Kommentit (12)

Minulla on jaloissa täsmälleen sama homma. Iltaisin varsinkin saunottuani jalkaterät menevät punaisiksi ja verisuonet tulevat esille. Seisoessani jalkateriä kihelmöi, mutta istuessani tämä helpottaa.

Jalkani eivät kuitenkaa turpoa, eikä ole kyse sienestä. Olen 19-vuotias miehen alku. Ongelma ollut jo monia vuosia ja kiinnostaisi tietää mistä johtuu.

 

 

Tätä sivustoa ei ole luokiteltu
 

 • ylös 54
 • alas 40
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Epätoivoinen

Vierailija kirjoitti:
Minulla on jaloissa täsmälleen sama homma. Iltaisin varsinkin saunottuani jalkaterät menevät punaisiksi ja verisuonet tulevat esille. Seisoessani jalkateriä kihelmöi, mutta istuessani tämä helpottaa.
Jalkani eivät kuitenkaa turpoa, eikä ole kyse sienestä. Olen 19-vuotias miehen alku. Ongelma ollut jo monia vuosia ja kiinnostaisi tietää mistä johtuu.

Tätä sivustoa ei ole luokiteltu
 

Vihdoin löysin vuosien etsinnän jälkeen muitakin joilla on kyseisiä oireita! Justiin samanlaiset oireet! Olisi kiva saada joku helpottava lääke tms keino.. Monta kesää olen joutunut kulkemaan pitkissä housuissa, vähänkin kun seison niin jalat alkavat punottamaan eikä näytä yhtään kivalta. Todella häiritseväää kun ei tiedä mikä jalkoja vaivaa.. Oon siis 21-vuotias nainen. Lääkäriinkään en ole kehdannut mennä.. Mutta jos joku tän lukee ja tietäisi mikä auttaisi niin toivottavasti vastaat !

 • ylös 50
 • alas 65
Tuskailija

Raajoissani (kädet ja jalat) tuntuu ahdistavaa kuumuutta käytyäni levolle. Tunnen unen lähestyessä, vartaloni vaativan peitettä, mutta raajoissani edelleen ahdistavaa kuumuutta ja pidän ne pois peitteen alta. Pidän ikkunaa auki saadakseni helpotusta tilanteeseeni, mutta varsinkin kesä-aika on todella tuskallista. Olen tutustunut hypertyreoosin oireisiin, eivätkä nekään selitä tilannettani.

 • ylös 17
 • alas 16
Peppi182

Tällähetkelläkin jalat on tulessa,joskus olen niin epätoivoinen että....
Miksi minulla on näin innoittavat jalat?
Kylmä vesi auttaa, yöllä joudun käyttämään jalat vesiastiassa jossa on tosi kylmää vettä se helpottaa.
Olen 67v ja tämä vaiva on ollut pian 20 v. ja lääkärit ei tiedä mistä johtuu moinen.

 • ylös 22
 • alas 15
Etta

Olen vuonna 1978 syntynyt nainen ja olen jo lapsuudesta asti ollut ns. kuumaverinen eli ilmeisesti olen perinyt isältäni ylitehokkaan ääreisverenkierron. Hän on 82-vuotias ja asuu hoitokodissa. Siellä hoitajatkin ihmettelevät isäni ns. kuumaverisyyttä. Minulla on aina koko kroppa kuuma ja puolisoni kutsuu minua omaksi lämpöpatterikseen,

Iän myötä oireet  ovat pahentuneet ja jo 20-vuotta olen kärsinyt tulikuumista jalkateristä ja vaiva pahenee iän myötä ja ilmenee pahimmillaan yötä vasten. Vaiva häiritsee nukahtamista: kävelen kylmällä parvekkeen lattialla tai suihkutan jalkateräni mahdollisimman kylmällä vedellä. Nuo tuovat ongelmaani hetken helpotuksen.

Myös tulikuuma pääni aiheuttaa ongelmia, joka myös ilmenee pahimillaan nukkumaan mennessäni. Välillä käytän apukeinona märkänä pakastettua pyyhettä.

Unihäiriötäni tutkittaessa minulla diagnosoitiin levottomat jalat (RLS), joka osaltaan selittää nuo tulikuumat jalkaterät. Lääkehoitoa ei ole toistaiseksi aloitettu.

Tämä vaiva on kokonaisuudessaan aika tavalla invalidisoivaa ja aiheuttaa valtavasti ongelmia päivittäisessä elämässä.

 • ylös 25
 • alas 15
Punakäsi

Hei,

Onko teillä todettu erytromelalgia?Jos on,niin millä tavoin?Itselläni epäillään nyt juuri tätä.Alkoi kesällä jalkojen kuumotuksella ja hyppäsi käsiin,jalat nyt hieman paremmat,mutta kädet vaivaa.Punaisuus ja lämpö iskee käsiin heti kun lähtee liikkeelle tai seisoo paikallaan.Lepo lieventää oireita,samoin raajan ylösnostaminen.

Olen lukenut paljon juttuja living with erythromelalgia foorumilta ja eipä kauhean kivalta kuulosta jos tämä oma oireilu sitä on...

Mulla taustalla 1-tyypin diabetes (21vuotta jo) ja myös neuropatian oireita esiintynyt tässä punoituksen ohella.Ovat ilmeisesti liitoksissa toisiinsa.Sokeritasapaino ollut hyvä jo pitkään,joten se ei selitä oireiden yhtäkkistä alkamista.Kova stressi ollut koko tämän vuoden joten mietin olisiko tämä laukaisija tälle vaivalle.Rasittavaa kerrakseen.

T:Punakäsikö ikuisesti?

 • ylös 23
 • alas 12
Punakipunen

Minulla alkoi punakipu käsistä n. 10-v sitten. Oireita on myöhemmin tullut myös jalkateriin sekä hieman kasvoihin. Diagnoosin saaminen oli hankalaa, mutta kun se löytyi niin ei ole epävarmaa diagnoosi. Oireeni tulevat käsiin mm. Kun rentoudun, nukun, istun autossa. Käsien kulmässä pitäminen helpottaa tai kun nostan kädet ylös. Olenkin nukkunut useita öitä vatsallani kädet seinää vasten. Kädet hieman oireen aikana turpoavat, punoittavat ja tunne on tukalan särkevä. Hieman sama tunne, kun pyörittäisi kättä kovasti ympäri eikä veri pääse pois. Lapsellani on oireita alaraajoissa ja hän on saanut myös diagnoosin. Äiti vainaalla oli alaraaja oireita, mutta hän ei kerinnyt saada diagnoosia. Lääkityksistä en ole huomannut olevan apua. Kylmäilma ja myös lämpö pahentaa oireita. Rasittava liikunta ei pahenna oireita, vaan rentoutuminen. Pieni stressi on hyväksi, niin oireet ovat vähempänä 😄. Ketään muuta diagnoosin saanutta en ole tavannut. Yllä olevat oireet eivät kuulosta kaikki punakivulta. Istuessa alaraajoja myös minulla ainakin särkee. Punoitus on laajaa, eikä vaan verisuonitus pullota. Tosin voi olla yksilöllistä😊

 • ylös 16
 • alas 18
Deepcore 246m

Myelooma syövän sytostaateista sivuoireita , polyneuropatia , erytromelalgia ja Neuroartropatia. Hus kipupolilta ei diagnoosia eikä apua. HELSINKI hospital auttaa. Silti kirottua elämää. Luut murskana. Fentanyl 100 auttaa hieman.

Vierailija

Ihmettelen, kun jalkateriä pistelee ja polttelee nykyisin joka yö. Jalkojen polttelua esiintyy kylmälläkin ilmalla. Aiemmin jalat olivat aina kylmät ja kesälläkin saatoin käyttää villasukkia. Tosin minulla on nykyisin muutenkin jatkuvia kipuja, jotka saattavat alkaa vaikka ulkoa tulevista hajuista; esim. voimakkaasta hajusteesta, ruoan tai roskiksen hajusta, tai polttoaineen tai bensiinin kärystä. Kivut sitten saattavat tuntua elimissä esimerkiksi vatsan alueella ja kestävät yleensä tunteja.

En oikeastaan syö sokeria enkä juo alkoholia. En polta tupakkaa. Eläinkunnan tuotteiden syöminen on jäänyt oikeastaan kokonaan pois. Kahvia juon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat