneen makuun ja tarpeeseen. Tärkeintä on valita peli omien mieltymysten mukaan; esimerkiksi silloin, kun toistot tuntuvat puuduttavilta, kannattaa valita peli, jossa on vuorovaikutusta tai seikkailua - ja jos rytmitaju on huono, kannattaa jättää väliin aerobiset pelit ja valita vaikka voimatreeni.

MaanantaiKirjoittaja007

  • ylös 5
  • alas 6

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat