Kohdunpoisto

Kohdunpoisto on nopea helpotus kuukautisvaivoihin vaihdevuosi-iässä. Lähes joka viidenneltä 45 vuotta täyttäneeltä naiselta on poistettu kohtu.Lue koko juttu

Kohdunpoisto

Kommentit (9)

Kylläåpä huomaa kohdun poiston. Siis ei tietenkään kukaan muu kuin nainen itse. sen huomaa viimeistään siinä vaiheessa kun seksielämä on jälleen sallittua. Ei ole enää entisen veroista seksiä. Leikkauspöydälle jää kipujen ja vaivojen lisäksi hyvät tuntemukset ja orgasmit. Harmi kun halut ei jää. Kohdunpoiston jälkeen on kuin syyhytautinen: kutisee ja raapii vaan ei helpota.

Tästä ne tulee ne vihaiset vanhat naiset. Turhautuuhan sitä vähemmästäkin. ja tyytymätön ihmiinen on kiukkuinen.

  • ylös 56
  • alas 111

Toivottavasti edellisen kirjoittajan asiat ovat kohentuneet tuosta. On kai yleistä, että palautumiseen menee aikaa. Itsellä ensimmäinen yhdyntä takana kuukausi sitten tehdyn leikkauksen jälkeen ja halut ja tuntemukset täysin tallella! Jännitti etukäteen, mutta orgasmi oli tosi hieno ja voimakas. Kohdun napukan poissaolo ei haitannut, vaikka sen ehkä aavistuksenomaisesti huomasi välillä. Hyvät tuntemukset löytyvät kyllä. Oli kivakin huomata miten halut olivat palanneet, sillä leikkauksessa lähti myös hormonikierukka, joka itselläni hävitti halukkuustuntemuksia tosi paljon.

  • ylös 79
  • alas 44
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ellinoora61

No olipahan taas kommentti tuo edellinen. Puhu nyt vaan omasta puolesta. Nuo kuvaamasi oireet kun on toisilla jo ennen kohdun poistoa tai sitten ei edes kohdun poiston jälkeen. Ei kai sitä kohtua huvikseen kukaan lähde poistatuttamaan. Hyödyt ja terveys edellä tietty.

  • ylös 30
  • alas 30
Vierailija

Tämä voi olla kirjoittajan tilanne, johon voisi hakea apuakin. Se ei kuitenkaan ole mikään luonnonlaki, tuskin edes yleinen asia. Itseltäni poistettiin kohtu kuusi vuotta ditten, toinen munasarja pari vuotta sitten kasvaimen takia ja viisi viikkoa sitten leikattiin syöpäkasvain suolesta. Mikään leikkauksista ei ole vienyt haluja eikä orgasmikykyjä. Rakastavan kumppanin syliin halusin viimeisimmän leikkauksen jälkeen pian, aluksi riitti pelkkä läheisyys mutta pian aloimme keksiä enemmänkin tekemistä. Kun leikkauksesta oli 4 vkoa, kokeilin varovasti ottaa hänet sisääni itse ollessani päällä, mutta en uskaltanut jatkaa kunnes hän olisi tullut. Itse kyllä ehdin orgasmiin. Viiden viikon kuluttua rakastelimme jo täydesti, kuitenkin hän koko ajan minua kuulostellen. Ihanasti olen elämässä kiinni, hän on luotettava ja huomaavainen kumppani. Joten kokemus seksistä voi ehkä parhaiten selittyä suhteen luonteella: miten hyvin uskallat ilmaista tarpeesi, uskotko kumppanisi kunnioittavan niitä ja sitä että nyt opetellaan uudestaan ja tunnustellen? Kun ekat kerrat ovat onnistuneet, uskallat vähitellen taas luottaa kehoosi. Toisaalta jokin epämiellyttävä tuntemus voi pelästyttää, etenkin, jos et usko kumppanin kykyyn huomioida sinun tilanteesi vaikka se tarkoittaisikin hänelle ihanan yhdynnän keskeyttämistä. Ajattele itseäsi lempeästi, nyt on taas seksiä ikäänkuin opeteltava. Mutta kehosi on edelleen sinun, ja kyky nautintoon on aivoissa, ei kohdussa. Jos jokin tuntuu huonolta, hae ammattilaisen apua, kohdunpoisto ei ole kastraatio, eikä veitsi käynyt lähelläkään klitorista. Vaginasikin on mitä todennäköisimmin varjeltunut aivan toimintakykysenä, kohtu oli raskauteen, ei seksiin liittyvä elin.

  • ylös 40
  • alas 25
Vierailija

Ihan eri kokemus. Johtuen ehkä vielä esitutkimuksessakin huomaamatta jääneestä kookkasta myoomasta? Joka tapauksessa seksi nykyään parempaa ilman kipua. Kohtu poistettiin alakautta.

Kaiken menettänyt

Minulle tehtiin kohdunpoisto tähystysleikkauksessa ollessani 46-vuotias. Munasarjat jätettiin. Olisin mieluummin halunnut saada lapsen. Minulla ei ole lapsia myoomien, endometrioosin ja silloin vielä toteamattoman keliakian takia. En todellakaan halunnut leikkausta, mutta gynekologi väitti, että se oli ainoa vaihtoehto, koska minulla oli niin paljon myoomia. Pelkäsin leikkausta kovasti. Minulle ei kerrottu, miten pystyy elämään sen jälkeen, ei edes että minun pitäisi käydä gynekologilla kahden vuoden välein. Heti herättyäni leikkauksesta tunsin suurta vihaa ruumistani kohtaan, joka oli pettänyt minut. Pystyin sukupuolielämään ennen leikkausta, mutta en sen jälkeen. Suostuin siihen vain, koska rakastin miestäni. Minulle tuli heti ärtyvän suolen oireyhtymä erittäin pahana, ja seitsemän vuotta myöhemmin todettiin keliakia. Sukupuolielämä sattui. Sitten mieheni kuoli, ja kuuden vuoden kuluttua hänen kuolemastaan uskaltauduin menemään gynekologille. Hän totesi minulla lievän cystocelen, jota ei olisi tullut, jos olisin saanut neuvontaa gynekologilla käymiseen kahden vuoden välein. Sain myös vihdoinkin lääkitystä, jota olisin tarvinnut jo vuosia aikaisemmin. Minulle tämä on ollut kauhea koettelemus, enkä ole tuntenut enää itseäni naiseksi, vaan täysin typistetyksi ja epäonnistuneeksi. Leikkauksesta on kohta 19 vuotta. Se tapahtui yksityissairaalassa, mutta silti hoitoni ja seurantani oli tosi huonoa.

Epätietoinen

Hei mulle tehtiin kohdunpoisto 2v sitten. Tyhmä kysymys tarviiko enää käydä papa-kokeessa? Onko kellään tietoa

Vierailija

Tarvii, tai ainakin suositellaan. Kohdun poisto ei siis ole ns. este, näin lukee seulonnan kutsukirjeessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat