Kommentit (17)

Artikkelissa puhutaan levottomista jaloista.Minulla on taas joka öisiä

jalkaramppeja/suonenvetoja.Joka herättää öiseen aikaa jopa kymmenen

kertaa.Lähes kymmenen lääkettä kokeiltu.Villasukat, lenkin jälkeen

venytykset. Mikään näistä ei ole auttanut.Aika väsy on töihin lähtiessä

kun uni on niin huonolaatuista.Myöskin Sifrol depot -lääke on kokeiltu.

 

 • ylös 18
 • alas 23

Suonenvetoon auttaa:

 

Magnesiumvalmisteita löytyy useina eri muotoina. Parhaiten imeytyvien joukkoon kuuluvat: Magnesiumöljy, Mg-aminohappokelaatti, Mg-sitraatti, Mg-tauraatti, Mg-glukonaatti, Mg-laktaatti, Mg-aspartaatti, Mg-malaatti ja Mg-orotaatti, Mg-fumaraatti, Mg-glysinaatti ja niiden jälkeen keskinkertaisesti imeytyvä Mg-karbonaatti ja Mg-sulfaatti sekä kaikkein huonoimmin imeytyvänä Mg-oksidi (toimii ulostuslääkkeenä).

 

Ja ruokaan merisuolaa teollisen myrkkysuolan tilalle.

 • ylös 22
 • alas 22
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen lukenut ihmisten levottomista jaloista . Minä sain avun kiusaavaan  vaivaan verenpaine mittarista . Nilkasta aloin ja mttasin koko jalasta montakertaa päivässä  . Voitteko uskoa ,kipu on poissa  . Jalat tykkäävät siitä . Kerroin  tutuille ,joilla oli sama kiusa .Heitäkin auttoi tämä homma -.

 • ylös 41
 • alas 44
Vierailija

Minulla ollut tämä vaiva jo vuosia. Olen kokeillut kaikkea mitä suositellaan paitsi lääkkeitä. Mikään ei ole auttanut. Mutta nyt 2vuotta sitten kyllästyin oloihin johon kuuluvat myös krooniset olkapäiden kovat jatkuvat kivut. Ystäväni suositteli kokeilemaan marihuanaa. En ollut koskaan eläissäni kokeillut mitään huumausaineita. Mutta olen enemmän kun onnellinen että kokeilin. Auttoi molempiin vaivoihin täydellisesti. Määrät mitä marihuanaa käytän ovat naurettavan pieniä eikä aiheuta minkäänlaisia oloja päähäni. Eli ei huumaa minua. Tämä toimi minulla mutta en toki puolestapuhu tai tyrkytä omaa keinoani kellekään.

 • ylös 22
 • alas 22
Kahlaaja

Mun alkoi niin kolmekyt v. Sitten.Oon nyt 62. Ens alkuun ei ollutjoka to.Sitten alettiin lääkitä mahnesiumilla joka tuntuu auttavan.mutta aina paheni ja nyt n.10 v pramipeksolia. Nyt 0.36 mg ei auta yhtään ja otan toiset tunnin kahden päästä. Kylmä helpottaa vain sen ajan kun on kyllä. Sanoisin että on helvetillinen vaiva.sellainen tuska.säälin teitä kaikkia jotka kärsii siitä. Se on vaan jotenkin keploteltava keskiyön yli pikkutunneille ja sitte nukuttava. Ja jalat vispaa ja hakkaa hulluna lattiaa yösydännä. Voi meitä.

 • ylös 24
 • alas 14
Casio

Itse olen kärsinyt levottomista jaloista varsin paljon jo teini-iästä asti - nyt olen 43-vuotias. Pahimmillaan oireet ovat häirinneet nukahtamista erittäin paljon ja näin vaikeuttaneet elämää. Muutama vuosi sitten lääkäri tuli ajatelleeksi rauta-arvoja ja mittauksessa todettiin ferritiinin olevan lähes mitättömällä tasolla. Olen todella onnellinen siitä, että tuhdilla rautakuurilla saan kuin saankin oireet loppumaan. Kuurin jälkeen oireet pysyvät poissa kuukausia ja jos ne alkavat uudestaan, aloitan kuurin uudestaan. Kofeiinin huomaan hieman provosoivan oireita - pahimpina aikoina ei tarvita sitäkään. Venyttely ja hierominen auttavat akuutisti, mutta heti kun hieromisen lopettaa, palaavat oireet.

 • ylös 18
 • alas 18
Kerri

Verenpainemittaria iisimpi vinkki on hankkia kompressiosukat tai oikeastaan säärystimet. Lentosukat lienee sama asia jos puristavat tarpeeksi. Jalkateriä ei tarvitse puristaa, vain pohkeita. Kompressio tuntuu vievän minulta pahimmat oireet pois. Jos ei meinaa lähteä, otetaan päälle vielä pientä venytystä ja hierontaa pohkeille. Oli syy mikä tahansa, kompressio toimii oireeseen.

 • ylös 23
 • alas 16
hermoraunio

68v. nainen, kärsinyt/sietänyt levottomista jaloista jo parikymppisestä lähtien. Aluksi magnesium auttoi vuosia, 15v. sitten sain jo lääkityksen Pramipexoleen 0,18mg 1-2 X iltaisin. Enää ei annos riitä ja omalääkäri, uusi, ei suostu nostamaan annosta huolimatta vakuutteluistani, pyynnöistäni, vaatimuksistani......kyseli jopa lääkeriippuvuudestani. Ei sellainen ihminen, lääkäri, kukaan pysty kuvittelemaan sitä kärsimystä, juu, nimenomaan kärsimystä se on, vaikka ilman kipuja, ......jos, kun kyselee noin idioottimaisia kysymyksiä. Oli se mikä tahansa lääke, onhan se päivänselvää, ettei 15 vuoden käyttö enää ole yhtä tehokas samalla annoksella.

Ihmettelen myös sitä, että lääkäri puhelimessa tsekkaa tietoa levottomista jaloista ja lääkityksestä, eli ei mtn käsitystä koko vaivasta ja siksi kieltäytyy nostamasta annosta, sehän on toisen lääkärin tekemän diagnoosi ja lääkemääräys. Ei enää auta muu, kuin vaihtaa terveysasemaa. 

 • ylös 15
 • alas 17
mimmi60

Hei sinä kärsivä levottomat jalat, olen myös niistä kärsinyt, mutta sain vihdoin avun lääkäriltä, pramipexole Orion 0,088 mg illalla 1,5 tuntia ennen nukkumaan menoa otan 2 taplettia, ja ei tarvitse nousta kävelemään, että sellaista jos pyydät niin saat avun, se on nyt myös liian pieni annos, minunkin on mentävä uusiamaan reseptiäni, että onnea tarvitaan jalat on uusineet ja tulee välillä päivälläkin mutta kun olen ylhäällä niin se menee vielä, olen nukkuessa joutunut 1 tunnin unene jäkeen hieromaan hevosvoidetta ja sitten jatkan unia, apua menen hakemaan myös.

 • ylös 14
 • alas 19
Petsa

Olen 63-vuotias mies kärsinyt levottomista jaloista 18 vuotta. syön päivässä Prapexole 0.35:sta 6 kpl siten klo 14 2 kpl klo 20 2 kpl ja klo 22 2kpl lisäksi joka kerta otin samaan aikaan banacod 500 :sta 2 kpl kerta.Yhteisvaikutelma on hyvä saa nukuttua ja on rauhallinen eikä jalat hermostu.Nyt apteekki ei myynyt banacodia kun kelan mukaan käytän liikaa en ole voinut nukkua kahteen yöhön tässä vaan tepastellut pari vuorokautta.

 • ylös 17
 • alas 23
69v

Minulla vaiva ilmenee erityisesti iltaisin jos vaikka katson tv:tä, jalkoja on pakko liikutella. Tätä vaivaa on ollut murrosiästä lähtien. Nyt kun olen matkustanut illalla tai yöllä lentokoneessa vaiva on aivan sietämätön. Kerran sattui komplikaatio kun olin aamulla ottanut verenpainelääkkeen Zanidip ja illalla ennen lentomatkaa otin Pramipeksolin sitten jonkin ajan kuluttua kun olin istuallani silmissä alkoi mustenemaan (pyörtymisen tunne) ja siitä alkoi myös oksentaminen ja paha olo jatkui vielä monta tuntia. Uskallankohan enää ottaa tuota lääkettä syyksi arveltiin verenpaineen äkillinen laskeminen. 

 • ylös 15
 • alas 13
Tenski

Kokeilkaa hieroa jalkapohjat hierontapallolla. Itse sain avun siitä, kärsittykin levottomista jaloista vuosikymmeniä. Pallot ovat piikikkäitä ja jalkapohjat täynnä hermonpäitä. Iltaisin ennen nukkumaan menoa runttaan jalkapohjat ko pallolla niin oireet häviävät. Itse sairaus ei häviä, mutta oireet häviävät. Ko palloja saa vaikka noista isoista Marketeista. Itse ostin Prismasta.

 • ylös 19
 • alas 19
tuskastunut

Kyllä elämä menee piloille kun saa yönsä valvoa ja viskellä jalkoja sinne tänne tään levottomien jalkojen takia.Olen kärsinyt näistä jo kymmeniä vuosia.Aluksi pidin kiristäviä siteitä polvien kohdalla että tunsin että minulla on jalat.Lääkäri kielsi ne ja monien vuosien jälkeen vasta sain niihin sifrol lääkettä.Voi autuas kun olin hyvilläni kun vihdoin sain nukkua yöni.Muutaman vuoden ne auttoi,taas alkoi uudestaan voi itku.Olen jo niin lopussa.Oikea nilkkani murtui viime toukokuussa 2018 ja ei vieläkään ole kunnossa.Pakottaa ja sitä jalkaa etenkin vaivaa levottomuus.Syyskuussa jouduttiin raudat poistamaan ja siinä sitä oltiin jälleen pyörätuolissa.Haavat eivät ole parantuneet kunnolla vieläkään.Minulla on sifrol/pramipexole lääkitys 0,088 mg kaksi illalla mutta ei enää auta otan kolme.Sitten vielä apteekista ei anneta vaan sanotaan että niitä pitäisi vielä olla niinpä tietysti,mutta kun otan niitä kolmekin illalla.Kertokaa hyvät ihmiset millä pääsen tästä vaivasta että saisin yöni nukuttua.Kiitos

 • ylös 15
 • alas 17
Vierailija

Akupunktiosandaalit auttoi itselleni, kahden päivittäisen käyttöviikon jälkeen huomasin eron.

Vierailija

Suosittelen levottomista jaloista kärsiviä menemään neurologin vastaanotolle. Sieltä saa avun!

Vierailija

Olipa hyvä,että löysin tälläisen "kanavan"mielipiteen vaihtoon,olen itsekin levottomien jalkojen onneton omistaja.     Minulla on myös huono verenkieto jaloissa, paljon suonikohjuja ja polvissa tekonivelet.Lääkityksenä on Sifrol 0,088 1-2 iltaisin.Olen käyttänyt yhtä,mutta joudun nyt kyllä lisäämään 2:teeen,koska yöllä kääntyessä joudun jännittämään jalkaa ja siitäkös "HELVETTI" pääsee valloilleen! Jalkaa alkaa särkeä niin järkyttävästi että huuto pääsee,Se kestää noin reilut 5 minsaa ja aaltomaisesti heikkenee.(Yleensä kimpoan silloin äkkiä ylös,ja yritän painoa siirtelemällä sitä asettaa)Aina en saa selvitettyä,kumpi vaivoista on syyllinen kun on selässä hermoahtaunaa molempiin jalkoihin menevissä hermohaaroissa,Leikkausjonossa olen . Tunnen suurta sympatiaa kaikkia kohtalotovereita kohtaan.vaikka minulla ei ole yhtään konstia takataskussa annettavaksi kellekkään eikä itsellekään.Voimia meille kaikille ja vaihdetaan kuulumisiaTerv.kohtalotoveri

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat