Kaikki keinot säästöliekin sammuttamiseen

Kuva Shutterstock

Paino ei aina laske, vaikka söisi kuinka vähän. Miksi näin käy, ja miten turhauttavasta jumittamisesta pääsee eteenpäin?Lue koko juttu

Kaikki keinot säästöliekin sammuttamiseen

Kommentit (2)

Tiia

Näläntunteen palautuminen on oikeastaan aika huikea kokemus! Öljyn lisääminen ruokaan on hyvä aloitus

Laihduttaja_kokenut

Tuo jumiteoriassa esitetty säästöliekki on perin merkillinen. Mikä siellä nyt olisi säästöliekillä? Aivotoiminta tuskin lakkaa ja peruselintoiminnot, kuten hengitys, sydämen toiminta ja ruumiinlämmön ylläpito ovat myös aina päällä.

Näennäiseen jumiin voi olla useita syitä:

A. kehon nestepitoisuuden luonnollinen vaihtelu, Ihminen on pääosin vettä ja 1% muutos on kehon nestemäärässä on 70kg ihmisellä noin 0,5 kg suuntaan tai toiseen.

B. Ruuan kulkeutuminen ruuansulatuskanavan läpi kestää keskimäärin 2 vrk. Välillä on enemmän tavaraa varastoituna ruuansulatuskanavaa, välillä vähemmän.

C. Päivittäinen liikunta ja muu aktisuus vaihtelee

D. Nautitun ravinnon määrä on salakavalasti suurentunut. Päivittäisellä napostelulla ihminen voi mättää melkoisen energiamäärän sisäänsä pelksätään pipareina, pullana, leivoksina, karkeina ja muuna pieninä napostelupanoina.

Totuus on perin yksinkertainen: Jos elimistä saa enemmän energiaa, kuin päivittäinen tarve on, paino nousee. Fysiikko ilmaisee asian niin, että energia ei häviä.

  • ylös 6
  • alas 25
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat