Marjatko luonnon lääkkeitä?

Käykö syksyinen pakastin lääkekaapista? Viinimarjoja flunssaan, mansikkaa turvotukseen... Mihin kaikkeen marjamme kelpaavatkaan.Lue koko juttu

Marjatko luonnon lääkkeitä?

Kommentit (4)

Olen lukenut Aronian terveellisyydestä, sisältäisi kuulemma pari-kolme kertaa niin paljon antioksidantteja kuin mustikka, joka ruotsalaisen tiedon mukaan on yksi terveellisimmistä marjoistamme. Olemme kuivattaneet yli 50 litraa aronianmarjoja ja mustikoita noin 50 litraa, joita mixaamme pulveriksi, jota sirotellaan runsaasti aamujogurtin päälle kaura- ja vehnänleseiden lisäksi. Pakasteessa on sitten aroniaa, mustikoita, tyrniä, vadelmia, mansikkaa, karpaloita, puolukoita, pihlajanmarjoja ja variksenmarjojakin. Niistä sekoitellaan pirtelöitä kaalin, porkkanoiden,banaanin appelsiinin, omenoiden ja eri vihannesten kanssa, jopa sipulinkin! Olisi mielenkiintoista kuulla asiantuntijan "tuomio" mitä vitamiineja ja hivenaineita tästä puuttuu tai on liikaa. Luulisin tällaista sekoitusta ainakin paremmaksi kuin esim. Acai- tai Aloe mehut joita otetaan ohjeen mukaan pikkulusikallinen ja jotka sisältävät vain hiukkasen nimettyä mehua rypäle- ja omenamehun lisäksi. Kuvittelen niitä lähinnä humpuukiksi, vaikkei sitä saa ääneen sanoakkaan. Omalla tontilla kasvavat nuo aroniapensaat, tyrni ja vadelmat sekä mansikat, taatusti myrkyttämättömiä, joput marjat puhtaasta luonnosta.

Kiitos vastauksesta! "vandraren" 70år 

  • ylös 31
  • alas 20
Vierailija

Tehtyjen tutkimuksen pohjalta tiedän että aronia on ylivoimaisesti terveellisin marja kotimaisista marjoistamme. Tutkimustuloksesta on kuitenkin aikaa ainakin 10 vuotta, joten en tiedä onko se tieto kumottu toisilla tutkimuksilla.

  • ylös 21
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
"vandraren"

Vierailija kirjoitti:
Olen lukenut Aronian terveellisyydestä, sisältäisi kuulemma pari-kolme kertaa niin paljon antioksidantteja kuin mustikka, joka ruotsalaisen tiedon mukaan on yksi terveellisimmistä marjoistamme. Olemme kuivattaneet yli 50 litraa aronianmarjoja ja mustikoita noin 50 litraa, joita mixaamme pulveriksi, jota sirotellaan runsaasti aamujogurtin päälle kaura- ja vehnänleseiden lisäksi. Pakasteessa on sitten aroniaa, mustikoita, tyrniä, vadelmia, mansikkaa, karpaloita, puolukoita, pihlajanmarjoja ja variksenmarjojakin. Niistä sekoitellaan pirtelöitä kaalin, porkkanoiden,banaanin appelsiinin, omenoiden ja eri vihannesten kanssa, jopa sipulinkin! Olisi mielenkiintoista kuulla asiantuntijan "tuomio" mitä vitamiineja ja hivenaineita tästä puuttuu tai on liikaa. Luulisin tällaista sekoitusta ainakin paremmaksi kuin esim. Acai- tai Aloe mehut joita otetaan ohjeen mukaan pikkulusikallinen ja jotka sisältävät vain hiukkasen nimettyä mehua rypäle- ja omenamehun lisäksi. Kuvittelen niitä lähinnä humpuukiksi, vaikkei sitä saa ääneen sanoakkaan. Omalla tontilla kasvavat nuo aroniapensaat, tyrni ja vadelmat sekä mansikat, taatusti myrkyttämättömiä, loput marjat puhtaasta luonnosta.
Kiitos vastauksesta! "vandraren" 70år 

Nyt on vandraren jo ehtinyt täyttää 76v ja alkanut taas marjojen poiminnan. Tiedä sitten onko marjoista ollut apua, mutta vielä jalka nousee risun yli metsässä, tosin vähän kankeammin kuin ennen, mutta onhan tuota ikääkin jo tullut lisää. Onneksi tainneet thaimaalaiset jäädä tulematta, joten saamme rauhassa kerätä marjasatomme itse talteen. Joutuu taas kuivauskaappi ahertamaan marja- ja sienisadon kanssa, vaikka entisiäkin on jäljellä, mutta mielessä ne "seitsemän hyvää ja seitsemän huonoa vuotta" joista koulussa luettiin!
Marjaista syksyä kaikille lukijoille! mikko

  • ylös 1
  • alas 10
Vierailija

Haluaisin tietoa mustaherukasta nostaako se vai alentaako kolestroli arvoja tai onko sillä muuta vaikutusta verisuonten tukkeutumiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat