Puolison alkoholismi – mistä apua?

Puolison alkoholismi – mistä apua?

Miehen juominen on rankka osa monen naisen ja perheen elämää. Sosiaaliterapeutti neuvoo, mitä puoliso voi tehdä alkoholiongelman voittamiseksi.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (48)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi kaksikymppinen! Ota ja lähde ja jätä se kaverisi! Sulla on elämä edessä, älä missään nimessä anna kenenkään miehen nujertaa sun itsetuntoasi. Hae AA-kerhosta apua, siellä sua ymmärretään. Nenä pystyyn ja rohkeutta. Oma rauha ja vapaus on sen arvoista! Kannustusta ja tsemppiä!

Voin suositella tutustumaan Alkuajatukseen, se menee tarpeeksi syvälle ongelmien ytimeen ja siksi ne voi ratkaista. Selkeyden eteen joutuu kyllä tekemään työtä, mutta tulos on taattu jos sen työn tekee. Itse onnistuin muuttamaan elämäni täysin sen avulla, ja olen varma että siitä on apua myös muille. Löytynee googlaamalla.

Kuullostipa niin tutulle :( kyyneleet tuli silmiin kun tajusin olevani tuossa samassa tilanteessa mieheni juomisen kanssa. Perhettäni olen koettanut saada pidettyä kasassa ja kulissit pystyssä..voimat vain alkavat loppua. Ja jatkuva huono omatunto siitä,että pieni lapsi joutuu elämään kaiken tämän riitelyn ja miehen juomisen keskellä särkee sydämeni :(

Kyllä, erittäin tuttua, surullista mutta totta. Olemme olleet vuodesta 1978 yhdessä ja naimisissa vuodesta 1980. Mieheni oli jo alkoholisti kun tapasimme, mutta luulin hänen jokapäiväistä tissutteluaan "eurooppalaiseksi" nautiskeluksi. Tuli viimein aika jolloin meni vähintää  yksi suomiviinapullo päivässä plus vähintään kahdeksan kaljaa. Siinä vaiheessa erosin ja sain siirrettyä kaiken omaisuuden omiin nimiini, lapsille tulevaisuuden turvaksi. Menimme uudelleen naimisiin, mieheni raitistui ja oli seitsemän vuotta raittiina, minkä nyt särkylääkkeitä söi hurjat määrät. Viime syksynä retkahti, ajoi autoa juovuksissa mutta sai pitää korttinsa kun sai puhuttua itselleen alkometrin autoon eli pillin joka vinkuu aina välillä matkaa ja siihen pitää puhaltaa. Ajellaan siis pillit vinkuen :). Nyt hän edelleen tissuttelee. Välit lasten kanssa repaleina ja hänen juomistaan käytetään keppihevosena kaikenlaisiin välisuhdesotkuihin. Olenkin päättänyt nyt itse puhaltaa pilliin ja laittaa pelin poikki. Olen ollut hänelle äiti enemmän kuin vaimo. Tyypillisesti kaikki vastuu on ajan kanssa siirtynyt minulle enkä nauti tilanteesta, en siis nauti vallasta. Hän on aina nro 1 ongelmineen. Koen, että hän on varastanut elämäni ja käyttänyt lapsia valtapeliinsä. Nyt kuusikymppisenä aion viimeinkin riuhtaista itseni irti. Sääliä en enää tunne, sillä hänellä on ollut monta mahdollisuutta.

Syvälle kolahtanut ja realistinen juttu Hyvässä Terveydessä, kiitos. Meitä juovien puolisoita on varmasti paljon. Itse olen iloinen siitä, että en itse ole alkanut tämän 23 vuoden liiton aikana juomaan ja lapsilla on ollut toinen vanhempi, joka on aina huolehtinut. Kuinka kauheaa mahtaa olla niillä monilla lapsilla, joiden molammat vanhemmat dokaavat. Nyt kun esikoinen on lentänyt pesästä ja kuopuskin varmaan lähitulevaisuudessa, on tullut aika ensimmäistä kertaa todella pysähtyä miettimään omaa jaksamista ja tulevaisuutta. Toki tämä lähteä vai jäädä-kysymys on pyörinyt mielessä jo vuosia, mutta vasta viime aikoina olen ihan oikeasti sisäistänyt ajatuksen, että jokainen aikuinen vastaa omasta elämästään ja että voin, ihan oikeasti voin, lähteä jos en enää jaksa. Aloittaa alusta. Hurja ja pelottava ajatus keski-ikäiselle naiselle, joka ei ole koskaan elänyt yksin eikä muutenkaan ole erityisen rohkea. Mutta vaikka ajatus, että tämä juomisen aheuttama vuosien ahdistus lakkaisi, tuntuu melko utopistiselta, voisi sekin olla eron myötä mahdollista! Syksyllä jo meinasin lähteä, mutta jäin ja muutama kuukausi meni paremmin. Juomisen väheni minimiin ja aloin taas nähdä hänessä niitä monia hyviä puolia, jotka jäävät juomisen jalkoihin. Mutta tuli Joulu ja sen myötä monen päivän putki ja eilen 31.12. jalat eivät olleet kantaa. Eli vaikka miten aina uudestaan ajattelisi, että "kyllä tämä tästä", ei se mene niin. Parempaa Uutta Vuotta meille kaikille juovien siipoille! Amtakoon se rohkeutta tehdä oikeita päätöksiä, niitä kipeitäkin...

Jos puoliso ei halua apua, niin vaihtoehtoja on tasan 2, jäädä kärsimään tai lähteä. Kannattaa lähteä. Se on kaikille parasta ja varsinkin lapsille.

Lähteminen vaatii niinikään voimaa, ja valitettavan usein voimat on niin vähissä ettei vain jaksa lähteäkään... tämä on niin surullista..

Niin oikeassa olet.Joko juominen hyväksytään,eli mahdollistetaan tai sitten erotaan.Jos juova osapuoli ei halua raitistua,ei ole tehtävissä yhtään mitään,sen jokainen ymmärtää.Kaikki lähtee omasta halusta,muuttaa ei voi kuin itseänsä..Kumpikin valinta vaatii veronsa,ei ole helppoa lähteä,eikä helppoa jäädä.Sanoisin kuitenkin,että valinta on tehtävä ja silloin ei juovaa voi siitä syyttää,jos jää katselemaan ryyppäämistä ja sekoilua..Itse lähdin,parikymmentä vuotta juovaa,itsekeskeistä ja petollista siippaa katseltuani ja kaikki väylät,terapiat,katkaisulaitokset ym. kokeiltuamme.No,apu löytyi kuin löytyikin juuri erottuamme,päihteettömästä,aivan erillaisen hoitotavan omaksuvasta laitoksesta,josta en ollut kuullut aikaisemmin.Olisinpa kuullut vain hiukan aiemmin,olisin säästyntyt siskoni hautaamiselta.Samat laitokset,samat epätoivoiset yritykset eikä apua,joten oman käden kautta lähti.Kuten moni muukin nuoruuden tuttu.Mies ollut raittiina toistakymmentä vuotta,ilman halua juoda,kuten tosi moni muukin saman jutun käyneistä.Alkoholismi on sairaus,johon hoitona ei sovi muut päihteet esim.lääkkeet(kaikki keskushermostoon vaikuttavat).Ihmettelin tätä jo aikoinaan,kun siskoni laitoksissa ollessaan oli kuin kossupullon vetänyt,leukaperät rinnuksilla sössöttäen,että eikö ole ihan sama tilanne,yhtä sekaisin kuin juoneena.Enää en juovaa katselisi,on se niin rankkaa puuhaa.Siinä menee itseltä elämä hukkaan.

Tein juuri sen ison ratkaisun ja kähdin lopullisesti. Eropaperitkin laitoin jo postiin. Mieheni kävi Minnesota hoidon kuukausi sitten loppui hoitojakso ja oli selvinpäin ekaa kertaa meidän 15 vuoden historian aikana 8 viikkoa kunnes nyt perjantaina pullo aukesi ja homma oli samaa kuin aina ennen huorittelua haukkumista ja lasten kuullen. 

Onneksi otin jo 2 vuotta sitten meille lasten kanssa vara-asunnon nyt asutaan täällä ja katsotaan mitä elämä voi meille antaa ilman tuota alkoholistia. Ja kas kummaa syy juomisen uudelleen alkamiseen olen minä. Paskamainen komenteleva marttyyri akka joka huoraa jokaisen vastaan tulijan kanssa. Nyt olen vuoden tehnyt hurjasti töitä sain oman työn ja siinä sivussa olen  hoitanut miehen maatilaa. Eli aamusta 4.25 navettaan siitä töihin 6.45 alkaa oma työ siitä kotiin ja suoraan navettaan Ja kaikki tämä on palkittu haukkumalla kun ei koskaan tee mitään eikä ole edes kotona. Mutta nyt riitti kiitti vaan. Kun tämä huoli vielä helpottais ja oppisi elämään vain itselleen ja lapsille. 

Kova paikka on se mies sinne jättää ja varsinkin ne eläimet kun nyt en tiedä hoitaako ne vai eikö on jo monesti sattunut ettei ole muistanut aamusta lypsylle lähteä kun soitan varmistus soittoa töistä niin nukkuu. Nyt en soittele nukkukoot kyllä sen perästä näkee miten käy jos eläimet jää hoitamatta. 

Tänään jo soitteli että voitko tulle hoitamaan kun hälle ois hommia totesin vaan että en ja luuri kiinni. 

KUn vain pysyisi päätöksessään osaa olla niin ihana ja manipuloiva kun on selvinpäin.  Lähtekää muutkin ja pelastakaa itsenne.  se kohta 45 nainen joka haluaa oman elämän ja kunnon prinssin rinnalleen.

 

Hei. Minun mieheni juo joka päivä ja hänen mukaan vika on minussa. Minä saan omalla käytökselläni hänet juomaan. Viikonloput hän on kavereiden kanssa menossa ja minä hoidan kotona 7 koiraa. Onnen hetkiä oat ne hetket kun mies on poissa ja saan olla kotona yksin. Myös uskottomuus on tullut mukaan kuvioihin. Itse en paljoa käy missään  , kun rahat menevät mieheni juomiseen. Ymmärrän etttä . alkoholismi on sairaus ja alkoholistia pitää ymmärtää ja tukea , mutta kuka tukee ja kuuntelee alkoholistin puolisoa.

Alkoholisti loytää AINA syyn juomiseen muista,asioista tai ihmisistä.Expertti syyllistämään,kunhan vain ei tarvitse katsoa totuutta silmiin.Valehtelee,pettää ja juonittelee.ymmärtää ja auttaa täytyy,mutta rajansa kaikella hei..Kirjoitin tänne 22.4,lue,mitä mieltä olen.Pilaat vain oman,ainutkeryaisen elämäsi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat