Video: 3 x kahvakuulakoulu

Video: 3 x kahvakuulakoulu

Toimittaja Anna Perho tutustuu kahvakuulailuun. Katso videot.

 

 

 Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (23)

Terve!

Ajattelin hieman kommentoida noita teidän kahvakuulaan liittyviä videoita,koska Youtuben kommentointimahdolisuus on poistettu käytöstä.

Haluaisin tiedustella,millä pätevyydellä ja koulutuksella ohjaajana toimiva henkilö toimii?

Onko ohjaajana tomiva henkilö tehnyt opettamallaan tavalla opettaminaan liikkeitä minuuttia pidempään ja painavammalla kuulalla,kuin videolla tekee?

Onko tullut mustelmia/kipuja?

Tuolla tekemisellä niitä taatusti hankkii,miksi ei siis samalla vaivalla voisi ottaa selvää oikeista suoritustekniikoista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huh!! Tässä näkee miten villiä tää kahvakuulailu on. Tää Holmalakin voi tulla omalla nimellä ja naamalla osoittamaan ettei tiedä kahvakuulailusta yhtään mitään. 

 

 

Kiitos kommenteista.

Ko. Kahvakuulavideot on tarkoitettu tehtäväksi kevyellä kahvakuulalla kotijjumppamaisesti ja tehdä välinettä tutuksi.

Mitä raskaampaa kahvakuulaa alkaa käyttää, sen tärkeämmäksi oikea tekniikka tulee, joka kannattaa tarkistaa liikunnan ammattilaisen kanssa, jos vain mahdollista.

Eija Holmala, liikuntatieteen maisteri

Hei, Katsoin kahvakuulan perustekniikka videon ja videoilla esitetty tekniikka on aivan uskomattoman huonoa. Valitettavan usein näkee youtubessa yms. muissa medioissa huonolla tekniikalla tehtyjä videoita, mutta ne ovat usein amatöörien tekemiä. Tässä tapauksessa vielä kun videolla opastusta tekevä ihminen sanoo olevansa liikuntatieteen maisteri ja ohjattava on "julkkis" menee moni ihminen halpaan ja oppii tekniikan tätä kautta ja loukkaa itsensä vielä pahemman kerran.                                                                                      Ja sitten vielä Eija Holmalan kommentti aiheeseen.                                                              "Ko. Kahvakuulavideot on tarkoitettu tehtäväksi kevyellä kahvakuulalla kotijjumppamaisesti ja tehdä välinettä tutuksi.

Mitä raskaampaa kahvakuulaa alkaa käyttää, sen tärkeämmäksi oikea tekniikka tulee, joka kannattaa tarkistaa liikunnan ammattilaisen kanssa, jos vain mahdollista." 

En ymmärrä mikä perustelu on se että kotijumpassa ei tarvitsisi osata oikeaa tekniikkaa ja miksi opetella täysin väärä tekniikka ensin.  Noilla tekniikoilla saa varmasti moni jo 4kg kuulalla itsensä kipeäksi, eikä varmasti ikinä uskalla ottaa suurempaa kuulaa jolla oikean tekniikan oppiminen helpottuisi. 

 

^ Lisäystä edelliseen. Jos sen huonon tekniikan kerran oppii, niin siitä on todella vaikea oppia pois. Sama olisi kerralla opetella oikea tekniikka!

Siis voi hyvää päivää. Ei näin saisi ketään opettaa. Kahvakuulailusta ollaan tosi kaukana näissä liikkeissä. Poistakaa nyt ihmeessä tämmöset "opetusvideot" ennenkuin joku satuttaa ittensä ja vaatii korvauksia

Jatkaisin vielä tässä tätä. Perho sanoo videon alussa, että Eija on opettamassa TEKNIIKKAA. Ja se on näissä videoissa onkin pahasti hakusessa. Olisi järkevää poistaa nämä videot, koska nämä eivät oikeasti palvele ketään. Hyvä idea, mutta toteus puuttellinen. Takaisin suunnittelupöydälle.

Huh huh! Oikein kiukku nousi kun Holmala näytti ihan vääränlaisia tekniikoita! Noilla liikkeillä voi saada kipeitä paikkoja ja tosiaan kuten moni muukin on täällä todennut, että väärästä tekniikasta on vaikea totuttaa pois. Kannattaa tehdä kahvakuula liikkeet pätevän koulutuksen saaneen kahvakuulaohjaajan kanssa. Erittäin tehokas harrastus oikealla tekniikalla tehtynä ja joka vie sydämen mennessään :) Mutta tällaiset opetusmateriaalit pois ehdottomasti!!!

Se että signeeraa postauksensa liikuntatieteen maisterina ei vakuuttanut tässä tapauksessa yhtään, vaan tekee lähinnä surulliseksi siitä, että kuka tahansa voi kutsua itseään valmentajaksi.

Minä jätin lentolupakirjan hankkimatta, kun lennän pientä, kevyttä lentokonetta vain harrastuksena. Harkitsen lento-opettajaa, jos mahdollista, mikäli joskus päätän ryhtyä liikennelentäjäksi isommalla koneella.

Onpa pettymys, että Hyvä terveys jakaa tällaisia videoita. Toivottavasti Anna saa pian jostain asiantuntevaa nosto opastusta. Pahintahan tässä on, että ensimmäisiä kertoja kuulaan tarttuvat aloittelijat katsovat taatusti mielellään vinkkiä videoista, joihin on saatu julkkis mukaan. Erityisesti 3 perusliikettä video on juuri sitä miksi neljän kilon kuulallakin voi saada itsensä rikki.

Tuo tekniikka on todella vaarallisen näköinen. Ei missään nimessä noin, ei edes kevyellä painolla. Kehoitan molempia sekä ohjaajaa ja ohjattavaa perehtymään edes vähän tekniikkaan. 

Tuolla "tekniikkavirityksellä" hajotetaan paikat. Ottakaa pois tämä video tai laittakaan ainakin varoitusteksi, älä kokeile kotona.

Hei, näiden videoiden otsikkona voisi olla: Yleisimmät virheet kahvakuulailussa". Teknikka esim. rinnallevedossa on rikollisen huonoa, näin satutat itsesi, kyynärvartesi sekä olkapääsi tuolla ulkokierrolla. Holmala voisi etsiytyä oikean kuulavalmentajan oppiin ennen kuin tälläisiä videoita alkaa väsäämään. Näille tälläisilla videoilla tehdään "hallaa" kahvakuulailun jalolle lajille. Voi voi......

Kiitos jatkopalautteestanne ja huomiostanne.
Pari videota on nyt otettu pois, koska niiden tekniikka olisi voinut olla huolellisempaa. Pahoittelut siitä.

Vielä tarkennus liikkeisiin: kahvakuula tulisi pitää koko ajan mahdollisimman lähellä vartaloa, jotta liike lähtisi paremmin vartalosta eikä käsistä. Pienellä kuulalla saattaa helposti käydä niin, että se irtoaa liikaa kehosta, kuten näissäkin videoissa on hieman käynyt. Halkaisijaltaan isompi kahvakuula (kevyt tai painava) on siksi suositeltavampi vaihtoehto, koska sitä on luontevampaa pitää lähellä kehoa ja myös sen kahva on miellyttävämpi ja toimivampi.

Eija Holmala

Nyt on pakko kommentoida vielä tätä. Eihän näissä videoissa ollut lainkaan kyse siitä, että tekniikka olisi ollut huolimatonta, vaan siitä, että niissä näytetty ei näytetty mitään tekniikkaa. Onneksi poistitte, ennekö joku teloo itsensä kunnolla. Ei tuollaisia saisi julkaista, koska joku oikeasti ottaa noista oppia. 

Poistetuissa vidoissa "tekniikkaa" ei olisi korjannut edes pieni hiominen, eikä kuulan halkaisijalla ollut tuossa mitään merkitystä. 

Kiitos jatkopalautteestanne ja huomiostanne.
Pari videota on nyt otettu pois, koska niiden tekniikka olisi voinut olla huolellisempaa. Pahoittelut siitä.

Vielä tarkennus liikkeisiin: kahvakuula tulisi pitää koko ajan mahdollisimman lähellä vartaloa, jotta liike lähtisi paremmin vartalosta eikä käsistä. Pienellä kuulalla saattaa helposti käydä niin, että se irtoaa liikaa kehosta, kuten näissäkin videoissa on hieman käynyt. Halkaisijaltaan isompi kahvakuula on siksi suositeltavampi vaihtoehto, koska sitä on luontevampaa pitää lähellä kehoa ja myös se kahva on toimivampi.

Eija Holmala

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat