Vierailija

Työtuoli ei ole säästön paikka

Usein istumme työtuolissa miettimättä sitä, onko se säädetty oikein mittojemme mukaan. Päivän aikana istuma-asento huononee ja kompensoimme huonoa istuma-asentoa istumalla toimistotuolissa mitä ihmeellisimmissä asennoissa.

Työtuolin hinta riippuu laadusta

Monella hankinnan perusteena on työtuolin mahdollisimman edullinen hinta. Halvalla ei kuitenkaan saa hyvää, kuten vanha sanonta viisaasti kertoo. Työtuolin hintaan vaikuttaa sen laatu ja säätöjen monipuolisuus, joten aivan edullista tuolia ei kannata töihin kiikuttaa. Monet istuvat paljon myös kotona, joten laadukas työtuoli voi olla aivan yhtä tärkeä hankinta kotiin.

Työpäivän pituiseen istumiseen tarkotettujen työtuolien hinta liikkuu noin 300 - 500 euron haarukassa. Kalliimmalla saa monipuolisempia ja ergonomisempia vaihtoehtoja, mutta tyypillisin toimistotuoli asettuu edellä mainittuun haarukkaan. Tutustu tarkemmin työtuolin hintaan vaikuttaviin tekijöihin.

Valitse ergonominen toimistotuoli

Ergonomia tarkoittaa fyysisen kuormituksen vähentämistä ja istumatyössä se tarkoittaa työtuolin monipuolisia säätöjä ja hyvää istuma-asentoa. Työtuoleista on olemassa paljon tutkimustietoa, joka puoltaa laadukkaan tuolin hankintaa. Hyvän työtuolin korkeus on helposti säädettävissä ja tuolissa on runsaasti myös muita säätöjä. Hyvä työtuoli rullaa myös kevyesti lattialla, joten sillä liikkuminen on vaivatonta. Ergonomiaan panostaminen kannattaa.

Vaivat vähenevät ja välilliset kustannukset (hieronta, sairauspoissaolot) pysyvät kurissa. Laadukkaassa toimistotuolissa on miellyttävä istua useampia tunteja ja työstä voi nauttia. Jos yrityksesi työllistää työntekijöitä, kannattaa satsata vähän enemmän hyvin tehtyyn työtuoliin ja välttää turhat sairauslomat. Selkävaivat ovat valitettavan yleisiä ja kun vaivoja pääsee syntymään, niistä eroon pääseminen voi olla vaikeaa ja kallista.

Työtuolin säätäminen

Hyväkään työtuoli ei palvele käyttäjäänsä, mikäli säädöt on tehty väärin. Oikeaan istuma-asentoon vaikuttaa työpöydän korkeus, käyttäjän mitat ja esimerkiksi näyttöpäätteen sijoittelu työpöydällä. Työpöydän säätöön saa apua esimerkiksi työterveyshuollosta työfysioterapeutilta, mutta myös netissä on ohjeita hyvän työasennon löytämiseen.

Jos työpaikalla käytetään samaa työpistettä eri työntekijöiden välillä, tulisi säädöt tehdä kullekin käyttäjälle erikseen. Paras vaihtoehto on, mikäli työtuoli ja työpöytä on jokaisen omien mittojen mukaan säädetty.

Lisätietoja työtuolin säätämisestä:

Kattavasti tietoa työtuoleista: http://www.työtuoli.fi

 

  • ylös 4
  • alas 3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat