Tunnista yllättävä vatsakipu

Tunnista yllättävä vatsakipu

Yllättävä kipu vatsassa säikäyttää: pitääkö minun lähteä lääkäriin heti vai voinko kokeilla lepoa ja särkylääkettä? Erikoislääkäri kertoo vaarallisen kivun merkit.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (24)

tää ei oo kommentti vaa tosiasia mul o ollu jo vatsakipee 3 kuukautta ja en saa hyvinkää nukuttuu se kuplii ja tuntuu kuumalta eikä kukaan tiedä mikä siinä on vikana oon vasta 10-vuotias poika! Auttakaa antakaa vinkkejä

Kuulostaa siltä että ruoansulatus toimii epänormaalilla tavalla. Pyydä vanhempiasi viemään sinut lääkärin vastaanotolle asian selvittämiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oon 13-vuotias tyttö ja mulla on aamusta asti, aamupalan jälkeen sattunut alavatsaan oikeelle puolelle. ei kai umpilisäkkeen tulehdus? koskee koko ajan, kävellessä ja liikkuessa enemmän. ei muita oireita mutta sattuu vaan niin hirveesti! 

Maito tai viljat aiheuttaa kaikkea ikävää myös.

 

Omega 6 rasvahapot (rypsi, raosi, margariinit, kasvirasvakermat) lisää riskiä saada suolistosairaus.

Vierailija

Minulla on ollut vasen kylki kipeänä varmasti jo toista kuukautta. Ajoittain saattaa kipu olla paikallisesti kovaa. Kipeä esiintynyt myös vasemman kuljen puolelta katsottuna selän puolella.

bibi

Mulla on ollut jo melkeen 3vuotta kovavatsakipua ja pahoinvointia joka ikinen päivä ja nyt ne vaan pahenee oireita on kova vatsakipu, pahoinvointi, säteily selkään ja kylkiin olen käynyt lääkärissä moneeseen otteeseen mutta lääkärit eivät osaa sanoa mistä johtuu tämä ?

kivulias

Oon 20-vuotias nainen, aina iltaisin mun mahassa/alapäässä on todella kova viiltävä kipu. Kipu tulee ylhäältä alaspäin ja pahenee kävellessä, mistähän johtuu..?

zappi

"Kun syödään liikaa rasvaista ruokaa, sappikivien vaara nousee."

Sappineste virtaa ohutsuoleen, kun syödään rasvaista ruokaa. Kun ruoka sisältää rasvaa, sappinestettä erittyy ja se pysyy liikkeessä, mikä ehkäisee sappinesteen kiteytymistä. Kun syödään rasvaköyhää ruokaa, sappea ei tarvita ja silloin sappineste lojuu paikallaan, ja voi alkaa kiteytymään. Tästä seurauksena on soran ja kivien muodostuminen. Tämä tuli harvinaisen selväksi, kun vuonna -92 kolesterolihuijaus meni muhun täydestä ja siirryin "light" elämäntapaan. Sappikivikohtauksia alkoi tulemaan useita vuodessa. Kun kolesterolihuijaus selkeni, siirryin vuonna -07 takaisin normaaliin ruokavalioon, joka sisältää runsaasti myös eläinrasvoja, niin sappikivikohtausten määrä väheni, ja nykyään niitä ei ole enää tullut yhtään.

Vierailija

Hei voisiko joku auttaa minulla on loppukesästä ästi välillä tullut "kohtauksia" kun vatsa alkaa kipuilla yhtäkkiä kipu on erilaista aina eikä ole samassa paikassa ja välillä ei saa henkeä. Kuukautisia minulla ei ole näkynyt viimeksi kuin heinäkuussa. Ja on epäsäännölliset. Mihin minun pitäisi mennä tutkittavaksi.

Vierailija

Hei mulla on välillä ihan turhaan vatsa kipua joskus keski vatsasta alas päin en ole kokeillut särkylääkeitä en viitsi kokeilla särkylääkeitä kun se voi olla turhaa

perusterve99

HEI APUA NOPEASTI!! Mulla alkoi 30 min sitten viiltävä kipu vasemmalla kylkikaaren alla tuntuva kipu, joka säteilee selkään, syvään hengittäessä tai puhaltaessa kaikki ilmat pihalle. Selinmakuulla kipu on pahimmillaan. Mietin että pitääkö päivystykseen lähteä, kun en edes pissalle pääse kun sattuu niin perkuleesti. Seisominenkin on tuskaa. Lueskelin vähän mist mahd. voisi johtua ja viittaa haimatulehdukseen? T. 17v perustervetyttö

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat