Kommentit (4)

Vierailija

Hyvä seloste! Tuollaista se juuri on. Syyt näyttäät viittaavan vaikka mihin sydänviasta kylkiluun murtumiseen ja muuten vain tulleisiin jalkakramppeihin! Kannattaa uskoa: on kiire! Ja: Eikä vara venettä kaada.

Mieheiiläni oli onnea. Mutta kiirettä piti!  Suoraan sairaalaan!

Vierailija

Niin, kiirettä varmasti piti. Oman vaimoni kohdalla jolla oli useamman viikon kuumeen kaltaisia oireita, verisiä ysköksiä jne, seurauksena oltiinkin sitten teho-osastolla viikkokausia sisältäen useita leikkauksia. Lottovoitto että yleensä hengissä nykypäivänä. "Koomisinta" asiassa lienee se että vaimoni kävi keuhkojen tähystyksessä paria päivää ennen teholle joutumistaan jossa todettiin että on se vähän huolestuttavaa kun on keuhkoissa kuivunutta verta. Jep.

Vierailija

Omalla kohdallani epämääräinen väsymys ja hengästyminen kestivät yli kuukauden. Vapun tienoilla aloin ihmetellä, kun hengästyn niin nopeasti ja ihan pienessäkin rasituksessa. Laitoin hengästymisen allergian piikkiin, koska mitään ongelmia pohkeissa ei ollut, vaikka lääkäri embolian mahdollisuutta väläyttikin. Olin lomamatkalla Kroatiassa kesäkuun alussa, jonka jälkeen oireet alkoivat pahentua huomattavasti. En päässyt kuin muutaman rappusen kerrallaan ylös, jonka jälkeen piti levätä kun tuntui, että happi loppuu. Hakeuduin uudelleen lääkäriin, joka onneksi tajusi ottaa FiDD-arvon. Se oli 5-6 kertaa yli viiterajan, ja lisäksi CRP oli koholla. EKG oli normaali, samoin keuhkojen röntgenkuva. Mitään flunssaa tai muuta mulla ei ollut tulehdusarvojen nousua selittämään, joten lääkäri kehottikin mua hakeutumaan heti päivystykseen. TYKSissä keuhkoembolia-TT näytti massiivin molemminpuolisen embolisaation.  Olin kuitenkin hyvässä kunnossa, joten osastolla jouduin viettämään vain muutaman yön. Taustoista sen verran, että olen nainen ja aina ollut tosi terve, sairastumishetkellä 24v. Käytössä mulla oli yhdistelmäehkäisyvalmiste, jonka piikkiin embolia sitten laitettiin, kun muuta syytä ei löytynyt.

Kuunnelkaa kehoanne ja hakeutukaa nopeasti päivystykseen, jos tämäntyyppisiä oireita ilmaantuu! Mitä nopeammin pääset hoitoon, sitä parempi ennuste on toipumisella sekä minimoidaan pysyvät vauriot (hoitamattomana keuhkoembolia voi aiheuttaa keuhkoinfarktin ja kuormittaa sydämen oikeaa puolta)!

miina

itse koin huhtikuussa tukehduttavaa oloa hengityksessäni.  menin täkäläiseen päivystykseen illalla kymmenen jälkeen.  oloani tarkkailtiin ja pääsin pois puolen yön maissa.    sen jälkeen ei kukaan ole vointiani kysellyt  eikä tutkimuksiin kutsunut.

onko tämä tavallista suomen terveydenhuollossa?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat