Marjatko luonnon lääkkeitä?

Marjatko luonnon lääkkeitä?

Käykö syksyinen pakastin lääkekaapista? Viinimarjoja flunssaan, mansikkaa turvotukseen... Mihin kaikkeen marjamme kelpaavatkaan.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Olen lukenut Aronian terveellisyydestä, sisältäisi kuulemma pari-kolme kertaa niin paljon antioksidantteja kuin mustikka, joka ruotsalaisen tiedon mukaan on yksi terveellisimmistä marjoistamme. Olemme kuivattaneet yli 50 litraa aronianmarjoja ja mustikoita noin 50 litraa, joita mixaamme pulveriksi, jota sirotellaan runsaasti aamujogurtin päälle kaura- ja vehnänleseiden lisäksi. Pakasteessa on sitten aroniaa, mustikoita, tyrniä, vadelmia, mansikkaa, karpaloita, puolukoita, pihlajanmarjoja ja variksenmarjojakin. Niistä sekoitellaan pirtelöitä kaalin, porkkanoiden,banaanin appelsiinin, omenoiden ja eri vihannesten kanssa, jopa sipulinkin! Olisi mielenkiintoista kuulla asiantuntijan "tuomio" mitä vitamiineja ja hivenaineita tästä puuttuu tai on liikaa. Luulisin tällaista sekoitusta ainakin paremmaksi kuin esim. Acai- tai Aloe mehut joita otetaan ohjeen mukaan pikkulusikallinen ja jotka sisältävät vain hiukkasen nimettyä mehua rypäle- ja omenamehun lisäksi. Kuvittelen niitä lähinnä humpuukiksi, vaikkei sitä saa ääneen sanoakkaan. Omalla tontilla kasvavat nuo aroniapensaat, tyrni ja vadelmat sekä mansikat, taatusti myrkyttämättömiä, joput marjat puhtaasta luonnosta.

Kiitos vastauksesta! "vandraren" 70år 

Vierailija

Tehtyjen tutkimuksen pohjalta tiedän että aronia on ylivoimaisesti terveellisin marja kotimaisista marjoistamme. Tutkimustuloksesta on kuitenkin aikaa ainakin 10 vuotta, joten en tiedä onko se tieto kumottu toisilla tutkimuksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat