Kipeään niveleen löytyy apu

Kipeään niveleen löytyy apu

Auttaako kylmä vai kipulääke sitkeään nivelkipuun? Entä milloin on syytä lähteä lääkäriin? Itsekin voi tehdä paljon, mutta kun särky kestää viikkoja ja yöunet katoavat, kannattaa turvautua ammattiapuun.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Noh!

Olisihan tuossa voinut kertoa tarkemminkin nivelrikosta. Sen hoito ja oireet vaihtelevat ja hoitokin sen mukaan. Alkuun vaivat voivat helpottua liikkuttamalla niveliä ilman painoa eli uiden, vesijumpaten, pyöräillen, uiden. Liikkuminen on osa hoitoa kaikenaikaa. Painon pysyminen normaalina auttaa myös.  Osa tarvitsee tulehduskipulääkityksen, toisille riittää parasetamoli, kolmansille tarvitaan järeämpiä lääkkeitä. Nivel voidaan tukea erililaisilla (kinesio-/ureheilu) teipeillä tai käyttää orotooseja tai muita tukia. Glukosamiini ja hainrusto tuotteet auttavat joitakin. Osalle auttavat niveleen laitettavat lääkeet Hyalgan, Synvisc tms. ja lopulta auttaa tekonivel. Leikkaus sujuu sen paremmin mitä paremmassa kunnossa on pystynyt itsensä pitämään em. prosessin aikana. Tarkempaa tietoa löytyy niveltieto.net sivustolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ravintoaineiden saanti syystä tai toisesta heikkenee, kudoksen hajoaminen voittaa uudistumisen ja kudos alkaa haurastua. Kansanomaisesti tätä kutsutaan elimistön "kulumiseksi".

 

Kuuntele Paula Heinosta, joka kertoo nivelille hyvästä ravinnosta:

 

17.11.13

Osa 4/5 (4:16)

Osa 5/5 (5:08)

http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

 

Oikea ravinto on perusta nivelten hyvinvoinnille:

http://aijaa.com/cUxmvJ

 

Ravinnolla on merkitystä!

http://aijaa.com/wTf3JU

 

Viljat pois ja kasvikset tilalle:

http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 

Glukosamiinin ja Chondroitinin ohella olevia itsehoitotuotteita ovat mm. MSM, hainrustouute, kurkuma, magnesium (sitraattimuoto) sekä inkivääri.

 

Nivelrikossa tärkeimpiä vitamiineja ovat B-, C- ja D-vitamiinit.

 

B1-, B6- ja B12-vitamiinit lisäävät nivelten aineenvaihduntaa.

http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti

 

On osoitettu tutkimuksin, että B-, C- ja D-vitamiinin liian vähäinen saanti on yhteydessä nivelrikkoon. Käytännössä kaikilla suomalaisilla on vajausta B-, C- ja D-vitamiinista, puolella D-vitamiinista myös kesällä.

 

D-vitamiinia 100µg/vrk   10µg tiedetään riittävän vastasyntyneelle, EI muille. D-vitamiini on ratkaisevassa asemassa luuston, nivelten ja lihasten hyvinvoinnille.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

 

C-vitamiinia 500mg/vrk.  Tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg. C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. 

 

Gelatiinia nivelille:

http://karrikoivula.fi/gelatiini

 

Luonnollisempia keinoja nivelrikon hoitoon

http://suomenterveysravinto.fi/blogi/luonnollisempia-keinoja-nivelrikon-hoitoon/

 

 

Lisäksi niveliä kuluttaa YLIpaino, nivelten virheasennot sekä liika rasitus esim. rankka urheilu tai työkuormitus. Mutta näissäkin se oikea ravinto on perusta nivelten hyvinvoinnille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat