Kommentit (7)

Miksi ihosyövät lisääntyvät samaa tahtia kuin aurinkorasvojen käyttö?  

Syöpäjärjestöt muistuttavat, että aurinkovoiteet eivät suojaa ihosyövältä. Syöpälääkärin mukaan korkeimpien suojakertoimien aurinkovoiteet antavat väärää kuvaa auringossa olon turvallisuudesta.

Suomessa rekisteröidään nyt vuosittain jo yli 1300 uutta tapausta, kun 1980-luvulla niitä oli vain noin 400 vuodessa. Nyt melanooma on jo kuudenneksi yleisin syöpä. Päiväntasaajalla ei ole melanoomaa.

"Väärä käsitys aurinkovoiteiden syöpää estävästä vaikutuksesta pysyy julkisuudessa rahanahneen aurinkovoideteollisuuden ja syöpäteollisuuden pelotellessa ihmisiä vuorotellen. Miten sopivasti sattuukaan, että nämä auringon mustamaalaajat unohtavat mainita, että lähimpänä päiväntasaajaa asuvilla ihmisillä on vähiten ihosyöpää. Sen sijaan kesän lähestyessä media pommittaa meitä päivittäin myyteillä, joiden mukaan auringon säteiltä suojautuminen suojaisi meitä jotenkin siltä ainoalta asialta, jonka auringonsäteet itse asiassa ehkäisevät, eli syövältä. Auringon UV-säteilyltä suojautuminen vaikuttaa dramaattisesti D-vitamiinin tuotantoomme, mikä johtaa korkeampaan kuolleisuuteen, sairauksiin ja mielenterveysongelmiin. Mikä ironisinta, aurinkovoiteet itsessään aiheuttavat syöpää."

http://www.magneettimedia.com/on-aika-paivittaa-tietosi-aurinkovoiteiden-kaytosta/

"Maailman paras stressilääke – pari sanaa auringosta

Aurinko on tänä kesänä paistanut kotimaassa harvinaisen paljon – toivottavasti olet myös muistanut siitä nauttia. Aurinko on hyvinvoinnillesi yksi huikeimmista asioista, ja vieläpä täysin ilmainen. Jos alitajunnassasi on vielä pelko siitä, että aurinko olisi melanooman suurin syy, omaa käsitystään voi tarkastaa esimerkiksi tästä linkistä"

http://samisundvik.com/2013/06/25/maailman-paras-stressilaake-pari-sanaa-auringosta/

Harva aurinkovoide täysin turvallinen - iso osa jopa lisää ihosyövän riskiä
http://www.terve.fi/ihosyopa/harva-aurinkovoide-taysin-turvallinen-iso-osa-jopa-lisaa-ihosyovan-riskia

"Jos levitämme ihollemme aurinkorasvoja, häiritsemme tehokkaasti ihollamme tapahtuvaa D-vitamiinisynteesiä sekä muita iholla muodostuvia fotoreaktiivisia yhdisteitä. Mitä korkeampi on rasvan SPF-kerroin - sitä enemmän siinä on kemikaaleja. Kemikaalit häiritsevät kehon hormonitoimintaa ja ne saattavat mm. laukaista estrogeeniriippuvaisia syöpiä rinnoissa, kohdun limakalvossa ja eturauhasessa. Jos haluamme välittää ympäristöstämme ja syödä kaloja, niin huomioitava seikka on myös se, että aurinkorasvamme ja niiden sisältämät kemikaalit ajautuvat pesuvesien mukana vesistöihin, jotka voivat sitten vaikuttaa negatiivisesti kaloihin. Täältä voit lukea lisää aurinkovoiteiden haitoista."

http://balanssi.blogspot.fi/2012/06/kuinka-valttaa-auringossa-palaminen.html

Uima-allas saattaa tehdä aurinkorasvasta syöpäpommin!
http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/51/

Auringonvalon ja D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70 syöpätyyppiin. Toki melanooman riski lisääntyy auringossa kärvistellessä, mutta samalla kuitenkin useiden muiden syöpien riski pienenee. Melanooman kuolimisen riski 75 ikävuoteen mennessä on ~0,3%, kun taas kaikkien syöpien riski on yhteensä 9,65%. Tarvitsemme auringonvalosta UVB-säteitä, joiden avulla muodostamme ihollamme D-vitamiinia.

Varmin tapa saada D-vitamiinia on ottaa aurinkoa keskipäivällä ja ilman rasvaa. Mutta vain sen verran, että ei pala. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.
 
Iltalehti uutisoi äskettäin, että suomalaislapsilla on todettu murtumia ja jopa osteoporoosia, jotka ovat vältettävissä D-vitamiinia lisäämällä. Helsingin alueella tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 99% helsinkiläisistä koululaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta. Iltalehdessä haastateltu ylilääkäri Raimo Rintala suosittelee 50µg D-vitamiinilisää lapsille.
 
Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

D-vitamiinin todellinen tarve syyskuun alusta toukokuuhun on 50-125 µg päivässä. Jotkut voivat tarvita enemmänkin, mutta suurempien annosten olisi hyvä perustua D-vitamiinitasojen mittaukseen. Omat D-vitamiinitasonsa voi kuitenkin käydä mittauttamassa, jotta tietää, missä mennään.
http://terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski

Ajankohtainen D-vitamiini
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Possible 75% cancer mortality reduction with Vitamin D
http://www.youtube.com/watch?v=9FMlQeH8RFA&feature=player_embedded

New randomized controlled trial shows, omega-3s may protect against skin cancer!
http://blog.vitamindcouncil.org/2013/03/11/new-randomized-controlled-trial-shows-omega-3s-may-protect-against-skin-cancer/

Auringonvalo voi oikeasti suojata ihosyövältä
http://www.magneettimedia.com/auringonvalo-voi-oikeasti-suojata-ihosyovalta

 • ylös 11
 • alas 15

Kun aolin syömään D-vitamiinia 100µg/vrk, niin olen jo heti keväällä ruskettunut. Sitä ennen paloin loppukesään saakkaa.

Veriarvo on hyvä eli 120 nmol/l  (viitearvot 100-150 nmol/l).

 

 • ylös 13
 • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minusta meillä on liian vähän tietoa ja tiedotusta auringosuojien kemiallisista suoja-aineista, itse saan valotoksisen reaktion ja/tai auringoihottuman jos käytän kemiallista suojaa sisältävää aurinkovoidetta. (V799aikka kemiallisia suojia on erilaisia, sama tulos kaikkien suhteen). Samaa ilmiötä ei tule kun voiteessa on vain fysikaalinen suoja. 

 • ylös 11
 • alas 16
Vierailija

Minusta meillä on liian vähän tietoa ja tiedotusta auringosuojien kemiallisista suoja-aineista, itse saan valotoksisen reaktion ja/tai auringoihottuman jos käytän kemiallista suojaa sisältävää aurinkovoidetta. (V799aikka kemiallisia suojia on erilaisia, sama tulos kaikkien suhteen). Samaa ilmiötä ei tule kun voiteessa on vain fysikaalinen suoja. 

Ni mietihän itse, kun katsot tuoteselostetta, että onko järkeä moista kemikaalikuormaa kroppaansa laittaa.

 • ylös 11
 • alas 11

D-vitamiinia talvella 50-100µg/vrk (aikuisen normaali annos), niin alkaa iho heti ruskettumaan keväällä ja ruskettuu nopsaan.

Johtuneen ihan siitä, että kun kropassa on D-vitamiinitasot kunnossa, niin iho voi ruskettua, sen sijaan että olis vaalea kerätäkseen mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinivarastoa täyteen.

Evoluutio on vaalentanut ihomme, jotta se tuottaisi mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinia iholla sen lyhyen aikaa kesällä keskipäivällä, kun se on mahdollista.

100µg on ollut 40-60 luvulla lasten annos eli ei ole liikaa aikuiselle. Aikuinen kuluttaa n. 100µg D-vitamiinia päivässä, jos sitä on saatavilla.

Rasvaa en laittaisi, koska niitä ei ole tutkittu riittävästi.

http://personal.inet.fi/koti/magge/aurinkorasva.htm

 • ylös 12
 • alas 14

Yllättäen suurin nousu ihosyöpien määrässä on havaittu niissä maissa, joissa aurinkovoiteita käytetään eniten. Yhdysvalloissa melanoomaan sairastuneiden määrä on noussut 1800% siitä hetkestä kun ensimmäiset aurinkorasvat tulivat myyntiin. Mistä tämä sitten johtuu?

 

Aurinkorasvojen myyjiä kutsutaankin oikeutetusti 2000-luvun käärmeöljyn myyjiksi.

 

 

 • ylös 15
 • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat