Kommentit (5)

Kyseessä voi olla sama juttu kuin minulla. Varpaissani on tosin erittäin huono verenkierto, mikä johtaa talvella varpaiden turpoamiseen,mustumiseen, kutinaan ja punoitukseen.Myös lämpö tekee pahoja oireita. Varpaisiin kerääntyy niin paljon nestettä, että varpaisiin sattuu ja iho halkeaa. Suomessa tätä lievää paleltumaa muistuttavaa reaktiota ei tunneta, mutta Isossa-Britanniassa se tunnetaan nimellä Chilblains.(http://en.wikipedia.org/wiki/Chilblains). Tosiaan kannattaa pitää villasukkia ja kenkiä, joista ei pääse vesi läpi, vesi tekee minulle syksyllä ainakin tuhoja.  Kuumuus on aina se hankalampi torjuttava.

  • ylös 24
  • alas 19

Joo, itellä sama ja ehdottomasti on kyse noista chilblainseistä! Onko kukaan kokeillut mitään lääkkeitä tai homopatiaa? Miten toimivat? Onko kukaan ylipäätänsä onnistunut pääsemään noista eroon? Ilmeisesti ainakin englannin kielisissä lähteissä osataan neuvoa vaikka mitä lääkkeitä esim. juuri tuossa edellisen kommentoijan linkittämässä wikipedia-artikkelissa. Itse ajattelin seuraavaksi koittaa kolmatta kertaa soittaa itelle lääkäriajan, tällä kertaa tietäen tarkalleen reaktioni nimen (ainakin englanniksi). Yritän pyytää, jos saisin tällä kertaa kokeilla jtn lääkitystä (nifedipime,vasodilator, diltiazem..mitä noita nyt ainakin noissa enkun kielisissä lähteissä osataan neuvoa). 

  • ylös 21
  • alas 24
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Koska tämä aihe tulee vastaan googlella, kerron vaikka kirjeestä useampi vuosi.
Tosiaan minäkin 11v varpaani palellutin rakkuloille asti. Kipeät pitkään, aina suihkussa tummansiniset ja kipeät, saunassa tuskalliset. Kesti pitkälle yli 20 vuotiaaksi, eli reilusti 15 vuotta. Sittemmin unohdin asian, nyt nelikymppisenä varpaat on ihan normaalit, tosin villasukkia pitää käyttää jos ei hellettä. Eli ihminen korjaa itsensä usein, aikaa toki vie.

Virve

Sama täällä. Punottaa syksyn tullessa. Aloitin Ginkgo pillereitten syömisen. Ongelma poistui. Ei punota enää. Että sille.

Jukka A

Kyseessä lienee Ginkgo biloba kasvi, siitä uutettu lääkeaine, joka laajentaa verisuonia. Sitä käytetään maailmalla yleisesti moneen vaivaan, myös aivojen verenkiertoa parantamaan.
Itse en voi käyttää sitä, koska kärsin ahdistuksesta ja tuon kasvin vaikuttava aine on ns. gaba-antagonisti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat