Apua kylmäallergiaan?

Kommentit (3)

Vierailija

Pentti Mustajoen mielestä kylmäallergia menee vuosion kuluessa ohi ei pidä paikkaansa. Meillä tämä kulkee suvussa ja kaksi henkilöä on kuollut tähän tautiin. He ovat tukehtuneet kurkun turpoamiseen. Itse olen tiennyt sairastavani tätä allergiaan yli 50 vuotta ja olen ollut lukuisia kertoja hengenvaarassa. Vaaratilanteita ovat yleinen tietämättömyys ja avun saanti esim. pelastushenkilökunnalta. Nykyisin minulla on kaikkeen kirjalliset ohjeet, jotka voin näyttää tarvittaessa. Samoin minulla on aina mukana ensiapupiikki. Suomessa terveydenhoitohenkilökunnalle tämä allergian on tuntematon ja monesti suhtautuminen on aivan käsittämätöntä.

Vierailija

@vierailija (11.9.2013)

Ilmeisesti joillain tuo voi olla elinikäinen, mutta esimerkiksi itselläni kylmäallergia on hellinnyt. Kun olin 7v minulle tuli ensimmäisen kerran oireita kun olin kesällä uimassa (23 asteisessa vedessä) ja vuosia minulle tuli oireita hyvinkin helposti. Nyt olen 20v ja en saa oireita vaikka jääpaloja söisin ja vaikka en avannossa voikkaan uida ja pidempi altistus kylmälle voi laukaista lieviä oireita,en ole saanut pahoja reaktioita pitkään aikaan.

Voi olla, että jos on suvussa taipumusta sairauteen, se tulee pahempana, mutta ei sairaus välttämättä ole elinikäinen.

Vierailija

Olen luullut olevani kylmäallergikko, mutta luettuani tästä en ilmeisesti olekaan. Minulla ei ole mitään vaivoja ulkona edes pakkasessa, mutta kun sisällä kosketan kylmään alan aivastella ja nenä alkaa vuotamaan heti.  Tätä on jatkunut parikymmentä vuotta. Olen 84-vuotias ja hiihdin nuorena kilpaa useana talvena jopa 35 - 41 asteen pakkasella. Liekö vaivani yhteydessä siihen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat