Tunnista yllättävä vatsakipu

Tunnista yllättävä vatsakipu

Yllättävä kipu vatsassa säikäyttää: pitääkö minun lähteä lääkäriin heti vai voinko kokeilla lepoa ja särkylääkettä? Erikoislääkäri kertoo vaarallisen kivun merkit.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

tää ei oo kommentti vaa tosiasia mul o ollu jo vatsakipee 3 kuukautta ja en saa hyvinkää nukuttuu se kuplii ja tuntuu kuumalta eikä kukaan tiedä mikä siinä on vikana oon vasta 10-vuotias poika! Auttakaa antakaa vinkkejä

Kuulostaa siltä että ruoansulatus toimii epänormaalilla tavalla. Pyydä vanhempiasi viemään sinut lääkärin vastaanotolle asian selvittämiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oon 13-vuotias tyttö ja mulla on aamusta asti, aamupalan jälkeen sattunut alavatsaan oikeelle puolelle. ei kai umpilisäkkeen tulehdus? koskee koko ajan, kävellessä ja liikkuessa enemmän. ei muita oireita mutta sattuu vaan niin hirveesti! 

Maito tai viljat aiheuttaa kaikkea ikävää myös.

 

Omega 6 rasvahapot (rypsi, raosi, margariinit, kasvirasvakermat) lisää riskiä saada suolistosairaus.

Vierailija

Minulla on ollut vasen kylki kipeänä varmasti jo toista kuukautta. Ajoittain saattaa kipu olla paikallisesti kovaa. Kipeä esiintynyt myös vasemman kuljen puolelta katsottuna selän puolella.

bibi

Mulla on ollut jo melkeen 3vuotta kovavatsakipua ja pahoinvointia joka ikinen päivä ja nyt ne vaan pahenee oireita on kova vatsakipu, pahoinvointi, säteily selkään ja kylkiin olen käynyt lääkärissä moneeseen otteeseen mutta lääkärit eivät osaa sanoa mistä johtuu tämä ?

kivulias

Oon 20-vuotias nainen, aina iltaisin mun mahassa/alapäässä on todella kova viiltävä kipu. Kipu tulee ylhäältä alaspäin ja pahenee kävellessä, mistähän johtuu..?

zappi

"Kun syödään liikaa rasvaista ruokaa, sappikivien vaara nousee."

Sappineste virtaa ohutsuoleen, kun syödään rasvaista ruokaa. Kun ruoka sisältää rasvaa, sappinestettä erittyy ja se pysyy liikkeessä, mikä ehkäisee sappinesteen kiteytymistä. Kun syödään rasvaköyhää ruokaa, sappea ei tarvita ja silloin sappineste lojuu paikallaan, ja voi alkaa kiteytymään. Tästä seurauksena on soran ja kivien muodostuminen. Tämä tuli harvinaisen selväksi, kun vuonna -92 kolesterolihuijaus meni muhun täydestä ja siirryin "light" elämäntapaan. Sappikivikohtauksia alkoi tulemaan useita vuodessa. Kun kolesterolihuijaus selkeni, siirryin vuonna -07 takaisin normaaliin ruokavalioon, joka sisältää runsaasti myös eläinrasvoja, niin sappikivikohtausten määrä väheni, ja nykyään niitä ei ole enää tullut yhtään.

Vierailija

Hei voisiko joku auttaa minulla on loppukesästä ästi välillä tullut "kohtauksia" kun vatsa alkaa kipuilla yhtäkkiä kipu on erilaista aina eikä ole samassa paikassa ja välillä ei saa henkeä. Kuukautisia minulla ei ole näkynyt viimeksi kuin heinäkuussa. Ja on epäsäännölliset. Mihin minun pitäisi mennä tutkittavaksi.

Vierailija

Hei mulla on välillä ihan turhaan vatsa kipua joskus keski vatsasta alas päin en ole kokeillut särkylääkeitä en viitsi kokeilla särkylääkeitä kun se voi olla turhaa

perusterve99

HEI APUA NOPEASTI!! Mulla alkoi 30 min sitten viiltävä kipu vasemmalla kylkikaaren alla tuntuva kipu, joka säteilee selkään, syvään hengittäessä tai puhaltaessa kaikki ilmat pihalle. Selinmakuulla kipu on pahimmillaan. Mietin että pitääkö päivystykseen lähteä, kun en edes pissalle pääse kun sattuu niin perkuleesti. Seisominenkin on tuskaa. Lueskelin vähän mist mahd. voisi johtua ja viittaa haimatulehdukseen? T. 17v perustervetyttö

Sairaanhoitaja...

Miksei te hyvät ihmiset haette täältä apua?? Menkää lääkäriin, siellä osaavat auttaa. Tämä ei ole oikea paikka selvittää diagnoosia.

Kokemusta on

En ihmettele vaikka täältä kaikki hakevat apua, kuka kehtaa mennä eed enää lääkäriin ku siellä vaan tuputettaan särkylääkettä ja kotia. Ei niilä kiinosta vaikka ite tietäis et kaikki ei oo hyvin ja on hätä.. siellä pitää olla äkäsenä jos haluaa oikeasti oikeata hoitoa, nimittäin ite oisin menettäny tyttöni (silloin vauvana) ellen ois sanonu lujasti etten lähde kotia.. lopulta suostuivat ottaa sisäle..
Ei ne usko jos on nuori:(
Harmimlisen monta tapausta tiedän jossa henki ollu lähellä lähteä ja joillain lähtenytki:(
Vaatikaa tutkimuksia!! Siitähän niile maksetaan et pitävät ihmisistä huolta!!

Vierailija

Kipu alkoi tammikuussa yöllä ja sen jälkeen parin viikoin välein herään yöllä kipuun tai sitten joskus koulussa alkaa vasemmassa ala vatsassa kipu mikä äkkiä sitten kramppaa mitä teen? En voi silloin kävellä tai mitään sattuu vain :(

Vierailija

Minkä ikäinen olet? Voit olla kuollut sikiö, tai vatsassasi on kuollut sikiö. Tapasin kerran ihmisen, joka oli kuollut sikiö, mutta hän kuitenkin eli 35 vuotiaaksi. Abortti ei siis onnistunut ja äiti kuoli synnytyksessä heti kun sikiö katkaistiin pois äidin napanuorasta, sillä äiti sai ravintoaineet sikiöltä joka oli pumpattu täyteen ainetta. Sikiö, toiselta nimeltään Siiri ei tuntenut kipua muualla kuin vasempien kylkiluiden alla aivan kuin sinulla. Olisi tärkeä tietää oletko ennätys, vai jäätkö Siirin ikuiseen varjoon.

Vierailija

Älkää nyt pelotelko 13 vuotiasta tyttöjä, joka ei osaa vielä arvioida tilanteita laaja-alaisesti. Täällä ei saisi kkyllä kommenttaattoreina olla mitään omiin kokemuksiin perustaa neuvojia. Olemme kaikki yksilöitä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat