Mustasukkaisuus vie voimat

Mustasukkaista raastaa pelko: entä jos kaikkein rakkain ihminen hylkää minut? Samalla hän karkottaa rakkainta pois luotaan loputtomalla epäluulolla ja syyttelyllä. Puhuminen auttaa, mutta sairaalloiseen mustasukkaisuuteen tarvitaan ulkopuolista apua.Lue koko juttu

Mustasukkaisuus vie voimat

Kommentit (6)

Miksi ihmeessä tällainen miehiä syyllistävä asetelma tässä artikkelissa? Naiset osaavat ihan yhtä hyvin mustasukkaisuuden kuin miehet - elleivät paremminkin. Oma avioliittoni muistuttaa oheista kuvausta sillä ratkaisevalla erolla, että sairaalloisesti syyttävä osapuoli on vaimoni, joka on syyttänyt minua milloin kenenkin vieraan naisen kanssa vehtaamisesta ilman, että siihen olisi mitään syytä.

  • ylös 19
  • alas 19

Uskon, että naisetkin voivat olla äärettömän mustasukkaisia. Mistä riittää loputtomasti aiheita syytöksiin, ellei ole yhtään hyvää syytä? Onko olemassa jotain tiettyä teemaa, mistä erityisesti tulee sanomista sekä riitaa? Jos tässä jutussa nyt ilmennetään, että useimmissa tapauksissa miehet vievät mustasukkaisuutensa vielä pidemmälle teoissaan. Enimmäkseen tuossa tekstissä kyllä puhuttiin mm. kumppanista, mustasukkaisesta osapuolesta, petetystä ja pettäjästä. Eivät siis täten ilmennä henkilön sukupuolta. Esimerkissä verhoista mainittiin oletus merkistä naapurin miehelle. Mitäpä jos kyseessä olisi mustasukkaisuuden kyllästämä homosuhde?

  • ylös 18
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin tai lesbosuhteessa oleva toinen osapuoli olisi bi-seksuaali nainen, joka oletetusti pettää naapurin miehen kanssa. Ehkä ajatuksesi ovat vain kyllästettyjä heteronormatiivilla, sillä minä en huomannut jutussa pelkkää miesten syyllistämistä.

  • ylös 17
  • alas 17

Mustasukkainen saattaa itsekin haluta vapaaksi mustasukkaisuudestaan, mutta häneltä puuttuu ongelman ymmärrys, eli että mikä saa hänet toimimaan vasten tahtoaan. Olin aiemmin aika mustasukkainen, mutta tutustuttuani Alkuajatus-nimiseen opukseen aloin ymmärtämään varsinaisia syitä, ja siksi onnistuin myös ratkaisemaan ongelman, m.m. tämän ongelman siis, sisäinen epäselkeys vaikuttaa monelle alueelle elämässä. Mutta siihen kannattaa tosissaan tutustua, opit tuntemaan itsesi aivan eri tasolla ja elämänlaatusi paranee.

  • ylös 35
  • alas 23

on olemassa syitä mustasukkaisuudelle, se että on tullut aiemmin petetyksi ja kertoo puolisolleen siitä sekä siitä että ensin tuli ilmi pieniä valheita sitten isoja ja lopulta pettäminen. Ja kuitenkin uusi puoliso aloittaa suhteensalaamalla,valehtelemalla ja olemalla sulkeutunut. Kyllä se laukaisee tehokkaasti pelon siitä että tuokin pettää ja mitä rakkaammaksi ja tärkeämmäksi toinen tulee sitä enemmän pelkää menettämistä. Olet saattanut kertoe puolisolle että pelkäät hänen menettämistä ja ymmärryksen+rakkauden osoitusten lisäämisen sijasta toinen suuttuu tai ei reagoi mitenkään. Eikä niin ollen myöskään lisää rakkauden  tunnustuksia yms ja lisää pelkoa-> mikä lisää epäilyksiä.

 

Kyllä myös se josta ollaan mustasukkaisia voi vaikuttaa paljonkin siihen miten voimakkaasti toinen kokee pelkoa=on mustasukkainen. 

Siellä takana on tosiaan pelkoa siitä ettei riitä,ei kelpaa ja tulee hyylätyksi

  • ylös 50
  • alas 31
Nöyryytetty

Miten luottaa henkilöön joka on pettänyt luottamuksen valehtelemalla kaikilla mahdollisilla keinoilla, käyttäen valheen tukena rakkauden tunnustuksia ja kosketusta? Henkilöön, joka on selän takan yhdessä nauranut, kun "vaimo on niin vitun tyhmä, ettei se tajua". Vaikka koko ajan aavistin, että jotain on pielessä, niin salasuhteen peittelyyn käytettiin KAIKKI olemassa olevat keinot. Ennen en ollut juurikaan mustasukkainen ja luotin, mutta nyt tuntuu kohtuuttomalta että minun käsketään vain luottaa. Vika on siis minussa. Pitäisi vaan taas olla sinisilmäinen. Mies on muuten kyllä huomioiva, huolehtii kodista ja lapsesta, mutta sanaakaan en usko, joka hänen suustaan ulos tulee.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat