Seuraa 

Voiko ihminen elää (suht) terveen elämän, vaikka joutuu syömään tulehduskipulääkkeitä kokoajan?

Olen syönyt tulehduskipulääkkeitä niin kauan kun muistan: syitä vaan tulee jatkuvasti lisää. Ensin söin tulehduskipulääkettä jännityspäänsärkyyn ja estääkseni migreeniä tärkeinä työpäivinä, jolloin ei ole varaa olla poissa. Sitten minulle ilmestyivät hurjat alavatsakivut ja endometrioosiin määrättiin tulehduskipulääkettä. Siitä noin vuoden kuluttua välilevynpullistumat löivät kaksinkerroin ja vaikka sain itseni taas liikkeelle ja parempaan kuntoon, niin ainut apu kipuun on lääkäreiden määräämä tulehduskipulääke!
Olen kokeillut kaikenlaista kivunlievitystä fysioterapiasta Pilatekseen, mutta normaali arkena lääke on paras ja helpoin tapa pitää yllä työkyky.

Välillä olen lukenut pelottavia artikkeleita siitä, miten kaltaiseni kolmikymppiset naiset ovat addiktoituneet tavalliseen Buranaan. Miten lääkkeet syövät vatsan limakalvot ja mitähän kaikkea niistä nyt seuraakaan. Toisaalta syön vain yhtä ainutta lääkettä kaikkiin kolmeen vaivaan ja annostelen sitä puolittamalla kapselit. Päivittäinen maksimiannos on siis 750 mg. Monesti pärjään 500 Mg:llä eikä määrää ole ainakaan tarvinnut lisätä. Minulla on Panacodia yöksi jos tarvii, mutta en ole käyttänyt kuukausiin. Jos selkä pahenee, niin puolikas Panacod auttaa öisin. Ortopedin neuvo minulle oli: "No koita syödä vähemmän..." ja siinä se. Kymmenisen eri lääkäriä on tutkinut näitä vaivoja erilaisin konstein. Kaikki päätyvät kirjoittamaan minulle lisää lääkettä.

Voiko näin elää ihan normaalin terveen elämän?

 • ylös 23
 • alas 19

Kommentit (7)

Ei jatkuva särkylääkkeiden syönti voi olla hyväksi. Oletko kokeillut pehmeitä hoitomuotoja? Suosittelen akupunktiota esim. päänsärkyyn. Olen itse saanut siitä apua

 • ylös 17
 • alas 19

Olen kokeillut akupunktiota useampana vuonna pitkään ja kalliisti, myös sähköhoitoa, kiropraktikolla käyntejä ja tiettyjen ruoka-aineiden pois jättämistä. Minulla on tietokoneessa taukojumppaohjelma ja olen koiranomistaja, joten ulkoiltua tulee päivittäin. En käytä useinkaan alkoholia, en polta, en käy baarissa...

Toistaiseksi ainut apu on näihin vaivoihin ollut särkylääke.

 • ylös 20
 • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minäkin olen joutunut käyttämään tulehduskipulääkettä melkein joka päivä vuosikausia, ensin kuukautiskipuihin, sitten migreeniin ja jännityspäänsärkyyn, sittemmin nivelrikkokipuihin. On sanottu, että Panadolilla pitäisi pärjätä, mutta kun ei pärjää. Itse käytän Buranaa 600mg päivässä, ei se ole suuri annos. Olisi hyvä jos voisi käyttää jaksottain, olla välillä ilman ja näin olen yrittänytkin tehdä, koska minulla on myös verenpainetauti ja tulehduskipulääkkeet kohottavat verenpainetta jossain määrin. Sen olen huomannut, että Burana aiheuttaa nesteen kertymistä, se näkyy äkillisenä pikku laihtumisena puntarissa buranattomina päivinä.
Käyn kävelyllä, uimassa ja vesijumpassa ja jumppaan kotona saamieni ohjeiden mukaan.
Ei kannata ottaa turhaa syyllisyyttä jos joutuu käyttämään lääkettä. Buranasta ei voi tulla riippuvaiseksi.

 • ylös 18
 • alas 13

Juu itelläkin ollu noita selkäkipuja, oon tosin huomannu et buranaa parempaa on Motifene Dual tabletit, ei tarvi kun ottaa yks aamulla niin on kivut poissa koko päivä ja ei ärsytä mahaa niin paljoa.

-Selkämies

 • ylös 19
 • alas 22

Moi BotaFoca,

Mikä on, että me hoidetaan jatkuvasti ainoastaan seurauksia eikä syitä?
Lääkärit jakaantuvat kahtia. Toiset keskittyvät seurauksiin määräämällä vahvempaa, tehokkaampaa ja sopivampaa lääkettä kun toiset keskittyvät löytämään sen todellisen syyn siihen että sellaiset oireet heijastuvat. Vaikeinta on löytää näitä viimeksi mainittuja lääkäreitä jotka aidosti ja rehellisesti haluavat potilaalle parasta.
Olin aikoinaan vastaavanlaisessa kierteessä. Oli migreeniin, vatsavaivoihin, masennukseen, allergioihin, olkapääkipuihin ym. ym. vaivoihin oma pieni lääkekaappi aina mukana ja kuinka helppoa oli saada pyytämättä vahvemmat lääkkeet reseptille?
Reilu kaksi vuotta sitten, lähes eron partaalla, ylipainoisena, lähes poissaolevana päätin että nyt tämä kierre saa riittää.
Tutkin eri tapoja kohentaa elämänlaadun ja välittämättä seurauksista kokeilin eri muotoja energian ja hyvinvoinnin palauttamiseen 30 päivää. Migreeni poistui, keskittymiskyky palautui, pirteä päivällä, vatsavaivat poissa, olkapään kivut poissa, iho ja hiukset parantuivat, ei kolottanut, 15 kg ylipainoa poissa, ei masentanut enää. Mitä tapahtui? Hengittäminen, ulkoilu, ruokatottumukset, stressin ja tunteiden hallinta, emäs-happotasapainokuuri tulivat elämääni. Yli kaksi vuotta takana enkä ole sairastanut päivääkään sen jälkeen!
En puhu lääkkeitä vastaan. Odottamattoman tilanteen selvittämiseen lääkkeet täyttävät merkityksellisen osan ja niiden käyttö on hyvinkin yksilöllistä mutta täytämmekö me lääkkeillä liian helpolla elämämme, jatkuvilla ja itseaiheutetuilla elämän tilanteilla? Olisiko korkea aika pohtia mikä todellisuudessa aiheuttaa kivut ja säryt, ottaa riski ja tehdä asialle itse jotain ennen kun on liian myöhäistä?
Tunteidenhallinta.
Ympäristönhallinta.
Liikuntamuodon hallinta.
Kolme peruspilaria vähentämään dramaattisesti omaa lääkekaappia!
Hyvää kevättä kaikille!

T: Alex Ojasti

www.alexojasti.fi

 • ylös 20
 • alas 17

Hei!
Mietin ihan samaa ja ole kysellyt asiasta myös lääkäriltä.
Olen joutunut syömään mm- 500 mg paramax, 600 mg buranaa ja napromutin (?) kaksi vuotta. Kipujen syytä ei yli kymmenen käynti kerran jälkeenkään ole selvitetty, mutta ölääkereseptin olen joka kerta saanut. Jopa 25 päivää kuukaudesta syön läkkeitä kun ennen en juuri mitään. Olen huolestunut kivuista ja syämistäni lääkeistä ja niiden vaikutuksista mm. päänsärkyä kun en syö.....
käsikauppa lääkkeet eivät lantionkipuihini enää auta, alussa kyllä.

 • ylös 13
 • alas 14

Minäole 35v. ja syönyt kipulääkkeitä burana 600mg, naprometin 500 mg jamuutamaa muuta merkkiä viimeisen vuoden aikana n. 4* 100kpl purkkia. lååkäritovat tietoisia ja antaisivat vahvempaa. kipujensyytä lantio, nivudet, alavatsanalue ei ole löytynyt....

 • ylös 12
 • alas 19

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat