Lisää kierroksia aineenvaihduntaan, niin hoikistut

Kiloja vyötäröllä, ummetusta, väsymystä... Aineenvaihdunta hiipuu vääjäämättä iän myötä, mutta onneksi sitä voi vauhdittaa monin tavoin.Lue koko juttu

Lisää kierroksia aineenvaihduntaan, niin hoikistut

Kommentit (6)

Asiantuntija

Laihdutusta kannattaa ainakin omasta mielestäni tarkastella painonhallinnan näkökulmasta. Koittaa muuttaa pysyvästi elintapoja sellaiseen suuntaan, että syömisen rooli lohduntuojana tai palkintona pienenee.

Ainakin Dosentti Pertti Mustajoki on kirjoitellut viisaita kestävästä suhtautumisesta syömiseen. 

https://www.perttimustajoki.fi/lopetetaan-painon-kurittaminen/

Personal trainerin näkemyksiä painonhallinnassa onnistumisesta:

http://innostapersonaltrainer.fi/fysioterapeutin-treeniblogi/laihdutus/

Sisäisestä motivaatiosta:

https://mielenihmeet.fi/sisainen-motivaatio-mahdollisuus-nauttia-ajastasi/

Hyviä linkkejä ja laskureita löytyy:

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01001 

https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja

25 g kuitumäärä ei riitä ollenkaan.

Meillä on edelleen kivikauden ihmisen keho, joka söi kuituja 100 - 300 g/pv.

On vaikea koostaa kuitupitoinen ruokavalio ilman terveellisiä valkuais-, rasva- ja kuiturikkaita siemeniä. Suositeltavin muoto niiden syömiseen on liottaa ne vedessä yli yön ja hienontaa ne hyvin tehosekoittajassa yhdessä marjojen ja/tai vähäsokeristen hedelmien kanssa. Suolistoterveyden kannalta tällainen smoothie on hyvä ruoka myös suolistoystävällisen kurkuman ja yrttien käyttöön. 2 lasia tätä päivässä on erittäin hyvä pohja suolistoterveydelle ja ihannepainolle.

Itse suosittelen kuituja väh. 40 g / 1000 kcal. Ulosteen pitäisi tulla 2 kertaa päivässä, olla iso (300 - 600 g) ja pehmeä. Kova uloste, jonka kanssa joutuu pinnistelemään, on ilman muuta merkki häiriöstä. Tämä virhetila on niin tavallinen, että sitä on jo alettu pitää normaalina.

Suolistohäiriöt ja -sairaudet, jotka liittyvät myös ylipainoon, ovat valtaenemmistöä riivaava kansantauti. 

Lääkkeiden syöminen niihin on järjetöntä, koska suoliston solut uusiutuvat viikossa ja lähes kaikkien suolistovaivojen ja sairauksien paraneminen on mahdollista luotaisilla keinoilla. 

3-4 tunnin välein tapahtuva syöminen ei koske yöaikaa, jolloin vatsan lepäämisen ja solujen uudistumisen kannalta on hyvä pitää ainakin 14 tunnin  tauko eli syödä kaikki ateriat 10 tunnin aikaikkunassa, joka pitäisi olla kiinni jo klo 19. 

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Periaatteessa hyvä kirjotus, mutta turhan v-mäisellä sävyllä kirjoitettu. Sanansa voi valita myös muita arvostavasti, oli muiden aineenvaihdunta hallussa tai ei. "limujen lipitys" oli ensimmäinen kohta joka särähti korvaan, sen jälkeen silmäilin loppuun ja totesin, että jostakin muualta saan aiheesta asiallisesti kirjoitettua tietoa.

Mimmi

Jatkuu mukavasti Ferrarista pikku-Fiatilla. No valitettavasti taidan olla Fiat sitten, kun kilpirauhassairas olen. Aika erikoisesti kirjoitettu tosiaan.

Listasta puuttui monta hyvää keinoa lisätä perusaineenvaihduntaa:

- Hoida kilpirauhasesi kuntoon D:llä, seleenillä, magnesiumilla ja jodilla, sillä hormoonit ovat polttoainetta rauhasille.

- Ole vähissä vaatteissa, jolloin kehon pitää tuottaa vähän lämpöäkin ja näin polttaa kaloreita.

- Käy usein saunassa ja kylmäaltaassa / avannossa. Aineenvaihdunnan kohonnut taso näkyy tunteja.

- Tapaa kiinnostavia ihmisiä, käy keskusteluja ja ole toisten lähellä, niin virkistyt. Tanssi on tietysti parasta virkistys ja nuorennusliikuntaa monenkin syyn takia.

- Käy hierojalla 2 t kerrallaan jos pussi kestää niin kerran viikossa ja erilaisilla hierojilla vaihteen vuoksi.

- Harrasta liikunnassa 30 s. HIIT spurtteja 90 % teholla ylämäessä, rappusissa, altaassa, kunto- tai polkupyörällä,  naruhyppelyssä jne.

- Tee jonkinlaista voimaharjoittelua lähes joka päivä. Jos ei muuta ole niin heiluttele muutama minuutti raskasta kahvakuulaa.

- Nestevirtausten ja aineenvaihdunna tason takia käy kävelemässä aamulla ensiksi, illalla viimeiseksi ja kerran myös päivällä. 

- Käytä aineenvaihdunnan tasoa kohottavia lisäravinteita ja yrttejä. Niitä on useita, mutta perehtyä vähän pitää. Erittäin ravinne- ja kuitutiheällä ruualla sekä lisäravinteilla saadaan oikeasti energiaa ja tehoa päivään. 

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

  • ylös 14
  • alas 5

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat