Antibiootit – ottaako vai ei?

Kuva Shutterstock

Antibiootit voivat korvata jopa leikkaushoidon, mutta niitä määrätään myös turhaan. Kaikkia haittoja ei vieläkään tunneta.Lue koko juttu

Antibiootit – ottaako vai ei?

Kommentit (1)

Kokenut Ravintoasiantuntija

Miksi sitten lääkärit tuputtavat antibiootteja, vaikka heillä on laaja farmakologinen koulutus?

Tiedän monta, joilla vastustuskyky on mennyt bakteerien tuhouduttua antibioottien takia. Mikrobiomihan valmistaa kuidusta imuunipuolustuksen suojasoluja, jotka partioivat ja tappavat omia viallisia soluja ja taudinaiheuttajia verenkierrossa ja imusolmukkeissa. 

Jos kuidusta, unesta (kehoa korjaava lepotila)  liikunnasta (liikuttaa nesteitä) ja D-vitamiinista (suuri määrä tehtäviä immuunipuolustuksessa, kaikkia ei vielä edes tunneta) on pulaa, imuunivaste heikkenee, kuten suurella osalla ihmisitä on jo tapahtunut. Siksi mm. flunssat pääsevät jylläämään niin helposti.

Mitä nuorempana lapselle annetaan antibioottia, sitä varmemmin imuunipuilustus vaurioituu pysyvästi. 3 v nuoremmille ei pitäisi antaa.

Yksi keino korjata mikrobiomia on ulosteen siirto todella suolistoterveeltä ihmiseltä. Suun kautta syödyt maitohappovalmisteet ovat teholtaan epävarmoja.

Päivittäin kannattaa syödä hapankaalia ja ottaa lasi - kaksi täysrasvaista makeuttamatonta luomujogurttia. Pitkän ajan kuluessa niistä on selvästi ja tutkitusti apua. 

Moni finneistä kärsivä ja antibioottikuureista vaurioitunut, ei tiedä, että juuri kuitua lisäämällä ja mikrobiomia vahvistamalla myös iho korjaantuu muutaman kuukauden kuluessa. 

  • ylös 7
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat