Vierailija

Minulla on ollut rasituksen aikaisia rytmihäiriöitä nyt viimeiset pari kk. Näitä lähdettiin tukimaan oikein urakalla (ultra, ekg, holter, rasituskoe) eikä mitään merkittävää löytynyt, kammiolisälyöntejä jäi holteriin n. 200. Rasituskokeessa tulivat hyvin esille, mutta sykkeen noustessa katosivat.

Tehtiin myös MRI, jonka tuloksena oli, että kammiot ovat hieman laajentuneet. Kardiologi oli sitä mieltä, että tämä on suhteutettava kokooni (en ole pieni ja hentoinen) sekä aktiivisuustasooni (liikun säännollisesti, mutta en ole huippu-urheilija).  Pumppaustoiminta oli normaali.

Hän piti epätodennäk. että kyseessä olisi sydänsairaus, mutta tietysti nyt jäin sitä jännittämään ja miettimään. Ultratessa kardiologi ei edes maininnut laajentumaa, joka sitten MRIssä mainittiin. Kysyin tästä ja hän totesi, että ultra oli yhtenäinen MRIn kanssa, mutta ei silloin ultratessakaan pitänyt tätä merkittävänä. Muistan hänen silloin maininneen, että sydän oli rakenteellisesti ok.

Voinko ja uskallanko luottaa tähän. Vuoden päästä uusi MRI varmuuden varalta, koska ei voida 100% sulkea pois kardiomyopatiaa, vaikka sitä kardiologi pitkin hyvin epätodennäköisenä. Hirvittää jos vaikka olisikin siitä kyse. 

Olen kolmekymppinen, nainen. Onko mahdollisesti muita, joilla olisi vastaavia kokemuksia ja syynä ei ole ollut kardiomyopatia?

  • ylös 7
  • alas 5

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat