Syötkö suositusten mukaan?

Pohjoismaiden asukkaat saivat uusia ohjeita siitä, miten syödä paremmin. Mikä muuttui ja miksi, suositusryhmän suomalaisjäsen Ursula Schwab?Lue koko juttu

Syötkö suositusten mukaan?

Kommentit (10)

On todella surullista, että ravintosuosituksista on päättämässä ihmisiä, jotka ovat jumiutuneet omiin luuloihinsa, eivätkä arvosta tieteellisiä tutkimuksia. Tyydyttyneen rasvan haitoista on erittäin vähän tieteellistä todistusaineistoa. Paljon enemmän tieteellistä näyttöä on tyydyttyneen rasvan terveyseduista, varsinkin maitorasvan osalta. Vaikka tiede ei meille kerrokaan absoluuttista totuutta monimutkaisista asioista, kuten esimerkiksi tyydyttyneen rasvan terveellisyydestä, niin kyllä kansallisissa ja kansainvälisissä ravintosuosituksissa pitäisi silti tukeutua tieteelliseen näyttöön, eikä tieteellisten julkaisujen ranking-listan hännillä tai jopa ulkopuolella olevien terveysauktoriteettien mielipiteisiin.

Teille jotka uskotte Ursula Schwabin vakuutteluihin, suosittelisin hakukoneella etsimään muutaman kansainvälisesti tunnetuimman ja arvostetuimman ravitsemustieteilijän haastatteluja tästä aihepiiristä. Jätän nimet mainitsematta, niin minua ei voi ainakaan syyttää agendaani sopivasti valituista asiantuntijoista. Jos löytyy luppoaikaa ja kykyä lukea tieteellisiä artikkeleita, niin ilmaisesta pubmed-tietokannasta löytyvät kaikki vähänkin merkittävät tieteelliset tutkimukset ravitsemuksesta. Vaikka kaikki tutkimukset eivät ole kokonaisuudessaan ilmaisia, niin yllättävän moni on, ja jos tutkimus vaikuttaa kiinnostavalta, niin voihan siitä sen muutaman euroa maksaakin, tai etsiä sen muuta kautta.

Kunhan tarpeeksi moni tutustuu ravitsemustieteen tieteellisiin tutkimuksiin, niin tulee riittävästi painetta erottaa edes nämä kaikkein epäpätevimmät ravitsemusauktoriteetit viroistaa.

 • ylös 24
 • alas 21

Viralliset suositukset on kohdistettu siis terveisiin, sanoo Ursula Schwab eli pieneen osaan kansasta, kun pois suljetaan Diabeetikot, Allergiset, Keliaatikot, Dementoidut, Sydän- ja vesisuonivikaiset, migreenistä kärsivät, jne.

Tuntuu kuin tutkimuksia tehtäisiin kahdesta näkökulmasta?

"Itäsuomen Opisto" tekee tutkimukset terveeseen väestöosaan ja tutkii tuleeko sairaita ja kuinka moni kuolee.

"Aidot tiedetutkimukset" kohdistuvat sairaisiin ja tutkii parannutaanko ja pelastuuko ihmishenkiä.

Kolmas tutkimushaara lienee sekaettä so. toisen tutkittavat ovat toisen tutkittuja.

PS. En syö virallisten suositusten mukaan, sillä olen itse itseni paras ravitsemusasiantuntija.

 • ylös 19
 • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitettavasti Schwab ei ymmärrä ruoka-asioista yhtään mitään ja antaa virheellistä tietoa. Kannattaa lukea Antti Heikkilän ja Paula Heinosen kirjat ja blogia niin ymmärtää tämä nainen on yhtä tyhjän kanssa.

 • ylös 31
 • alas 26

Minkähänlaisella palkalla hän noita huuhaajuttuja terveellisestä ruokavaliosta syytää? Tulee jotenkin mieleen Päivi Räsänen, joka tunkee nokkansa joka asiaan, vaikka ei mistään mitään tunnu oikeasti tietävän. Tämä on erittäin harmillista. Terveellinen ruokavalio opitaan lapsena. Ja juuri lapsille syötetään kouluissa mm soijaa ja margariinia. Maitoa on juotava, 8 palaa leipää kuuluu päivään. Sitten suolisto- ym vaivat on taattuja. Aspartaami on kemianteollisuuden jätettä. Joku huomasi, että se on makeaa-> alettiin myymään kuluttajille makeutusaineena. Onneksi oma vaisto toimii ruokailun kohdalla. Voita, vähän hiilihydraatteja ja nekin hyvistä lähteistä, kuten ruisleivästä, marjoista ja hedelmistä. Ei maitoa, maito on tarkoitettu vasikoille. Paljon vihanneksia, kotimaisia porkkanoita, lanttuja, kaalia. Papuja. Kalaa,mieluiten itsepyydettyä. Lihaa, kotimaista, mieluiten luomulaatua. Mitä ihminen oikeasti tarvii ja mitä meille tarjoillaan? Kaupat pursuilevat toinen toistaan houkuttelevampia pakkauksia. On keksejä, karkkeja, sipsiä. Valmispitsoja, hampurilaisia. Ja niitä pidetään normaalina ruokana. Aika järkkyä. Jos joku oikeasti välittäisi tästä kansasta, se joku asettaisi terveydelle vaarallisiin tuotteisiin haittaveron. Joka olisi toivottavasti niin iso, nostaisi tuotteiden hinnat niin ylös, että niitä olisi harvalla mahdollisuus ostaa. 

 • ylös 26
 • alas 18

Minun on turha tähän kirjottaa mitään kun olen täysin samaa mieltä ylläolevien kanssa. Ja Ursulalle pohdittavaa : Jos USAssa on d-vitamiinisuositukset korkeammat kuin meillä Euroopassa vaikka heillä on hyvinki aurinkoisia alueita siellä, niin miten perusteellaan d-vitamiinin alhaiset suositukset täällä pimeässä Pohjolassa?

 • ylös 20
 • alas 19

Niinpä, syön lautasmallin mukaan, lautasella puolikas salaattia, neljänneksellä perunaa ja pieni pala lihaa tai kalaa, ruisleipää. Hedelmät ja marjat välipalalla. Lisäksi harrastan hyötyliikuntaa, voin hyvin ja olen solakka vaikka ikää on jo 60v. Moniko kommenttien kirjoittajista itse tietää ruoan kemiasta ja sen käyttäytymisestä elimistössä. Turha jossitella miten paljon mitäkin syö tai ei syö. Syödään kovaa rasvaa, mitä sitten. Mutta syödään sitä oikeassa suhteessa kokonaisrasvanmäärän verrattuna (kannattaa katsoa ravitsemussuosituksista).

Mitä tulee karkkien, shipsien, hampurilaisten, keksien, virvoitusjuomien tarjontaan, niin sillä ei ole mitään tekemistä terveellisen ravitsemuksen kanssa, sehän on vain kauppaa mistä yritetään saada mahdollisimman hyvä voitto ja osakkeen omistajille boonukset. Asiakkaalla järjen käyttö sallittua näitä tuotteita ostettaessa.

 • ylös 18
 • alas 25

Ravitsemustieteen dosenttien sekä professorien ja muiden virallista linjaa edustavien asiantuntijoiden (VIRALLISET RAVITSEMUSTERAPEUTIT) mielestä suomalaisten tulisi syödä suolatonta, rasvatonta ja runsaasti täysjyväviljaa sisältävää ruokaa runsaalla margariinilla höystettynä. Nämä ovat henkilöitä, jotka sanovat, mitä heidän on käsketty sanoa. Nämä virallista linjaa edustavat "asiantuntijat" kertovat virheellistä tietoa mm. rasvoista, lihasta ja viljoista.

 

Joko ravitsemustieteen koulutuksessa on vikaa tai sitten alalle hakeutuu Suomen pohjamuta, ne jotka eivät minnekään muualle pääse opiskelemaan, he menevät lukemaan ravitsemustiedettä. 

 

Mediaa seuraamalla ja näitä "asiantuntijoita" kuuntelemalla saa sen käsityksen, että keskivertosuomalaisen suurimmat ravitsemukseen liittyvät ongelmat ovat eläinrasvat, liian vähäinen viljan syönti ja liiallinen punaisen lihan syönti. Toki tätä on aivopesty suomalaisen kalloon jo vuosikymmenien ajan ja edelleen aivopestään.

 

Kaikilla virallisilla ravitsemusterapeuteilla on niskassa VRN, valtion ravitsemusneuvottelukunta, joka määrittää ravitsemuspoliittisen linjan. Siitä ei noin vain lipsuta, jos mieli pysyä työllistyneenä.

 

Viralliset ravitsemusterapeutit terveyttä edistämässä?

 

http://samisundvik.com/2014/03/21/suutarin-lapsella-ei-ole-kenkia/

 

Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana.

 

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

 

Virallisen tahon ja muiden heitä noudattavien tahojen vuosikymmenten valehtelua, eläinrasvoilla pelottelua ja margariinien sekä viljan massiivisella markkinoinnilla on luotu ihmisille harvakuva, jotta mm. margariinit ja muut prosessoidut kasvirasvat sekä rasvaton maito yhdistettynä runsaaseen viljojen syöntiin olisivat terveellisiä ja jopa terveyttä edistäviä, vaikka näin ei ole. Yksikään tutkimus ei tue käsitystä mm. eläinrasvojen haitallisuudesta mitenkään terveydelle. 

 

Pohjois-Karjala projektissa ylistettiin vaan virheellisesti eläinrasvaa, jonka takia syömme ittemme hengiltä margariinilla ja muilla prosessoiduilla mömmörasvoilla, vaikka todellisuudessa Pohjois-Karjala projektissa tehtiin paljon muutoksia. Näitä muutoksia tehtiin koko Euroopassa Yhdysvaltoja myöten ja ihmiset tervehtyivät. Näistä muista muutoksista on vaiettu tähän päivään asti ja vaietaan edelleen?

 

Mitä muuta Pekka Puskan pulju on saanut aikaan, kuin -50 luvulta terveen kansan sairaaksi. Ja kaksituhatpäisen puolityöttömän lääkärikunnan nostettua 20 000 täysin työllistettyyn lääkäriin ja 700 lääkärin vajeeseen. Eikä sekään riitä !!!! Eikä kukaan reagoi, eikä tee asialle mitään?

 • ylös 35
 • alas 25

Kun kysymyksessä on Hyvä terveys lehti, niin sen jutut saa jättää omaan arvoonsa. Keskimäärin ottaen mitään kyseisen lehden artikkeleista ei kannata uskoa. Kaikki asiantuntijat ovat lääketehtaiden korrosioimia ja he puhuvat lääkkeiden tai jonkun tahon, margariiniteollisuuden tai leipäteollisuuden puolesta.

Nykyihminen saa hiilihydraattia, alkoholista, kuten oluesta, viinistä ja viinastakin, limsoista, mehujuomista, jogurteista, valmisruoista, maksalaatikossakin on siirappia ja paljosta muusta mötöstä. Makkaroissakin on varmaan enemmän hiilihydraattia kuin valkuaista.

Tätä ei ota mikään virallinen ravitsemussuositus huomioon, suosituksia västäävät Mikael Fogelholm, naurava pelle, jos saa sanoa ja Ursula Schwab, leipäteollisuuden lähetti, ilman mitään ajatusta ihmisten liikalihavuudesta ja 2-tyypin diabeteksen torjumisesta.

Niin, hiilihydraatit kovettavat verisuonia, ei rasva, rasvahan on juoksevaa.

Missä lämpötilassa voi on kovaa, kun se kova rasvat tuntuu tämän valtaeliitin mielestä olevan vaarallista? Heillä on vertauskuvana jääkaappilämpötila. No,  milloin ihminen on jääkaappilämpötilassa? Ruumishuoneella, siellä ei rasvan enää tarvitse kiertää verisuonistossa. Entä miksi voi pannaan yöksi jääkaappiin? Siksi, koska se pehmenee huonelämpötilassa. Entä, mikä on ihmisen kehonlämpötila? 35,5-37 o Celsiusta. Ja, siinä lämpötilassa voi on varmasti juoksevaa. Näinkö pitää apulaisprofessorille piirtää rautalangasta malli kovasta ja pehmeästä rasvasta.

Eli, väite kovasta ja pehmeästä rasvasta on täysin perätön eikä perustu muuhun kuin jääkaappilämötilaan ja sillä ei ole mitään tekemistä ihmisen kehon lämmön kanssa. Voissa paistettua sianlihaa, että on terveellistä ja maukasta.

 

Kari Kurki

Agrologi AMK

Terveellisen ravinnon ja liikalääkityksen asiantuntija

 • ylös 28
 • alas 20
Kari Kurki

Niin, kun ne diabeetikot, liikalihavat, sokeritautiset, Ursula muuten suosittelee statiineja, ellei kolesteroli muuten laske, vaikka kuolleisuus kasvaa, mitä alhaisempi kolesteroli on. Siis he ovat valmiiksi Ursulan sairastuttamia. Terveet pitää vielä sairastutta, jotta Ursula saa hyvät bonukset lääketehtailta.  Ja Alzheimer-kuolemien 8,5 kertaistuminen vv.1985-2015 on myös yksi Ursulan saavutuksista. Ursula on hyvää pataa Raision margariinin, Leipäteollisuuden, Sydänliiton, Diabetesliiton, Lääkäriliiton kanssa. Hänet valitsi Agronomiliitto Vuoden vaikuttavimmaksi Agronomiksi. Se on totta. Kansanterveydellisesti Ursula Schwab on katastrofi.

Siis, E. Kenner tutki jo 1995 että maidon yli 400 rasvahaposta 45 % alentaa kolesterolia, 44 % on neutraaleja ja 11 % nostaa kolesterolia (E.Kenner 1995, Kalle Maijala 2002)

Ursula pitää erottaa, koska hänen oppiensa mukaan Suomessa on

660 000 statiinien syöjää.

350 000 verenpainelääkkeen syöjää

550 000 sokeritautista

3 miljoonaa ylipainoista!

350 000 mielialalääkkeen syöjää, ehkä enemmänkin, luulen, että 500 000+

SVT-kuolemia oli kaikkiaan n. 29 000, enemmän kuin koskaan aiemmin, koska voin käyttö on vähentynyt'

ja lääkitys lisääntynyt

Alzheimer-kuolemia oli vuonna 2015 jo 8560, joka vuosi nousua on 500 Alzheimer-kuolemaa, johtuen siitä, että aivot saavat vain sokeria, margariinia ja rypsiöljyä, ei mitään luonnollista, kuten voita, läskiä, neitsytkookosöljyä ja neitsytoliiviöljyä.

Ursula sanoo, että hän ei lue keskustelupalstoja netistä. Oppilailtaan kuulee kuulema parhaat palat. Tottakai, koska Ursulan oppilaat on harhaanjohdettuja ja Ursula elää norsunluutornissaan, irrallaan todellisuudesta. Hullu akka, mata italiaksi. 

 • ylös 17
 • alas 13

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat