Sivut

Kommentit (34)

Lupaava uusi ehkäisymenetelmä miesten, joka on helpommin käännettävissä kuin vasektomia on kehitetty Intiassa. Called RISUG (Käännettävä esto Sperm ohjatusti tai Vasalgel USA) menetelmä väitetään olevan 100 prosenttia tehokas tutkimuksissa ei ole kiistanalainen hormonihoito ja se kestää vähintään 10 vuotta.

Menetelmässä suonensisäisten myrkytön polymeeri (geeli) edellä kivespussin sijaan, että viilto kuten tehdään vasectomies. Polymeeri sitten toimii turvajärjestelmä, pinnoite seinissä Siemenjohdin (kulkutilan siittiöiden edellä kivespussin), joka kemiallisesti incapacitates sperms koska ne menevät ohi, joten ne voi hedelmöittää munasolun.

"Tunnin, huumeiden tuottaa sähkövaraus, joka mitätöi sähkövaraus siittiöitä, jotka estävät sitä läpäisemään munasolun", sanoo tohtori Guha, joka kehitti ehkäisymenetelmää klo IIT Kharagpur Intiassa.

Tulokset ovat samanlaisia kuin perinteisen vasectomy mutta lisättyä edut se on yksinkertainen, kivuton (sen jälkeen, kun injektio-osa!) Ja helposti palautuva. Jos potilas haluaa palauttaa hedelmällisyyden, kuukausia tai vuosia, polymeeri voidaan yksinkertaisesti huuhdella pois järjestelmän pistosta.

Testauksen jälkeen RISUG on yli 250 vapaaehtoista, Dr. Guha raportoitu vähän tai ei lainkaan muita haittavaikutuksia kuin lievää kivespussin turvotus joillakin miehillä heti injektion, joka haihtuu muutaman viikon kuluttua.

Halpa valmistaa ja helppo hallinnoida, RISUG voisi tarjota kustannustehokas ratkaisu ei-toivottujen raskauksien kehitysmaissa. Kehittyneissä maissa, se antaisi naisille turvallinen pitkän aikavälin vaihtoehtona, vapaa monista riskejä pitkällä aikavälillä syntyvyyden-pilleri käyttöä, mutta myös mahdollisesti vähentää aborttien määrää. Se antaa miehille mukava ja vaivaton ratkaisu kondomeja ja houkutteleva vaihtoehto verrattuna, vasektomia.

"Omaa suuret," Ronald Weiss, Kanadan johtava vasektomia kirurgi ja jäsen Maailman terveysjärjestö, kertoi Wired-lehden . "Jos voimme todistaa, että RISUG on turvallinen ja tehokas ja palautuva, ei ole mitään syytä, miksi kukaan olisi vasektomia."

Tällä hetkellä RISUG ollaan pitkälle kliinisissä tutkimuksissa Intiassa, jossa jotkut potilaat ovat menestyksekkäästi käyttänyt sitä yli 15 vuotta.Yhdysvalloissa pieni säätiö nimeltä Parsemus on ostanut oikeudet aloittaa RISUG (Vasagel) tutkimuksissa toivoo sen kehittäminen maailmanmarkkinoilla. Parsemus toivoo saavansa sen Yhdysvaltain markkinoilla vaihtoehtona vasektomia jo vuonna 2015, kliinisten tutkimusten aloittamista ensi vuonna. On kuitenkin huolta siitä, että lääkeyhtiöt eivät kiinnostuneita RISUG koska se on halpa ainutkertaiseksi ehkäisyväline, joka ei edellytä kuukausittain lääkemääräykset ja näin ei tule heidän seuraava iso raha palkansaajan.

On tärkeää huomata, että RISUG ei anna suojaa leviämisen sukupuolitauteja, vaikka tutkimus on parhaillaan käynnissä testata sen tehokkuutta anti-HIV-aineen, koska usko, että styreeni maleiinihapon voi vähentää pH tasolla pystyvät tuhoamaan HIV siemennesteen.

Lähde: Mies Ehkäisy Information Project

 • ylös 35
 • alas 32

juu!!!! Pikkutoimenpide??? Haistakaa lässyttäjät %¤#!!!¤! Kävin yksit. klinikalla ,maksoi about 1000€ kela korvauksien jälkeen!!  edell vko käynti urologilla = käsipäivää- kerroin syyni ja halukkuuteni juttuun - 5min kuuntelun jälkeen ohjattiin tstoon täyttämään kaavakkeita 74€ kiitos!!!!  viikon kuluttua saliin ,pesua ja karvoja pois stten "viltti" niskaan. Puudutus tuntui "ilkeältä" niinkuin oli tiedossakin mutta sitten!!! Palleja venytellään VATKATAAN etsitään sitä johdinta! Väitetään ettei nää vehkeet tunne mitään!!? kuitenkin vatsaontelossa asti vihloo ja meinaa tulla oksennus! Olen muuten salin ainoa miespuolinen! No sentään hoitsu joka teki esivalmistelut, seurailee naamanväntelyäni ja yrittää näyttää myötätuntoiselta! Noo reilun tunnin puristelun sorkkimisen jälkeen se pätkä putkea oli poistettu ja seuraavan kimppuun. Onneksi se meni niinkuin pitikin! sitten: kiusatut vehkeet kiskotaan tarrateipillä ylöspäin nippuun. Esinahka oli muljahtanut taakse sen venyttelyn seurauksena. Minua katsottiin äimistyneenä kun yritin sohlata sitä turvonnutta nahkaa takaisin! "eikös se noin kuulukkin olla?" Voi PRKL! en ole kuullut että naisväki venyttelisi uloimmat synnyttimensä levälleen kuivumaan ja nihraantumaan alusvaatteisiinsa! Siitä sitten vajaaksi tunniksi odottelemaan paragrafeja joilla minulta nyhdettiin se n.950€ kassalla: Puudutus ja rankka kipulääkitys mahdollisti että ajelin kotiin n 1h automatkan ihan ite! Mutta ilta 9.30 kun pissahätä tuli! tummanpuhuva turvonnut möykky alushousuissa! sitä kikkelinpäätä epätoivoisesti etsittyäni oli pakko vaan antaa mennä ja siivota roiskeet lattialta!! Ai miksen istualtani??! no vehkeet oli teipattu myttyrään ja suuntima oli n 45 astetta ylös!! kivut mielettömät!! soitto paikalliseen ensiapuun , käskivät tulla näytille, odottelun jälkeen tuli oikein kirurgi katsomaan! totesi heti ettei kaikki ole näköjään mennyt "kuin sromsössä" mitään toimenpiteitä ei siilloin iltamyöhällä ollut järkeä ruveta tekemään! kovat satsit lääkkeitä ja lepoa sekä2vko sairauslomaa! että semmoinen pikkujuttu

 • ylös 40
 • alas 38
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Melkoinen tarina edellä.... Voi olla tottakin? Itse kävin paljon parratulla julkisella. Lääkärin ajan sai viikon päähän ja vastaanotolla sain sen lähetteen kuuden kuukauden päähän. Puolentoista kuukauden kuluttua soitettiin tuletko parin viikon päästä. Leikkaus kesti vartin per johdin ja sen teki mieslääkäri, kun muu henkilökunta oli naisia. Johtimien etsiminen oli joo vatkausta, mutta ei sattunut, puudutuspiikki oli kuin verikoe. Joo siitin teipattiin vatsaa vasten, mutta muuten siihen ei koskettu eli ei turvonnut tai nahka mennyt taakse. Leikkaus ei puudutuksen vuoksi sattunut ja outo tunne kävi vatsan pohjalla, kun johtimista vedettiin, mutta meni ohi hetkessä. Seuraavana päivänä pussit olivat turpeessa ja leikkaushaavaa kiristi, mutta muutaman päivän päästä ei tiennyt että olisi edes käynyt operaatiossa. Arpi on vajaan sentin, mutta ei sitä näe ellei etsi pussista. Hinta jäi alle sadan euron. Oliko 80 e päiväkirurginen maksu. Suosittelen! Tänä päivänä nautin sänkyhommista, kun ei pelkoa raskauksista ja olen ylpeä, kun löytyi miestä hoitamaan tämä velvoite, ettei naisen tarvitse mennä isompaan, kalliimpaan ja kivuliaampaa operaatioon

 • ylös 103
 • alas 45

Kannattaa varautua viikon tai kahden viikon sairaslomaan. Ei kannata uskoa noita lääkäreitten virallisia mainospuheita.

Jos ei pieni kipu haittaa ja viikon kipulääkkeitten syönti, niin kannatan. Jalat harallaan pitää kulkea ja välttä istumista.

 • ylös 38
 • alas 35

Taitaa olla tapauksia yhtä paljon, kuin leikkauksia. Itsellä terv.keskukseen sain ajan seuraavalle päivälle 'keskusteluun'. Täyttelin kaavakkeet ja vakuuttelin, että mietitty on. tk-maksu 14€ n. kolmen kk:n kuluttua tuli kutsu päiväkirurgiaan.

Firman vaatteet ja tossut päälle ja hoitsu vei saliin. Petille maate ja alettiin pestä (ilmeisesti spriillä, kun oli niin pirun kylmä. Hoitsu valitteli epämukavuutta empaattisesti). Virolainen heppu tuli, kertoi koko ajan mitä tekee. Puudutus oli kivuliain toimenpide. Sen jälkeen tunutui vai vähän vehkeitten vemppausta.

15-20 min. myöhemmin vietiin puoleksi tunniksi 'heräämöön'. Sitten pieni välipala ja vaatteet päälle. Kotiin pääsin n. parin tunnin kuluttua saapumisesta. Toinen leikkaushaava vähän aristi n. viikon, mutta mitään haittaa ei ollut. Buranaa ei tarvinnut.

Kaikenlaisia kauhutarinoita sitä kuulee, mutta liki 100% operaatioista sujuu 'kuin strömsössä'. Nyt on kiva, kun ei tarvi varoa. Suosittelen kaikille, joilla lapsiluku on täynnä.

 • ylös 40
 • alas 33

Pikkujuttu joo... lääkäri varmisteli, että haluan toimenpiteeseen ja varoitteli, ettei pysty täysin poistamaan "hermokipua". Pötkölleen, housut kinttuihin, viltti päälle ja munat reiästä ulos. Hoitsu jynssäsi vehkeet jollain jääkylmällä desillä. Sitten alkoi se pallien vääntely ja puristelu mikä tuntui kurkussa asti. Tässä kohtaa iskettiin diapamia suoneen, koska sen verran tuskasta oli ja meinasin refleksinomaisesti tehdä linkkuveitsiä. Kipuunhan se ei auttanu mutta ehkä vähän rauhotti. Itse leikkauksessa toinen puoli meni ok mutta toisella puolella kipu oli sietämätöntä. Siis sitä kipua, jonka vain mies voi tietää. Toimeenpiteen lopussa olin päällysvaatteita myöten läpimärkä tuskanhiestä. Lääkäri ei ommellut haavoja vaan laittoi "perhoslaastarit". Kotiin kun pääsin alushousut olivat läpimärät verestä ja laastarit lionneet irti. Haavoja hoideltiin suihkuttelemalla ja myöhemmin Sorbact-haavalapuilla ja vaikka millä. Haavoista toinen puoli parani vähä nopeammin, toisella puolella kesti kuukauden ennenkuin haava oli parantunut. Haava vuoti kaiken aikaa. Mitään muuta oiretta ei juuri ollut, kipukin olematonta.

3kk kuluttua toimenpiteestä vein näytteen, jossa todettiin olevan runsaasti eläviä ja kuolleita siittiöitä. Takaisin lähtöruutuun.

Itse en voi suositella toimenpidettä kenellekään, en "pienenä toimenpiteenä" enkä "varmana ehkäisymenetelmänä".

 • ylös 42
 • alas 39

Olen parhaillaan "toipilaana" vasektomiasta joka tehtiin minulle torstaina 5 päivää sitten. Toimenpide yksityisellä meni loistavasti ja palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiallista. Pelko siitä että paikat eivät toimisi oli minulla päällimmäisenä mielessä tietenkin. Pelot häipyivät jo parin tunnin sisällä kun sain laiskotella kesäkuumuutta paossa olohuoneen sohvalla katsellen vaimoani ;). Paikat olivat ja ovat vieläkin vähän hellänä mutta niinkauan kun vältti pitkää istumista ja seisomista niin burana per 6 tuntia piti elämän siedettävänä.

Mielenkiintoinen havainto oli se että kiima oli rajusti lisääntynyt ja yritykset innostuksen välttämiseksi oli tuhoon tuomittuja. Lääkäri oli ilmoittanut että parempi ettei harrasta seksiä n. viikkoon mutta kun teki niin mieli. Leikimme siis lauantaista alkaen muutamia kertoja kuitenkaan laukeamatta ja kaikki tuntui hyvältä, ei kipuja. Sitten leikin jälkeen sunnuntaina kun rauhoittelin itseäni niin tuntui yhtäkkiä siltä kun yksi pallo olisi liikahtanut vaikka makasin paikoillani. Sen jälkeen tuli kipu ja uuteen paikaan leikkaushaavan viereen. Siellä oli oikein pieni paakku tunnistettavissa. Kävely tuntui pahalta ja myös kaikki muu mutta jäähdyttely kylmällä helpotti asiaa. Arvelin että kuumuus oli tehnyt tepposet taikka meidän leikit. Ajattelin että odotan viikon ulos ja jatkoin jäähdyttelyä.

Maanantaina paikat olivat jo paremassa vireessä mutta vielä hellinä samaan tapaan kun edellisenä päivänä, ei niin kipeinä kuitenkaan. Vaimo innostui leikkimään sotilaani kanssa ja ajattelin että nyt saa mennä ja laukesin. Yllätys oli suuri kun kipu samalla poistui kun ihmeen kautta. Jäljelle jäi vaan haavojen pieni aristelu. Mitä siis opin tästä: Älä nosta painetta jos ett laukaise sitä! Tai jos nostat ja kaikki tuntuu hyvältä niin laukaise!

Tästä lähtee aurinkoinen toinen puoli elämää liikkeelle! Kiitos rakkaalle vaimolleni!

 • ylös 37
 • alas 33

Jatkoa edelliseen 28.7.14 kirjoittamaani tilannetiedotukseen.

Oli hyvä todeta että purkautuminen helpotti oloa. Tätä toistui pari kertaa sinä aikana kun turvotus laski. Nyt olen siis puolitoista kuukautta viisaampi ja niin sanotusti puolivälissä labrakokeisiin. Nuo 20-30 syöksyä on jo tehty joten putket alkavat olemaan siittiöistä jo vapaita. Mikä on muuttunut?

Alkupäivien kiima on vähentynyt normaalitasolle joten ei huolta kumpaankaan suuntaan. Aamujäykyys on taattu ja siinä välissä kaikki toimiii moitteettomasti. Syöksyn nestemäärä on sanoisin samaa luokkaa, en ainakaan huomaa eroa. Toisaalta minulla on aika runsas muutenkin.

Kivut ja muut: Ainoastaan sormilla hakemalla tunnistaa paikat joihin toimenpide tehtiin. Niissä on herneen kokoiset arvet mutta ne eivät näy päällepäin eikä tunnu. Ompeleet irtosivat 2-3 viikkoa leikkauksesta niinkuin oli ilmoitettu.

Viikko sitten uskalsin taas siistiä paikkoja, varmaan olisin voinnut aikaisemminkin mutta halusin olla varovainen. Paikat sai sheivattua nätisti ilman nirhaumia. Hyvä lääkäri!

Maku ja koostumus: Itse huomasin että neste ei ehkä enää ole niin liisterimäinen kuin aikaisemmin mikä tietenkin on etu monessa mielessä. Tämä voi kuitenkin olla muusta johtuvaa. Maku on muuttunut paremmaksi vaimoni mielestä. Aikaisemmin hän ei ole pitänyt olenkaan mausta ja vastaavasti on karsastanut loppuun nauttimista. En voi siis valittaa :)

Sanoisin tässä vaiheessa että jos tämä jatkuu näin niin suosittelen lämpimästi!

 • ylös 38
 • alas 32

Seurava askel otettu tuohon heinäkuussa tehtyyn vasektomiaan.

Kävin tänään antamassa näytteen, nyt sitten odotellaan kirjettä saapuvaksi pari päivää...

Kaksi vuotta sitten pistin asian vireille kunnallisella puolella ja tähän päivään mennessä en ole kuullut HYKSiltä mitään. Soitin viimeksi vuosi sitten heille ajanvaraukseen kysyäkseni jonopaikkaani ja kun hoitaja sai naurultaan henkeä niin hän sanoi ettei pariin kolmeen vuoteen tarvitse vielä varautua sinne pääsemiseen. Siksi sitten päätimme uhrata lomakassan kesällä yksityistoimenpiteeseen jonka sai samalla viikolla järjestymään. Sääli että asumme vielä Suomessa, Ruotsissa olisi julkisella puolella Tukholmassa saanut ajan kuukauden sisään.

 • ylös 34
 • alas 38

No niin :)

Lääkäriltä tuli vapauttava tieto. Ei ole enää uimareita nesteessä. Siis tästä lähtee toinen osa elämää sisältäen rajatonta yhdyntää missä vain ja milloin vain :)

Kokemuksena mielenkiintoinen ja erittäin suositeltava jos tarvetta vaan löytyy!

Suositukseni kaikille nuorille pareille. Lapset kannattaa hankkia vielä kun vuosirenkaiden määrä alkaa kakkosella ja sitten niistä jaksaa nauttia. Kun lapset ovat aikuistumassa niin pääset itsekkin revittelemään ja nauttimaan ilman että tulee huono omatunto.

Rakkaudentäyteistä elämää kaikille!

 • ylös 34
 • alas 41

Näitä lueskellessa alkaa tuntua että ei se Härmäläinen tapa, 2 tiiliskiveä + purana, olisikkaan niin kauheaa...

 • ylös 33
 • alas 35

Minulla ei mennyt vasektomia ihan "putkeen". Julkisella puolella jouduin harjoittelijan koekaniiniksi. Operaatio oli kivulias ja räpellystä kesti n. tunnin verran. Lopulta jouduttiin hakemaan asiansa osaava girurgi hoitamaan homma loppuun.

Kivekset turposivat, kipeytyivät ja tummuivat, haava tulehtui ja vielä 4 kk jälkeen kivekset ovat herkät/kipeät. Nyt päällä on paha kuumeinen virtsatietulehdus ja toinen kova antibioottikuuri. Lääkärin mukaan tulehdus voi hyvinkin olla seurausta vasektomiasta.

Tämä kokemus vahvistaa, että kaikkeen kirurgiaan liittyy riskejä. Kannattaa tarkkaan harkita vasektomian ottamista. Erityisesti se pitää aina tehdä omasta halusta, ei parterin painostuksesta.

 • ylös 41
 • alas 31

Hei taas,

nyt on kulunut yli vuosi toimenpiteestä ja ajattelin tehdä loppuraportin.

Noin pari kuukautta sitten HYKS soitti ja ilmoitti että nyt olisi mahdollista tulla yleiselle puolelle tekemään toimenpide. Siis kolme vuotta siinä olisi kestänyt... en tiedä miksi vielä maksan veroa tähän maahan...

Itse asiaan:

Tuntemukset - paikat toimivat hyvin ja en haluaisi perua tätä. Sen verran helpommaksi elämä on muuttunut. Kumit on meillä nykyään mukana vain varmuuden vuoksi jos joku tulee meidän kanssa leikkimään mutta keskenämme voimme milloin vain missä vain ja huoletta temmeltää. Ihanaa <3

Toiminta - peli toimii sanoisin paremmin kuin ennen, varmaan siksi kun yksi pelko on poissa vaivaamasta. Stamina on mielestäni parempi, voin touhuta pidempään ja rajummin. Jos rakentaa kiimaa pitkän aikaa ja touhuu pitkään ennen itse syöksyä niin huomaa että paine nousee ja se voi jomottaa vähän. Ei kuitenkaan niin että siitä olisi haittaa. Kassit on mielestäni pienemmät kuin aikaisemmin mutta se voi olla harha... en ole varma.

Neste -  samanoloinen kun aikaisemmin mutta kuten mainistin niin ei niin liisterimäinen. Maku on hyvä ja nesteen määrä on sama, en näe eroa ja satsi lentää yhtä hyvin kuin aikaisemmin.

Mitä tekisin toisin - yksi asia tulee mieleen: Olisi pitänyt tehdä tämä jo 15v sitten! Jos tiedät että lapset on tehty etkä lisää tee niin suosittelen lämpimästi leikkausta. Elämänlaatu kohenee kohisten ;)

Rakastelun täytteistä elämää kaikille teille!! XOXOXO

 • ylös 60
 • alas 65
Philip J Fry

Sen verran kommentoin tekstiä, että sterilisaatio ei ole halpa - työnantaja ei maksa palkkaa ajalta jonka olet töistä poissa. Minun tapauksessa ansionmenetys oli 400 €

 • ylös 28
 • alas 28
Vierailija

Itselle maksoi ihan kiltisti sen peräti kahden päivän verran jonka lääkäri määräsi.  Jotenkin tuntuu että näihin keskuteluihin eripuolilla nettiä "jeesukset"/muut vastustajat pelottelevat  akikella mahdollisen ja keksityllä

 • ylös 29
 • alas 28
Vierailija

Hei kaikki,
Kaksi vuotta vasektomiasta josta olen pariin otteeseen raportoinnut.
Edelleen kaikki hyvin. Rakkauselämä toimii mainiosti ja yhtään en ole katunut. Muutoksia en ole huomannut. Toiminta, pussit, neste, erektio ja kestävyys on samaa luokkaa jos ei jopa parempi. Nyt tulee rakasteltua paljon useammin ja vaimon terveys on parantunut kohisten kun ei joudu leikkimään hormoonien kanssa.

Aurinkoista kesää kaikille!

 • ylös 31
 • alas 29
"Kun oon ennenkin ollu"

Nyt ikää 66 vuotta. Narut katkaistiin  47 vuotiaana. Emännän piti lopettaa iän takia pillerit. Operaatio sujui kuten edellisessä kirjoituksessa. Ne puheet kivuttomuudesta saa katsoa propagandaksi. Viikon kävelin jalat harallaan niinkuin kehonrakentaja, eri syystä tosin. Ohi sekin meni. Harmillisin seuraus on, että mitään ei enää tullut putkesta, paitsi limaa. Yhtä hyvältä tuntui ja tuntuu vieläkin. Silti jotakin hommasta puuttuu kun ei lennä.

 • ylös 28
 • alas 26
Vierailija

Itse juuri tullut kunnalliselta putkienleikkauksesta ja hyvinhän se meni muutamia juttuja lukuunottamatta. Alkuun buranaa ja diapamia naamaan ja siitä tunnin päästä housut pois ja pöydälle. Sitten ajeltiin karvat ja putsattiin alue alkoholilla joka poltti hetken aika kovaa! Sen jälkeen tulikin puudutus piikit 3kpl. Ensin 1 joka tuntui verikokeelta mutta toinen ei tuntunut missään.
Siitä sitten hommiin ja kaikki meni mukavasti kunnes tuo sähköpoltin jolla johtimet poltetaan kiinni päätti sanoa itsensä irti.
No toinen laite tilalle ja ei muutosta. Loppujen lopuksi sekin saatiin toimimaan ja polteltiin menemään grillin tuoksussa.
No toinen puoli sitten meni ihan hyvin paitsi että lääkäri sohaisi kivesvaltimoon reijän ja mietti että miten sen nyt tyrehdyttää! No sekin poltettiin kiinni ja vielä tikattiin, mutta varoteltiin että tarkkaile ja jos tulee turvotusta sekä kovaa kipua niin takas heti!
All and all...Hieno kokemus! En kadu hetkeäkään! Nyt odotellaan millaset kivut tulee :D Nyt ei ainakaan yhtään kipuja.

 • ylös 25
 • alas 29

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat