Kipeään niveleen löytyy apu

Auttaako kylmä vai kipulääke sitkeään nivelkipuun? Entä milloin on syytä lähteä lääkäriin? Itsekin voi tehdä paljon, mutta kun särky kestää viikkoja ja yöunet katoavat, kannattaa turvautua ammattiapuun.Lue koko juttu

Kipeään niveleen löytyy apu

Kommentit (4)

Noh!

Olisihan tuossa voinut kertoa tarkemminkin nivelrikosta. Sen hoito ja oireet vaihtelevat ja hoitokin sen mukaan. Alkuun vaivat voivat helpottua liikkuttamalla niveliä ilman painoa eli uiden, vesijumpaten, pyöräillen, uiden. Liikkuminen on osa hoitoa kaikenaikaa. Painon pysyminen normaalina auttaa myös.  Osa tarvitsee tulehduskipulääkityksen, toisille riittää parasetamoli, kolmansille tarvitaan järeämpiä lääkkeitä. Nivel voidaan tukea erililaisilla (kinesio-/ureheilu) teipeillä tai käyttää orotooseja tai muita tukia. Glukosamiini ja hainrusto tuotteet auttavat joitakin. Osalle auttavat niveleen laitettavat lääkeet Hyalgan, Synvisc tms. ja lopulta auttaa tekonivel. Leikkaus sujuu sen paremmin mitä paremmassa kunnossa on pystynyt itsensä pitämään em. prosessin aikana. Tarkempaa tietoa löytyy niveltieto.net sivustolta.

  • ylös 23
  • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
....

Nivelrikolle altistaa myös yliliikkuvat nivelet joille ihminen ei mahda mitään. Minulla alle kolmekymppisenä alkoi sormien nivelrikko oireilla. Yliliikkuvuus on myös periytyvää. Se on aiheuttanut minulle myös polven kondromalasiaa ja kroonista lonkkien limapussin tulehdusta joka ei millään parane. Myös erilaisia jännevaivoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat