Nivelrikko tykkää liikkeestä

Nivelrikko tykkää liikkeestä

Nivelrikkoa voi ehkäistä tai ainakin siirtää vuosilla eteenpäin. Pysyäkseen terveinä nivelet tarvitsevat virikkeitä, siis liikuntaa. Se auttaa jo sairastunuttakin pitämään kivut kurissa.Lue koko juttu

Kommentit (12)

Viljat pois ja kasvikset tilalle:
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

Glukosamiinista apua?

Glukosamiinista on paljon kiistelty, ja siitä koskeva tutkimustieto on kohtalainen. Suurin osa henkilöistä saa siitä apua riittävällä annoksella, joka on 1500mg / vrk. Glukosamiinia on olemassa lääkkeenä että ravintolisänä.

Glukosamiinin kelakorvaus lopetettiin koska, tehtiin tutkimus eri aineesta kuin sulfaatista. Ja tämä eri aine ei auttanut.

Itse söin tätä n. vuoden.
 
http://www.iherb.com/Now-Foods-Glucosamine-Chondroitin-Extra-Strength-240-Tablets/582

Ja söin 2 kapselia päivässä eli 1500mg.
 
Sitä ennen söin kelakorvattavaa Arthryliä 1500mg, jossa ei ole Chondroitinia.

Glukosamiinin ohella olevia itsehoitotuotteita ovat mm. MSM, hainrustouute sekä inkivääri.

Nivelrikossa tärkeimpiä vitamiineja ovat B-, C- ja D-vitamiinit.

B1-, B6- ja B12-vitamiinit lisäävät nivelten aineenvaihduntaa.
http://www.valioravinto.fi/tri-mullerin-oluthiivatabletti

On osoitettu tutkimuksin, että C- ja D-vitamiinin liian vähäinen saanti on yhteydessä nivelrikkoon. Käytännössä kaikilla suomalaisilla on vajausta C- ja D-vitamiinista (jos ei syö purkista riittävästi), puolella D-vitamiinista myös kesällä.
 
Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos.
 
Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on vakava D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.
 
Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.
 
Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.
 
Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.
 
D-vitamiini on erittäin halpaa.

Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.
 
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on nivelrikon kivunhoitoon ja nivelten liikkuvuuteen auttanut todella hyvin apteekeissa myytävä Artile juotava neste 1purkki/päivä .

Enää ei särkylääkeitä tarvitse syödä ja vatsakin tykkää..

liikunnallinen mies 50 V

"Lääkäriin tulee varata aika heti". Äidilläni on nivelrikkko ja kärsin oireista itsekin. Varasin ajan lääkärille ja niveliä kuvattiin. Löytyi alkavaa nivelrikkoa. Ohjeet oli kiitos ja näkemiin. Miksi siis piti varata aika lääkärille??

Itselläni toisenasteen nivelrikko polvessa. Liikun todella paljon.. otan säännöllisesti ns. kukonhelttauutepiikkejä polveen. Nyt on tullut vielä parempi valmiste ei tarvitse ottaa kuin yksi piikki, maksoi yksityisellä vajaat 300 euroa.

Löydät netistä tietoa asiasta.

Nykyään vallalla oleva idioottimainen periaate "Kipujen kanssa pitää vaan oppia elämään ja hyväksyä ne" takaa sen, että nivelrikkoinen ei koskaan tule saamaan hoitoa. Nivelrikko on niin yleinen vaiva, että lääkärit eivät ole halukkaita paneutumaan sen parantamiseen. Hoitoa on alettava vaatia. Paraneminen on mahdollista, jos tahtoa viranomaisilta riittää. Tässä yksi esimerkki:  " Vastoin suomalaisessa terveydenhuollossa esiintyvää uskomusta, nivelrikosta voi kuntoutua. Nivelrikon käypähoitosuosituksissa tavoitteena ei ole kuntoutuminen, vaan kivun lievitys ja leikkausen siirtäminen. Tästä syystä hoitomenetelmät rajoittuvat kipu- ja tulehduslääkkeisiin, painon hallintaan ja lihasten vahvistamiseen. Medilife klinikoilla on ollut käytössä hoitokonsepti, jossa määritellään nivelen kunto ja tarvittavat kuntoutustoimenpiteet. Nivelrikon kuntoutuksessa tärkein tekijä on nivelen rustokudoksen kunnon palauttaminen. Tällöin myös nivelen kivuton toiminta palautuu." Jne. Ei muuta kuin hoitomenetelmät uusiksi ja nivelet terveiksi!

 

Jos ravintoaineiden saanti syystä tai toisesta heikkenee, kudoksen hajoaminen voittaa uudistumisen ja kudos alkaa haurastua. Kansanomaisesti tätä kutsutaan elimistön "kulumiseksi".

 

Mutta tämähän ei sovi lääketeollisuudelle. He tekevätkaikkensa, jotta lääkekauppa käy.

mummu

Moniko lääkäri on saanut koulutuksen yhteydessä vaihtoehto hoito ohjeita?
Provision mahdollisuus lääketeollisuuden osalta myöskin on kiinnostunut.
.Näin kerran kaapin (lääkärin huoneen )paljon näytteitä josta sain maksuttoman lääkkeen. ..

Vierailija

Minä uskon, että lääkärit siirtävät leikkausta mahdollisimman kauaksi, sillä leikkaukset eivät ole koskaan riskittömiä. Itsekkin olen kyllä sillä kannalla, että omalla nivelellä mahdollisimman pitkään. Liikkumalla ja terveellisillä elämäntavoilla leikkausta voi siirtää jopa useimmilla vuosilla. Toisekseen nuorille ei mielellään tehdä keinonivelleikkausta, koska uusinta leikkaus on mahdollisesti edessä, ja uusintaleikkaus voi olla paljon haastavampi kun ensimmäinen leikkaus.
En usko, että lääkärit eivät pahuuttaan leikkaa,
kyllä he osaavat arvioida tilanteen milloin leikkaus on ajankohtainen.
Itselleni jouduttiin tapaturman seurauksena laittamaan keinonivel, mutta huono liikkuminen ja lepokivut kestivät 15v. Mutta oli paljon hyviäkin jaksoja, enkä itse ollut halukas niin suuren leikkaukseen. Lopulta leikkaus jouduttiin kuitenkin tekemään, ja ikääkin oli tarpeeksi, että tuskin uusintaleikkausta tarvitaan, elle mitään yllättävää satu, koskaanhan ei tiedä. Mutta toivotaan parasta.

Vierailija

Youtubessa on videoita ja siellä tilastoja uusintaleikkauksista.Mitä vanhempana ihminen leikataan sitä epätodennäköisempi uusintaleikkaus. Keinonivelellä ei voi harrastaa urheilua vaan sen tarkoitus on mahdollistaa normaali eläminen, asiointi jne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat